Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Τα λεφτά... φέρνουν τίτλους!!

Τα λεφτά... φέρνουν τίτλους!
Ενίσχυση για τίτλους έχει πραγματοποιήσει η Τσέλσι το φετινό καλοκαίρι.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, έβαλε ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη κι έχει διαθέσει 80 εκατ. λίρες!

Τόσα, όσα δεν είχε δώσει ούτε το 2004. Τότε που Ντρογκμπά και Τσεχ συστήνονταν στους οπαδούς των «μπλε» του Λονδίνου.


Πέντε προσθήκες, με ποιότητα που μπορούν να οδηγήσουν την Τσέλσι στην κορυφή. Όχι μόνο του αγγλικού πρωταθλήματος, αλλά και της Ευρώπης, άσχετα αν η διατήρηση των σκήπτρων είναι η πιο δύσκολη αποστολή για έναν σύλλογο.
Μαρίν, Αζάρ, Όσκαρ, Αθπιλικουέτα και Μόουσες προστέθηκαν στο «μπλε» ρόστερ και ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο έχει στα χέρια του ένα γεμάτο «οπλοστάσιο» που καλείται να το διαχειριστεί σωστά και να κάνει απόσβεση των χρημάτων του Αμπράμοβιτς με κούπες!
Το ποσό που έχει διατεθεί μέχρι στιγμής από τον Ρώσο μεγιστάνα των Λονδρέζων, φτάνει στα 80 εκατ. λίρες. Για πρώτη φορά, ξεπερνάει το ποσό που διατέθηκε συνολικά το 2004! Τότε, έφτασαν στο «Στάμφορντ Μπριτζ» οι Τσεχ, Ντρογκμπά, Ρόμπεν, Φερέιρα, Τιάγκο και Καρβάλιο. Και αφήνουμε στην απ’ έξω τον Τιάγκο, αφού αποκτήθηκε με ελεύθερη μεταγραφή μετά τη λήξη του συμβολαίου του με τη Μπενφίκα.
Κάτι παρόμοιο έγινε και φέτος, μόνο που ο ελεύθερος που αποκτήθηκε, είναι ο αδερφός του Εντέν Αζάρ, Θοργκάν.
Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, πριν από οχτώ χρόνια, «ξηλώθηκε» για να δει τίτλους και τους είδε με τον Ζοσέ Μουρίνιο στο «τιμόνι»! Σε βάθος οχταετίας, ήρθαν δύο πρωταθλήματα και μάλιστα σερί, πενήντα χρόνια μετά το τελευταίο, τέσσερα Κύπελλα Αγγλίας, δύο Λιγκ Καπ, δύο Community Shield και φυσικά, το Τσάμπιονς Λιγκ της περσινής αγωνιστικής περιόδου.
Το καλοκαίρι του 2004, λοιπόν, είχε διαθέσει 76 εκατ. λίρες. Φέτος, έχει φτάσει στα 80 εκατομμύρια και φυσικά… ζητάει κύπελλα! Οι συνθήκες, ευνοούν την Τσέλσι. Λεφτά… υπάρχουν και ο σύλλογος ξοδεύει για να έχει… στο παλμαρέ του!
Πάμε να δούμε όμως πως κινήθηκε ο Αμπράμοβιτς το 2004 και πως το 2012…
Καλοκαίρι 2004:
Παίκτης
Από
Ποσό (σε λίρες)
Πετρ Τσεχ
Ρεν
12 εκατομμύρια
Ντιντιέ Ντρογκμπά
Μαρσέιγ
24 εκατομμύρια
Αριέν Ρόμπεν
Αϊντχόφεν
7 εκατομμύρια
Πάουλο Φερέιρα
Πόρτο
13,2 εκατομμύρια
Ρικάρντο Καρβάλιο
Πόρτο
19,8 εκατομμύρια

Καλοκαίρι 2012:
Παίκτης
Από
Ποσό (σε λίρες)
Μάρκο Μαρίν
Βέρντερ Βρέμης
7 εκατομμύρια
Εντέν Αζάρ
Λιλ
32 εκατομμύρια
Όσκαρ
Ιντερνασιονάλ
25 εκατομμύρια
Θέσαρ Αθπιλικουέτα
Μαρσέιγ
7 εκατομμύρια
Βίκτορ Μόουσες
Γουίγκαν
9 εκατομμύρια




πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: