Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Campionato ti amo!!

Από τις 13 Μαΐου πέρασε πολύς καιρός... Το ιταλικό πρωτάθλημα, επιτέλους, αρχίζει και εμείς σας παρουσιάζουμε τις 20 ομάδες που παίρνουν μέρος.
Campionato ti amo!
Οτι δεν έχει τη λάμψη των δεκαετιών του '80 και του '90 το ξέρουμε. Το Campionato, όμως, έχει πάντα τη δική του γοητεία. Με τα καλά του και τα στραβά του όσοι το λατρεύουν δεν το αλλάζουν με τίποτα και μετά από ένα καλοκαίρι με μεγάλη ένταση ανάμεσα στις ομάδες ή ακόμη και την αθλητική δικαιοσύνη, όλα είναι έτοιμα για τη σέντρα!

Η Γιουβέντους είναι το φαβορί και θέλει να το επιβεβαιώσει, η Ιντερ επιθυμεί να κάνει ό,τι οι Μπιανκονέρι πέρυσι, η Νάπολι είναι πιο ώριμη από ποτέ τα τελευταία χρόνια, η Ρόμα με τον Ζντένεκ Ζέμαν στον πάγκο σκοπεύει να καταπλήξει, η Λάτσιο θέλει ξανά τα πρωτεία της πόλης και η Μίλαν έχει ως στόχο να αποδείξει πως ό,τι και να γίνει είναι πάντα ...Μίλαν!
Τα λόγια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν πολλά αλλά τώρα έρχεται η ώρα των πράξεων. Η ώρα της κρίσης στο Campionato, για το οποίο ακόμη και ο εγωιστής Ζοσέ Μουρίνιο έχει πει πως «είναι το πρωτάθλημα που σου μαθαίνει περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο γιατί η Ιταλία είναι το πανεπιστήμιο της τακτικής. Εκεί έγινα καλύτερος προπονητής»!

Ακολουθεί η παρουσίαση των 20 ομάδων και για να μην έχουμε παρεξηγήσεις με το «καλημέρα», η σειρά είναι με βάση την περσινή βαθμολογία.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
Για πρώτη φορά μετά το 2006 η Μεγάλη Κυρία του ιταλικού ποδοσφαίρου μπαίνει στη μάχη ως πρωταθλήτρια και φαβορί. Και για πρώτη φορά μετά το 1993 μπαίνουν στο πρωτάθλημα χωρίς τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο... Οι Μπιανκονέρι προέρχονται από μια ονειρική σεζόν καθώς επέστρεψαν στην κορυφή γράφοντας ιστορία με το να παραμείνουν αήττητοι σε 38 αγωνιστικές και τώρα θέλουν να ανοίξουν τον δικό τους κύκλο. Η περσινή ομάδα ενισχύθηκε με τις αφίξεις των Ασαμόα, Ισλα, Τζιοβίνκο, Λούσιο και Πογκμπά, αυτοί που έφυγαν δεν αφαιρούν κάτι καθώς δεν έκαναν τη διαφορά την περασμένη σεζόν και απομένει η απόκτηση ενός σέντερ φορ που θα έχει εύκολα το γκολ. Ο ενθουσιασμός είναι δεδομένος, η δίψα για νέες επιτυχίες το ίδιο και απομένει να φανεί αν θα επηρεάσει τους Τορινέζους το γεγονός ότι ο Αντόνιο Κόντε δε θα είναι στον πάγκο την ώρα του αγώνα.

ΜΙΛΑΝ
Πάντα όταν τελειώνει μια εποχή, οι αλλαγές είναι αρκετές και σημαντικές. Στη Μίλαν, όμως, μάλλον το παράκαναν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού καθώς η φετινή ομάδα δε θα έχει καμία σχέση με αυτή που ξέραμε επί χρόνια. Από τους Ροσονέρι αποχώρησαν όλα τα μεγάλα ονόματα και ποδοσφαιριστές που είχαμε φτάσει στο σημείο να λέμε ότι... βαρεθήκαμε να τους βλέπουμε, τώρα θα μας λείψουν. Οι μεταγραφές των Πατσίνι, Μοντολίβο, Τραορέ, Ατσέρμπι, Γκάμπριελ, Κονστάντ και Ζαπάτα δεν προκάλεσαν χαμόγελα στις τάξεις των τιφόζι, που μόνο αισιόδοξοι δεν είναι για τη φετινή σεζόν. Η Μίλαν, βέβαια, πάντα είναι Μίλαν αλλά στο ιταλικό ποδόσφαιρο έχει αποδειχθεί ότι και οι μεγάλες ομάδες όταν είναι στα κάτω τους, είναι... πραγματικά στα κάτω τους. Οπως και να έχει, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είναι μυστήριο αυτή τη στιγμή.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ
Το περσινό καλοκαίρι και μετά τις αποχωρήσεις των Σάντσες, Ζαπάτα και Ινλέρ, θεωρητικά η Ουντινέζε είχε αποδυναμωθεί. Ο πρόεδρος της, πάντως, Τζιαμπάολο Πότζο, είχε πει ότι «φέτος θα είμαστε καλύτεροι». Λίγοι τον πίστεψαν αλλά δικαιώθηκε καθώς οι Φριουλάνι τερμάτισαν στην 3η θέση και είναι κοντά στην είσοδο στους ομίλους του Champions League. Φέτος, ο Πότζο λειτούργησε με τον ίδιο τρόπο... Οι Ασαμόα, Ισλα και Χαντάνοβιτς έχουν φύγει από το Ούντινε αλλά ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν αισιοδοξεί πως η ομάδα θα τα καταφέρει ξανά. Οι Μουριέλ και Κουαντράντο, πάντως, θα απασχολήσουν πολύ τους μεγάλους κατά τη διάρκεια της σεζόν.

ΛΑΤΣΙΟ
Δύο σερί χρονιές ο Εντι Ρέγια προσπαθούσε, χωρίς να έχει μεγάλη βοήθεια από τη διοίκηση, να οδηγήσει τους Λατσιάλι στο Champions League. Και τις δύο φορές, τελικά, απέτυχε στις λεπτομέρειες... Ο Ιταλοσλοβένος τεχνικός δεν είναι πλέον κάτοικος Ρώμης και στη θέση του ήρθε ο Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς. Χειρότερο και από αυτό, σε θεωρητική βάση πάντα, είναι ότι ο πρόεδρος Κλαούντιο Λοτίτο δεν έδειξε διάθεση να ξοδέψει και σε σχέση με την περσινή ομάδα οι αλλαγές είναι οι μικρότερες δυνατές: Μέσα ο Εντερσον για να ενισχύσει το κέντρο, έξω ο αριστερός μπακ Γκαρίντο. Στα φιλικά του καλοκαιριού η Λάτσιο δεν έδειξε κάτι καλό και αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς της αλλά Λοτίτο και Πέτκοβιτς πιστεύουν ότι ο αετός θα πετάξει ξανά. Τουλάχιστον πάνω από τη... συμπολίτισσα!

ΝΑΠΟΛΙ
Η σεζόν 2011-12 ήταν η καλύτερη για τη Νάπολι στη μετά Μαραντόνα εποχή. Εφτασε στους «16» του Champions League όπου αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες από την Τσέλσι και παράλληλα πανηγύρισε τον πρώτο της τίτλο μετά το... 1990, κατακτώντας το Coppa Italia! Η αποχώρηση του Εζέκιελ Λαβέτσι για την Παρί Σεν Ζερμέν σίγουρα είναι σημαντική αλλά από εκεί και πέρα οι Παρτενοπέι δεν έχασαν κάποιον άλλο βασικό. Αντιθέτως, με τα λεφτά που πήραν για τον Αργεντίνο άσο απέκτησαν τους Μπεράμι, Γκαμπερίνι και Πάντεφ με κανονική μεταγραφή ενώ πιστεύουν ότι ο πιτσιρικάς Ινσίνιε, που έκανε τρομερά πράγματα με την Πεσκάρα στη Serie B, θα βγει λίρα εκατό. Με τον Βάλτερ Ματζάρι να παραμένει στην τεχνική ηγεσία η Νάπολι πάει με τον... αυτόματο πλέον και ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις ήταν ξεκάθαρος: «Στόχος μας είναι το μάξιμουμ, δηλαδή το Scudetto»!

ΙΝΤΕΡ
Την περσινή σεζόν στην Ιντερ κατάλαβαν ότι ο κύκλος της ομάδας που έκανε το τρεμπλ το 2010, έκλεισε... Ο Μάσιμο Μοράτι έδειξε διάθεση να ρισκάρει και ανέθεσε την ομάδα οριστικά στον Αντρέα Στραματσιόνι, που πέρυσι ανέλαβε προς το τέλος της σεζόν. Ο νεαρός τεχνικός έθεσε ως στόχο να αλλάξει κορμό και στυλ παιχνιδιού και αυτό φαίνεται και από τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν οι Νερατζούρι στις μεταγραφές. Απέκτησαν τους Παλάσιο, Χαντάνοβιτς, Σιλβέστρε, Κασάνο και Περέιρα, έδιωξαν τους Πάντεφ, Φαραόνι, Φορλάν, Λούσιο, Πατσίνι, Κασταΐνιος, Ζούλιο Σέζαρ και είναι αμφίβολο κατά πόσο υπολογίζονται κανονικά οι Μαϊκόν, Στάνκοβιτς. Ο Στραματσιόνι διατηρεί χαμηλούς τόνους και ζητάει υπομονή και πίστωση χρόνου από τον κόσμο, ο Μοράτι δηλώνει αισιόδοξος για τη νέα Ιντερ και οι οπαδοί περιμένουν να δουν κάτι... πολύ καλύτερο από πέρυσι!

ΡΟΜΑ
Επιστροφή στα 90's για τους Ρωμαίους, με τον Ζντένεκ Ζέμαν στον πάγκο. Ο Τσέχος προπονητής επέστρεψε στην Αιώνια Πόλη και ελπίζει ότι θα καταφέρει, προς το τέλος της καριέρας του, να πανηγυρίσει έναν τίτλο με την ομάδα που αγάπησε τελικά. Η απόκτηση των Ντέστρο και Μπαλζαρέτι ενθουσίασε τους τιφόζι, ο Μπράντλεϊ μπορεί να βοηθήσει στο κέντρο, οι Καστάν, Ντοντό και Μαρκίνιο είναι τα... βραζιλιάνικα στοιχήματα. Οι αποχωρήσεις των Μπορίνι, Σισίνιο, Κίερ, Βιβιάνι και Σιμπλίσιο δεν στενοχώρησαν κανέναν και η παρουσία του Ζέμαν εγγυάται δύο πράγματα για την Ρόμα του Παναγιώτη Ταχτσίδη... Πρώτον, επιθετικό ποδόσφαιρο. Δεύτερον, αρκετές δηλώσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν και κόντρες. Κυρίως με τη Γιουβέντους...

ΠΑΡΜΑ
Με ένα εκπληκτικό σερί το τελευταίο δίμηνο της περσινής σεζόν οι Παρμέντζι έφτασαν να ελπίζουν ακόμη και για έξοδο στην Ευρώπη. Τελικά βολεύτηκαν με την 8η θέση και αν επαναλάβουν φέτος κάτι τέτοιο θα είναι πανευτυχείς! Ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία αλλά θα πρέπει να βρει τον τρόπο για να μάθει η Πάρμα να επιβιώνει χωρίς τον Τζιοβίνκο... Αυτή, ουσιαστικά, είναι η μόνη σοβαρή απώλεια σε σχέση με πέρυσι ενώ αποκτήθηκαν οι Αμάουρι, Νίνης, Ντελαφιόρε, Παμπόν, Μπελφοντίλ και ο πιτσιρικάς Κρίτετιγκ ως δανεικός από την Ιντερ. Στο «Ενιο Ταρντίνι» πιστεύουν ότι η ομάδα θα είναι καλύτερη από πέρυσι και θα έχουν 38 αγωνιστικές μπροστά τους για να το αποδείξουν.

ΜΠΟΛΟΝΙΑ
Αρκετές αλλαγές στο «Ρενάτο Νταλ' Αρα» κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού καθώς ο αρχηγός Ντι Βάιο αποχαιρέτησε, όπως και οι Ράτζι, Ζιλέ, Ρούμπιν και Μουντιγκάι, για να έρθουν οι Πασκουάτο, Ριβερόλα, Καρβάλιο, Μότα, Γκουαρέντε και Γκαμπιαντίνι, με τη μορφή δανεισμού από τη Γιουβέντους. Το πιο σημαντικό για τους Ροσομπλού, όμως, είναι ότι παρέμεινε στη θέση του ο Στέφανο Πιόλι, που έχει αποδείξει ότι είναι ένας προπονητής που μπορεί να πάρει μια ομάδα με στόχο την παραμονή και να φτάσει εύκολα στην επίτευξη του στόχου, με καλό ποδόσφαιρο και ζημιές στους μεγάλους. Αυτός θα είναι και φέτος ο στόχος της Μπολόνια, που διατήρησε στις τάξεις της τον Παναγιώτη Κονέ.

ΚΙΕΒΟ
Κάθε καλοκαίρι οι Βερονέζοι είναι στα φαβορί για υποβιβασμό και κάθε Ιανουάριο-Φεβρουάριο κάνουν υπολογισμούς για το αν μπορούν να διεκδικήσουν την έξοδο στην Ευρώπη! Η Κιέβο έχασε τους Ατσέρμπι, Μπράντλεϊ, Ούριμπε και Σαμάρκο, πήρε τους Φάρκας, Ντι Μικέλε, Ριγκόνι, Στόιαν και έχει ως στόχο να τους βγάλει και πάλι όλους τρελούς! Πετάνε τα... ιπτάμενα γαϊδούρια; Πετάνε! Στις εξέδρες του «Μπεντεγκόντι», πάντως, για ακόμη μία χρονιά δε θα βρίσκονται περισσότεροι από 6-7.000 κόσμου (σ.σ. η Κιέβο σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις είναι η ομάδα της Serie A με τους λιγότερους οπαδούς), εξαιρουμένων των αγώνων με τους μεγάλους.

ΚΑΤΑΝΙΑ
Ωραίο, επιθετικό ποδόσφαιρο, θετικά αποτελέσματα κόντρα σε όλες τις μεγάλες ομάδες και πιο πάνω στη βαθμολογία από το... μισητό Παλέρμο! Η περσινή σεζόν ήταν απολύτως επιτυχημένη για την Κατάνια που ένιωσε σαν αφεντικό της Σικελίας αλλά φέτος είναι τα δύσκολα... Ο Βιτσέντζο Μοντέλα αποχώρησε για να αναλάβει τη Φιορεντίνα και με τον... Ρολάντο Μαράν να τον διαδέχεται, είναι άγνωστο τι θα παρουσιάσει η Κατάνια φέτος. Στα θετικά είναι ότι δεν υπήρξαν μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ καθώς δεν αποχώρησε κανείς σημαντικός ποδοσφαιριστής. Από αυτούς που ήρθαν, ο πιο γνωστός είναι ο Μοριμότο.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ (αρχίζει με -2)
Εφυγαν οι Γκαμπιαντίνι, Μπρίγκι, Καρότσα, Μουταρέλι, Μινότι και αποκτήθηκαν οι Κατσόλα, Μπρίβιο, Πάρα και Τροΐζι. Οι Μπεργκαμάσκι, ουσιαστικά, είναι ίδια ομάδα με πέρυσι και ο Στέφανο Κολαντουόνο πιστεύει ότι ίδια, πάνω-κάτω, θα είναι και η εικόνα της ομάδας. Δυνατή έδρα, δηλαδή, επιθετικό ποδόσφαιρο και κίνδυνος-θάνατος στις αντεπιθέσεις εκτός έδρας. Οι οπαδοί της Αταλάντα παραδοσιακά είναι δίπλα στην ομάδα τους και το ίδιο θα κάνουν και φέτος, σε μια σεζόν που ήδη ξεκινάει με καλύτερες προϋποθέσεις για τους Μπεργκαμάσκι καθώς αρχίζουν από το... 0 και όχι από το -6 όπως πέρυσι.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ
Αν μπορούσαν στη Φλωρεντία να διαγράψουν από τη μνήμη τους μια σεζόν, αυτή θα ήταν η περσινή. Ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, σοβαρός κίνδυνος υποβιβασμού μέχρι και δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε, διασυρμός 0-5 από τη Γιουβέντους που μισούν όσο τίποτα άλλο, απίστευτο επεισόδιο του Ντέλιο Ρόσι με τον Αντελ Λιάγιτς... Με λίγα λόγια, δεν υπήρξε και τίποτα ευχάριστο για τους Βιόλα, πέρα από το γεγονός ότι ο Γιόβετιτς επανήλθε στη δράση με αρκετά γκολ. Αυτός θα είναι το μεγάλο αστέρι και φέτος, παίρνοντας τον ρόλο του ηγέτη στην ομάδα που χτίζει ο Βιτσέντζο Μοντέλα. Μια ομάδα που ενισχύθηκε με τους Ελ Χαμνταουί, Ρονκάλια, Βιβιάνο, Φερνάντεζ, Βαλέρο, Ροντρίγκεζ, Ακουιλάνι, Πιζάρο! Τα αδέρφια Ντέλα Βάλε έφτιαξαν ξανά τις σχέσεις τους με τους οπαδούς και στη Φλωρεντία έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν και να πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα της... αναγέννησης!

ΣΙΕΝΑ (αρχίζει με -6)
Για ακόμη ένα καλοκαίρι η Σιένα αναγκάστηκε να αλλάξει προπονητή καθώς ο Τζιουζέπε Σανίνο εξαργύρωσε την περσινή καλή παρουσία της ομάδας για να πάει στο Παλέρμο. Αντικαταστάτης του ο Σέρσε Κόσμι, που αν μη τι άλλο ξέρει πάρα πολύ καλά να δίνει τη μάχη για την παραμονή. Αυτός θα είναι και φέτος ο στόχος των Τοσκανών, που κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έχασαν τους Ντέστρο, Μπριέντσα, Μπραντάο, Γκονζάλες, Γκρόσι και Ροσετίνι ενώ απέκτησαν τους Μαρκόνε, Ντελαφιόρε, Πάτσι, Ρούμπιν, Βαλιάνι και Καμπανιόλο. Αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε από τη Σιένα είναι μια ομάδα που θα αποδεικνύεται σκληρό καρύδι για όλους, με αμυντικούς προσανατολισμούς κυρίως...

ΚΑΛΙΑΡΙ
Οι Σαρδήνιοι έχουν σταθερή παρουσία στη Serie A, αν και πέρυσι κινδύνεψαν για τα καλά με υποβιβασμό. Ο μεγαλύτερος... κίνδυνος είναι ο πρόεδρος της και για όσους ασχολούνται εκτενώς με την Ιταλία δεν αποτελεί έκπληξη αυτό. Ο Μάσιμο Τσελίνο είναι... περίεργος και μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποφασίσει κάτι που κάνει κακό στην ομάδα του και σε κανέναν άλλο. Κλασικό παράδειγμα το περσινό, όταν λόγω διαφωνίας με τον δήμαρχο πήρε την Κάλιαρι και από τη Σαρδηνία την πήγε στην... Τεργέστη για να παίξει τα εντός έδρας παιχνίδια της το τελευταίο δίμηνο! Σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές, ουσιαστικά, η Κάλιαρι κινήθηκε... αδιάφορα, με εξαίρεση την προσθήκη του Εκνταλ που για τέτοιες ομάδες -όπως απέδειξε και στην Μπολόνια- είναι μια χαρά.

ΠΑΛΕΡΜΟ
Αφού διαβάσατε ό,τι διαβάσατε για τον πρόεδρο της Κάλιαρι, μπορείτε τώρα να τα ξεχάσετε γιατί αυτός της Παλέρμο δεν παίζεται! Ο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι κυκλοφορεί ανάμεσα μας και αυτό αποτελεί πρόβλημα! Πρώτα από όλα για την ομάδα του και ειδικά για τους προπονητές της. Ο Τζιουζέπε Σανίνο ανέλαβε τον Ιούνιο, κατάφερε (γιατί κατόρθωμα είναι στο Παλέρμο) να βγάλει την προετοιμασία χωρίς να απολυθεί αλλά θα είναι τεράστια έκπληξη αν δεν γίνει ο πρώτος που θα χάσει τη δουλειά του φέτος. Ο Τζαμπαρίνι έχει τον δικό του νόμο στη Σικελία και δεν έχει καταφέρει να τον... παρακάμψει κανείς. Στα μεταγραφικά, οι Ροζανέρι πήραν τους Βιόλα, Στρούνα, Μπριέντσα, Νταρμιάν, Ουικάνι, Μοργκανέλα, Κούρτιτς, Σόσα, Τσέρο, Ρίος και Φον Μπέργκεν ενώ αποχαιρέτησαν τους Τζόρβα, Μπατσίνοβιτς, Σιλβέστρε, Βινιάνο, Ντέλα Ρόκα και Μπαλζαρέτι.

ΤΖΕΝΟΑ
Οταν η σεζόν αρχίζει με στόχο την έξοδο στην Ευρώπη και τερματίζεις στη 17η θέση, είναι προφανές ότι δεν έχει πάει κάτι στραβά αλλά όλα! Αυτό έπαθε πέρυσι η Τζένοα και φέτος θέλει να επανακάμψει. Στη θέση του προπονητή είναι πλέον ο Τζίτζι Ντε Κάνιο και η ομάδα άλλαξε πολύ κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου. Οι Ιμόμπιλε, Τόζερ, Μέρκελ, Λαζάρεβιτς, Εσπόζιτο και Τόμοβιτς είναι κάτοικοι Γένοβας αλλά όχι πια οι Παλάσιο, Κονστάντ, Καράτσιολο, Λόνγκο, Βελόζο, Νατάλι, Φελίπε, Σκούλι, Μπελούσι και Λουπατέλι. Η Τζένοα θα στηριχθεί στην έδρα της αλλά η λογική λέει ότι δε θα καταφέρει να κάνει κάτι πολύ καλό φέτος...

ΠΕΣΚΑΡΑ
Τον Μάιο του 1993 η Πεσκάρα έλεγε «αντίο» στη Serie A και χρειάστηκε να περιμένει σχεδόν 20 χρόνια για να επιστρέψει. Τα κατάφερε χάρη σε ένα τρομερό πρωτάθλημα στη Serie B πέρυσι, με τον Ζντένεκ Ζέμαν στον πάγκο και τους Βεράτι, Ινσίνιε και Ιμόμπιλε να κάνουν πράγματα και θαύματα. Το κακό για τους νεοφώτιστους, όμως, είναι το γεγονός ότι κανείς από αυτούς τους τέσσερις δεν είναι πλέον στην ομάδα... Η διοίκηση προσπάθησε να ενισχύσει την ομάδα όσο μπορούσε αλλά το τι κατάφερε θα το δούμε, πλέον, στο γήπεδο. Στα φαβορί για υποβιβασμό και λόγω απειρίας...

ΤΟΡΙΝΟ (αρχίζει με -1)
Ολα τα φώτα και όλη η δόξα ανήκουν στη Γιουβέντους αλλά μετά από τρία χρόνια απουσίας η Τορίνο επιστρέφει στη Serie A και θέλει να αποδείξει ότι στην πόλη υπάρχει κι άλλη ομάδα. Ο Τζιαμπιέρο Βεντούρα παρουσίασε πέρυσι στη Serie B μια ομάδα με οργάνωση στο παιχνίδι της και διάθεση για επιθετικό ποδόαφαιρο και δικαιώθηκε. Οπως λέει, η «γκρανάτα» θα επιδιώξει το ίδιο και φέτος, έχοντας ως στόχο να εξασφαλίσει άνετα την παραμονή της και από εκεί και πέρα ό,τι ήθελε προκύψει. Για τους οπαδούς της, όμως, ο πρώτος στόχος είναι η νίκη στο τοπικό ντέρμπι με τη Γιουβέντους! Οι μεταγραφές των Μπρίγκι, Τσέρτσι, Ζιλέ και Σαντάνα είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσουν αρκετά.

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ (αρχίζει με -1)
Ο εφιάλτης της Serie B διήρκεσε μόνο ένα χρόνο για την Σαμπντόρια, που κατάφερε μέσω των πλέι οφ ανόδου να επιστρέψει στα σαλόνια και τώρα θέλει να παραμείνει εκεί. Η επιλογή της διοίκησης, πάντως, να απολύσει τον προπονητή που ανέβασε την ομάδα για να δώσει τη θέση στον Τσίρο Φεράρα, μπορεί να κάνει δύσκολα τα πράγματα... Οπως και να έχει, οι Μπλουτσερκιάτι απέκτησαν τους Μάξι Λόπες, Ντε Σιλβέστρι, Εστιγκαρίμπια και Μπέρνι, άφησαν τους Ρίσπολι και Φορναρόλι να φύγουν, συμφώνησαν με τη Γιουβέντους να κρατήσουν για ένα χρόνο τον Πόλι και ελπίζουν ότι θα έχουν μια καλή σεζόν, με δύο νίκες επί της Τζένοα πάνω από όλα!


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
Σάββατο (25/8)
Φιορεντίνα-Ουντινέζε (19:00)
Γιουβέντους-Πάρμα (21:45)
Κυριακή (26/8)
Μίλαν-Σαμπντόρια (19:00)
Αταλάντα-Λάτσιο (21:45)
Κιέβο-Μπολόνια (21:45)
Τζένοα-Κάλιαρι (21:45)
Παλέρμο-Νάπολι (21:45)
Πεσκάρα-Ιντερ (21:45)
Ρόμα-Κατάνια (21:45)
Σιένα-Τορίνο (21:45)

Αντε, καλό Campionato να έχουμε και...forza ο καθένας στην ομάδα του!

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: