Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Το «παιδί-θαύμα» μεγάλωσε...!!

Το «παιδί-θαύμα» μεγάλωσε... Με τον μάνατζέρ του Χρήστο Γάτση και τον γενικό διευθυντή της Άμκαρ, Victor Zasoulskiy
Στα πρώτα βήματα του Νίκου Καρέλη, όταν η χάρη του έφτασε μέχρι την Άρσεναλ, οι Άγγλοι τον είχαν χαρακτηρίσει «παιδί-θαύμα» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μόλις στα 16 του χρόνια έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο με τον Εργοτέλη, χρίστηκε διαδοχικά διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες και σήμερα στα 20 του έκανε το βήμα παραπάνω για το εξωτερικό και την Άμκαρ.

Το sport-fm.gr εντόπισε τον Έλληνα επιθετικό στη Ρωσία και αυτός μοιράστηκε τις πρώτες του εντυπώσεις από το νέο του ποδοσφαιρικό περιβάλλον.

Του Παναγιώτη Σγαρδέλη

«Οι συνθήκες είναι εξαιρετικές. Όλοι εδώ είναι πολύ φιλικοί, οι συμπαίκτες μου, το προσωπικό της ομάδας, οι φίλαθλοι και με βοηθούν να προσαρμοστώ», λέει για τις πρώτες του μέρες στο Περμ, το οποίο ακόμη δεν είναι ψυχρό. «Η πόλη είναι όμορφη και για την ώρα μπορείς να κυκλοφορήσεις με κοντομάνικο. Τα δύσκολα έρχονται τον χειμώνα».

Κόντρα στη Μορντόβια Σαράνσκ κατέγραψε την πρώτη του συμμετοχή στο ρωσικό πρωτάθλημα. «Οι προπονήσεις έχουν πολύ μεγάλη ένταση. Γενικώς οι ρυθμοί και η πίεση είναι πολύ μεγάλοι. Ακόμη και την Κυριακή να αγωνίζεσαι, την προηγούμενη μέρα θα τα δώσεις όλα. Ο προπονητής μου με χρησιμοποιεί ως δεύτερο επιθετικό και θα προσπαθήσω σκληρά για μια θέση στην ενδεκάδα, αλλά και για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στην κατάταξη. Το επίπεδο και τα κριτήρια στη Ρωσία είναι πολύ υψηλά και το πρωτάθλημα ιδιαίτερα απαιτητικό. Θα έλεγα ότι είναι πιο εξελιγμένο από το ελληνικό και σίγουρα πιο γρήγορο. Μου ταιριάζει το ρωσικό πρωτάθλημα, ενώ κάποια στιγμή θα ήθελα να πάω στη Γερμανία γιατί γίνεται πολύ καλή δουλειά».

Πριν υπογράψει στην Άμκαρ τον είχαν πλησιάσει ομάδες της Superleague, όμως η αβεβαιότητα που κυριαρχεί στους περισσότερους ελληνικούς συλλόγους ήταν ένας ακόμη λόγος για να πειστεί να δοκιμάσει τις δυνατότητές του στο εξωτερικό. «Υπήρχε ενδιαφέρον και προτάσεις από Ελλάδα, αλλά οι επαφές δεν προχώρησαν. Νομίζω πήρα την καλύτερη απόφαση για το μέλλον μου», εξηγεί ο νεαρός άσος.

Προς το παρόν τουλάχιστον γιατί οι βλέψεις του είναι μεγαλύτερες. Στο παρελθόν τον είχε «τσεκάρει», μεταξύ άλλων, η Άρσεναλ, ενώ το όνομά του βρίσκεται στο μπλοκάκι και αρκετών σκάουτερ, που τον έχουν δει στις μικρές Εθνικές ομάδες. «Είναι κίνητρο να ξέρεις ότι σε παρακολουθούν και μαθαίνουν την εξέλιξή σου. Στην Εθνική Νέων, η οποία έφτασε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, για πολλά από αυτά παιδιά ανοίχτηκαν μεγάλες προοπτικές στην καριέρα τους. Όπως ο Σταφυλίδης που αποκτήθηκε από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Περιμένω με ανυπομονησία την επόμενη κλήση μου στην Εθνική».

Ο Εργοτέλης ήταν η ομάδα που τον ανέδειξε και ο Απόστολος Παπουτσάκης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, από τους ανθρώπους που πίστεψαν στο ταλέντο του. «Είχαμε πολύ καλή σχέση με τον κ. Απόστολο. Τον είχα σαν πατέρα μου και αυτός εμένα σαν γιο του. Τον ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια που μου προσέφερε. Η απώλειά του είναι μεγάλη για το ελληνικό ποδόσφαιρο».


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: