Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Νίνης: «Γίνομαι καλύτερος»

Νίνης: «Γίνομαι καλύτερος»
Τις πρώτες του εντυπώσεις από τη ζωή στην Ιταλία μεταφέρει ο Σωτήρης Νίνης, μιλώντας στη SportDay εν όψει της πρεμιέρας του Καμπιονάτο. «Κάθε μέρα που περνάει. Γίνομαι καλύτερος σε θέματα τακτικού προσανατολισμού και συνέπειας στο γήπεδο», τόνισε ο διεθνής μεσοεπιθετικός της Πάρμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σωτήρης Νίνης στη SportDay

Για όσους τον συγκρίνουν με τον Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο

«Καλά που το πες, γιατί έχει γίνει διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Η Πάρμα δεν επένδυσε πάνω μου για να ανακαλύψει τον νέο Τζιοβίνκο. ΠΟΤΕ δεν ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο».

Για τη ζωή του στην Ιταλία

«Νιώθω πιο ήρεμος από ποτέ. Η πλειονότητα των παικτών, όπως και εγώ, κατοικεί στο κέντρο της πόλης. Κυκλοφορούμε με τα ποδήλατα! Φαντάσου. Ο κόσμος δεν σε σκοτίζει. Ερχεται για αυτόγραφο και πρώτα σου ζητάει την άδεια. Πολιτισμός».

Για τις προπονήσεις της Πάρμα

«Μαθαίνω. Κάθε μέρα που περνάει. Γίνομαι καλύτερος σε θέματα τακτικού προσανατολισμού και συνέπειας στο γήπεδο. Το βασικό είναι ότι αρχίζω να μαθαίνω πού πατάω και που βρίσκομαι εντός των τεσσάρων γραμμών. Η ομάδα παίζει 3-5-2. Ο προπονητής μου (σ.σ.: Ρομπέρτο Ντοναντόνι) συνηθίζει να με χρησιμοποιεί έσω δεξιά στην τριάδα πάνω στον άξονα. Θέλω χρόνο για να προσαρμοστώ όχι μόνο στη νέα θέση μου, αλλά και στην αγωνιστική φιλοσοφία της Πάρμα».

Για το αν έχει μάθει την ιταλική γλώσσα

«Εχω ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή που ήρθα. Είμαι επιμελής μαθητής. Τα ποδοσφαιρικά ιταλικά τα κατέχω. Τα υπόλοιπα; Ας είναι καλά τα αγγλικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: