Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Τηλεοπτικό ...χαμηλό!!

Η λίγκα στην Ισπανία εφαρμόζει σιωπηρή τιμωρία για τις ομάδες που προχώρησαν σε "ανταρσία" και ο ball boy Γ. Κοντογεώργης γράφει για την απάντηση των οπαδών.
Τηλεοπτικό ...χαμηλό!
Ολοι αυτοί που γουστάρουμε και είμαστε άρρωστοι με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συμφωνούμε. Πολυ θεαματικό πρωτάθλημα η Primera Division, όμως παίζουν μόνο Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Πέρα από το τεράστιο μέγεθος των δύο «αιωνίων» της ισπανικής λίγκας υπάρχει και κάτι άλλο που τους απομακρύνει σε επίπεδο από τις κοινές θνητές της λίγκας και αυτό είναι τα τηλεοπτικά και ο τρόπος με τον οποίο μοιράζονται τα χρήματα.
Κλασικά, μέσα στις κόντρες είναι η Σεβίλλη με τον Χοσέ Μαρία Ντελ Νίδο και σε αυτή την διαμαρτυρία την ακολούθησαν πάνω από τις μισές ομάδες της Primera Division. Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπέτις, Θελτα, Εσπανιόλ, Χετάφε, Γρανάδα, Οσασούνα, Μαγιόρκα, Ράγιο Βαγιεκάνο, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Σεβίλλη και Σαραγόσα δεν ήταν σύμφωνες με τη μοιρασιά που έγινε από τα τηλεοπτικά έσοδα, τα οποία ήταν σαφώς υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα.
Η διοργανώτρια αρχή δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια και έκανε την κίνησή της απέναντι στα κλαμπ που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους επιβάλλοντας κάτι σαν σιωπηρή τιμωρία. Τι περιελάμβανε αυτό; Οι αγώνες τις πρώτης αγωνιστικής Μαγιόρκα-Εσπανιόλ, Λεβάντε-Ατλέτικο και Σαραγόσα-Βαγιαδολίδ διεξήχθησαν στις 23.00 τοπική ώρα (00.00 Ελλάδας). Το γεγονός αυτό προκάλεσε άμεσα αντιδράσεις από παίκτες, προπονητές και φυσικά από οπαδούς.
«Εγώ αυτή την ώρα κοιμάμαι, δεν παίζω ποδόσφαιρο» ήταν η δήλωση του Ρανταμέλ Φαλκάο της Ατλέτικο Μαδρίτης, περσινού πρώτου σκόρερ πίσω από Μέσι-Ρονάλντο, ενώ οι οπαδοί της Ντεπορτίβο -παρότι η ομάδα τους δεν έπαιξε στις 23.00- στον αγώνα του «Ριαθόρ» με την Οσασούνα σήκωσαν πανό που έγραφε «μίσος για σύγχρονο ποδόσφαιρο, μίσος για την τηλεόραση».
Το μέτρο αυτό, επηρεάζει και την Μάλαγα, αντίπαλο του Παναθηναϊκού στα playoffs του Champions League, καθώς το βράδυ της Κυριακής (26/08) παίζει με την Μαγιόρκα στις 23.00 στο «Ροσαλέδα» και προκάλεσε την αντίδραση του Μανουέλ Πελεγκρίνι. «Ας δούμε αν άλλες ομάδες όπως Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Βαλένθια θα παίξουν το Σάββατο στις 23.00 αν πρέπει να παίξουν στο Champions League την Τρίτη».
Το όλο στόρι με τα τηλεοπτικά παραλίγο να οδηγήσει σε αναβολή της πρεμιέρας της Primera Division για δεύτερη σερί σεζόν λόγω απεργίας (πέρυσι ήταν για να εξασφαλίσει η ένωση ποδοσφαιριστών ότι δεν θα υπάρχουν οικονομικά προβλήμα) αφού εκτός από τις ομάδες που αισθάνονται ρηγμένες, υπάρχει η κόντρα και ανάμεσα στα κανάλια.
Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, πέρα από το παιχνίδι της Μάλαγα με την Μαγιόρκα, ακόμα ένα θα γίνει στις 23.00. Αυτό είναι της Βαλένθια με την Ντεπορτίβο την Δευτέρα, μία μέρα στην οποία τον αγώνα μεταδίδει πάντα ελεύθερο κανάλι, που ποτέ δεν φιλοξενεί ματς της Ρεάλ Μαδρίτης ή της Μπαρτσελόνα.
Μέσα σε όλο το σκηνικό, οι οπαδοί των ισπανικών ομάδων έστειλαν το μήνυμα στην διοργανώτρια αρχή για το νέο μέτρο και το προχωρημένο της  ώρας των αγώνων, απέχοντας από την παρακολούθησή τους. Συγκεκριμένα η ώρα του αγώνα στο Ζαραγόσα-Βαγιαδολίδ, αντιμετωπίστηκε με... τιμωρία από τους οπαδούς των συλλόγων. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ υποδέχθηκε την Δευτέρα (20/08) τους νεοφώτιστους και το παιχνίδι παρακολούθησε 887.000 κόσμος, αριθμός που αποτελεί τηλεοπτικό... χαμηλό για τα τελευταία τρία χρόνια.
Εκτός από τους aficionados που προτίμησαν τον καναπέ τους ή κάποιο άλλο μέρος για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, λίγοι ήταν και αυτοί που επέλεξαν να βρεθούν στις εξέδρες του «Ρομαρέδα» για να δουν από κοντά το ματς της πρεμιέρας αφού ο αριθμός τους δεν ξεπέρασε τους 11.000.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: