Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Κούραση και δοκιμές έφεραν την ήττα!!

Κούραση και δοκιμές έφεραν την ήττα
Την πρώτη του ήττα στα φιλικά προετοιμασίας γνώρισε ο Ολυμπιακός, που έχασε από την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 92-74, αλλά κατέκτησε το Domreiter Cup.

Κουρασμένοι και χωρίς καθαρό μυαλό οι «ερυθρόλευκοι», που ξεκίνησαν δυνατά αλλά με ένα πολύ κακό δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο δέχθηκαν 55 πόντους, ηττήθηκαν φυσιολογικά.

Αρκετές δοκιμές από τον Γιώργο Μπαρτζώκα που πειραματίστηκε με χαμηλά σχήματα. Κορυφαίος ο Σπανούλης (17π), από τους Ισραηλινούς ξεχώρισαν οι Χίκμαν (19π) και Λόγκαν (15π) .

Ο Ολυμπιακός μπήκε –όπως συνηθίζει- πολύ δυνατά και πήρε γρήγορα διαφορά, η οποία μεγάλωνε όσο περνούσε η ώρα. Το 27-17 με καλάθι του Γκετσεβίτσιους ήταν το μεγαλύτερο προβάδισμα στην πρώτη περίοδο που έκλεισε στο 27-20.

Στο ίδιο ρυθμό συνέχισε και το δεύτερο δεκάλεπτο με την διαφορά να φτάνει το +12 (34-22). Η Μακάμπι αντέδρασε και κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο στο -6 (43-37), με τους «ερυθρόλευκους» να χαλαρώνουν και να προκαλούν τον εκνευρισμό του Γιώργου Μπαρτζώκα ο ποίος σε αυτό το διάστημα κόντυνε αρκετά το σχήμα με τον Κατσίβελη στο «3».

Στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός ήταν αγνώριστος και αυτό φάνηκε από νωρίς, αφού η Μακάμπι «έκλεισε» την διαφορά και τελείωσε την τρίτη περίοδο προηγούμενη 61-60.

Τα πράγματα χειροτέρεψαν στο τελευταίο μέρος του αγώνα. Κάτι τα υπερβολικά σφυρίγματα των διαιτητών που έδιναν αρκετά εύκολα βολές στην Μακάμπι και ο εκνευρισμός που προκλήθηκε στην ομάδα του Ολυμπιακού, κάτι οι αργές επιστροφές στην άμυνα, έφεραν την διαφορά σε μεγάλα επίπεδα, κάτι το οποίο μόνο ευεργετικά μπορεί να λειτουργήσει υπέρ των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Χαρακτηριστικό είναι πως στο φινάλε του παιχνιδιού οι παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης ασχολούνταν περισσότερο με τους διαιτητές παρά με το παιχνίδι.

Πάντως παρά την ήττα ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τουρνουά της Νυρεμβέργης έχοντας τα καλύτερα αποτελέσματα μεταξύ των ομάδων που συμμετείχαν.

Τα δεκάλεπτα: 27-20, 43-37, 60-61, 74-92

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 6, Άντιτς 5, Σπανούλης 17 (3/4τριπ, 3ασ, 5ριμπ), Περπέρογλου 5, Ντόρσεϊ 6 (4ριμπ), Σλούκας 6 (4ασ), Μαυροειδής 8 (4/4βολ, 2/2διπ), Γκετσεβίτσιους 3, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 1, Κατσίβελης 1.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Μπαρ Ίβεν, Τζέιμς 7, Χίκμαν 19, Ροτ 6, Πνίνι 7, Κάνερ Μέντλει 8, Λόγκαν 15, Σερμαντίνι 14, Έιτερ 2, Ιτάι, Λάντεσμπεργκ 14.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: