Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Superleague με άγνωστες ταχύτητες!!

Κάποτε εξηγούσαμε με ευκολία τη σπουδαιότητα του πρωταθλήματος που επρόκειτο να ξεκινήσει, υπολογίζοντας τη δυναμική των ομάδων του. Γράφει ο Αντώνης Κατσαρός.
Superleague με άγνωστες ταχύτητες
Με προφανή στοιχεία το έμψυχο δυναμικό τους, το μέγεθος του ονόματος του προπονητή, αλλά και την ψυχολογία των φιλάθλων. Η οποία ήταν πάντοτε συνδεδεμένη με την πορεία της προηγούμενης σεζόν και τις μεταγραφές του καλοκαιριού.
Η νέα διαδρομή της λίγκας που αρχίζει είναι η μοναδική στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, οι ταχύτητες της οποίας παραμένουν άγνωστες, ακόμη και αυτή την ώρα. Δεν αποκλείεται επίσης να παραμείνουν τέτοιες μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Καθώς η συγκυρία του … κατά λάθος οικονομικού “εξαγνισμού” των ΠΑΕ, αλλοτριώνει (προς το καλύτερο ή το χειρότερο θα δείξει) το αγωνιστικό προφίλ τους, ανεξαρτήτως του μεγέθους που προϋποθέτει το όνομά τους. Διότι τους συνέβη χωρίς να αποτελεί προϊόν αντίστοιχου σχεδιασμού.
Το μοναδικό στοιχείο που μπορεί κατά συνέπεια να διαφοροποίησει το μωσαυκό μίας ομάδας, στη διάρκεια της επαναδιπαραγμάτευσης που κάνει υποχρεωτικά με τον εαυτό της εαυτό της προκειμένου να επιβιώσει, (είτε ανήκει στις αμαρτωλές ΠΑΕ, είτε έχει καθαρή βιτρίνα), είναι η ευστοχία της στο παζάρι της αγοράς παικτών. Η οποία εξελίχθηκε με εντελώς καινούργια δεδομένα, επιβάλλοντας μεταγραφές από τουλάχιστον ένα σκαλί πιο χαμηλά από εκείνο που στο παρελθόν επέλεγε η κάθε ομάδα.
Περιθώρια για λάθη σοβαρά πλέον δεν υπάρχουν και δεν είναι απίθανο να ευνοηθούν ακόμα και εκείνοι που δεν είχαν χρήματα διαθέσιμα για τίποτα περισσότερο απο το αγκαζάρισμα δύο- τριών ταλέντων. Θα έχει ενδιαφέρον πάντως…
Σε ένα πρωτάθλημα το οποίο μπορεί να ολοκληρωθεί με μικρότερο αριθμό ομάδων από εκείνο που υπάρχει στην εκκίνησή του, αφού τα έσοδα από τα τηλεοπτικά μειώθηκαν ενώ κι ο αριθμός των εισιτηρίων θα υποστεί σημαντική πτώση. Χρήματα οι φίλαθλοι δεν έχουν εύκαιρα για να τα θυσιάσουν πλέον στο γήπεδο, πολύ περισσότερο δε τους λείπει και το κίνητρο για να το αποφασίσουν, παρά τη δυσκολία που ορίζει η τσέπη τους. Όχι απαραίτητα για να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα, αλλά για να απολαύσουν ποιότητα, καλύτερη. Το περσινό “πάρτι” των στημένων μπορεί να πλήγωσε ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία της Λίγκας, δεν χαμήλωσε όμως ταυτόχρονα το όποιο επίπεδο υπήρχε. Τα άδεια ταμεία φέτος δεν γίνεται να μην πληγώσουν το αγωνιστικό προφίλ των ομάδων, δημιουργώντας πρωτόγνωρες εικόνες.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: