Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Τεσσάρα αποσυμπίεσης!!

Τεσσάρα αποσυμπίεσης
Μετά από μία εβδομάδα γεμάτη ένταση και πίεση που προερχόταν από την ήττα κόντρα στην Σάλκε για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός χρειαζόταν μία ευκαιρία να ηρεμήσει. Το έκανε επικρατώντας με σκορ 4-1 του Πανθρακικού στο «Καραϊσκάκη» στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Πρωταγωνιστής ξανά για τους «ερυθρόλευκους» ο Τζεμπούρ που σημείωσε δύο γκολ (4΄, 49΄) ενώ τα άλλα τέρματα πέτυχαν ο Χολέμπας (27΄) και ο Σκλιοπίδης με αυτογκόλ στο 29΄. Για την ομάδα της Κομοτηνής, μείωσε στο 83΄ο Κυβελίδης.

Έτσι η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ, πήρε την τέταρτη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια του πρωταθλήματος και παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

«Πονοκέφαλος» για τον Πορτογάλο προπονητή ο τραυματισμός του Βασίλη Τοροσίδη που αντικαταστάθηκε στο 59΄.

Πώς έπαιξε Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ έκανε κάποιες αλλαγές στην 11άδα του Ολυμπιακού σε σχέση με το παιχνίδι με την Σάλκε. Σημαντικότερη από αυτή; Η απουσία του Μασάντο κάτι που ήταν και η πρώτη φορά από την έναρξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Στη θέση του Πορτογάλου άσου ο Φετφατζίδης.

Οι άλλες αλλαγές; Ο Ζαρντίμ αποφάσισε να επαναφέρει τον Κάρολ κάτω από τας δοκάρια και να αφήσει στον πάγκο τον Μέγιερι, αλλά και τον Ιμπαγάσα στη μεσαία γραμμή.

Το σύστημα διατηρήθηκε στο 4-3-3 που επιλέγει ο πορτογάλος τεχνικός από την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν.



Μια καλή αρχή… Αυτό που θα ήθελε κάθε υποστηρικτής του Ολυμπιακού, από τον Βαγγέλη Μαρινάκη μέχρι και τους οπαδούς της ομάδας έγινε πράξη στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη.

Οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ άρχισαν τον αγώνα με πρόθεση να ανοίξουν γρήγορα το σκορ, κάτι που το κατάφεραν στο μόλις στο 4ο λεπτό.

Η μπάλα έφτασε στον Τζεμπούρ μέσα στη μεγάλη περιοχή του Πανθρακικού. Από εκεί ο αλγερινός άσος δεν είχε πρόβλημα να γυρίσει και να στείλει εύκολα την μπάλα στα δίχτυα του Κουτσόπουλου για πρώτη φορά στο παιχνίδι.

Το γκολ αυτό απέβαλε το άγχος που ενδεχομένως να είχαν οι παίκτες του Ζαρντίμ. Πρόθεσή τους ήταν να μην μείνουν σε αυτό και να αυξήσουν τη διαφορά των τερμάτων…

Οι ερυθρόλευκοι –για άλλη μια φορά δεν πίεζαν τον αντίπαλο- όμως σε αντίθεση με τα άλλα παιχνίδια περίμεναν τους παίκτες του Πανθρακικού πιο κοντά στην αντίπαλη εστία.

Το διπλό χτύπημα Μετά από την επίτευξη του γρήγορου τέρματος ο Ολυμπιακός δεν έριξε το ρυθμό… Ίσα-ίσα που προσπάθησε γρήγορα να πετύχει άλλο ένα τέρμα.

Η προσπάθεια αυτή των παικτών του Ζαρντίμ απέδωσε καρπούς από το 27ο λεπτό μέχρι και το 29ο. Η πίεση που ασκούσαν είχε αυξηθεί αρκετά με αποτέλεσμα στο χρονικό διάστημα αυτό οι ερυθρόλευκοι να σκοράρουν δύο φορές.

Στο 27ο λεπτό ο Χολέβας συνδυάζεται ωραία από τα αριστερά με τον Αμπντούν. Μπαίνει στη μεγάλη περιοχή και αφού περάσει έναν αμυντικό πλασάρει εύκολα τον Κουτσόπουλο κάνοντας το 2-0 για τον Ολυμπιακό.

Στο 29ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν άλλο ένα τέρμα… Ο Αμπντούν έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα βρήκε στον Σκλιοπίδη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Κουτσόπουλου.

Σέντρα ακριβείας Η έναρξη του δεύτερου 45λεπτου του αγώνα βρήκε και πάλι τους παίκτες του Ζαρντίμ να πιέζουν για να πετύχουν και άλλο ένα τέρμα. Παρά την προσπάθεια η… λύση ήρθε από τα μαγικά πόδια του Ιμπαγάσα.

Ο Αργεντινός έκανε μια σέντρα από τα δεξιά σημαδεύοντας το κεφάλι τον Τζεμπούρ. Ο Αλγερινός επιθετικός σηκώθηκε στην… καρδιά της μεγάλης περιοχής και εύκολα έστειλε την μπάλα στην αφύλαχτη γωνιά της εστίας του Κουτσόπουλου κάνοντας το 4-0.

Το γκολ της τιμής… Το μόνο που κατάφερε ο Πανθρακικός είναι να μειώσει σε 4-1 με τον Κυβελίδη να νικά μετά από διπλή προσπάθεια τον Κάρολ μετά από πάσα του Μουνάφο.







Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Μανιάτης, Μοδέστο, Ιμπαγάσα, Τζεμπούρ, Κοντρέρας, Φετφατζίδης (59' Μήτρογλου), Χολέμπας, Μανωλάς, Τοροσίδης (59' Φουστέρ), Αμπντούν (72' Μασάντο)

Πανθρακικός (Σάββας Παντελιδης): Κουτσόπουλος, Χρήστου, Σκλιοπίδης, Σαρακατσάνος, Σερφά, Μουνάφο, Λαδάκης, Κασελάν (46 Μπαϊκαρά), Λουσέρο, Βαϊρουά (59 Μακρυδημήτρης), Παπαδόπουλος (72 Κυβελιδης)



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: