Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτή η ΑΕΚ έχει ανάγκη την πονηριά του «allenatore»...!!

Αυτή η ΑΕΚ έχει ανάγκη την πονηριά του «allenatore»...
Η αναδιάρθρωση σώζει!

Οχι γενικά και αόριστα.

Σώζει την ΑΕΚ που μετά από τέσσερις αγωνιστικές βουλιάζει στον πάτο της βαθμολογίας. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης.

Δύο, αντί για τρεις, ομάδες πρέπει να βάλει από κάτω η Ένωση προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό. Η ήττα στην Κρήτη, ήρθε ως αποτέλεσμα μιας άθλιας εμφάνισης στο πρώτο μέρος και μιας μέτριας στο δεύτερο.

Ζωηρά αμφιβάλω ότι το ρόστερ του ΟΦΗ είναι ποιοτικότερο της ΑΕΚ. Μάλλον της ίδιας ποιότητας είναι αν όχι χειρότερο. Οι παίκτες και ο προπονητής των Κρητικών είναι μαχητές και συμβιβασμένοι με την ιδέα πως θα παλεύουν μέχρι το τέλος για τη σωτηρία τους. Ο Βαγγέλης Βλάχος άλλη ΑΕΚ είχε στο μυαλό του όταν δεχόταν να αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση. Λίγο ως πολύ είχε την εντύπωση πως «κάτι» θα περίσσευε ώστε να παρουσιάσει ανταγωνιστικό σύνολο και μπάλα της προκοπής.

Σε γενικές γραμμές το έχει παραδεχτεί. Ωστόσο την απόσταση ανάμεσα σε αυτό που υπολόγιζε κι αυτό που τελικά διαχειρίζεται, δεν την έχει διανύσει. Το αποτέλεσμα είναι να φαντασιώνεται κάτι που στο γήπεδο δεν υπάρχει. Βάζει την ομάδα του με καθαρή επιθετική λογική ενώ οι ανασταλτικές επιδόσεις της είναι για κλάματα.

Η Ένωση με τόσο ευάλωτη αμυντική γραμμή ίσως θα έπρεπε να παρουσιάζεται πιο συντηρητική και αμυντικογενής στο παιχνίδι της. Να φροντίζει ώστε ο αντίπαλος να βρίσκει ελάχιστους κενούς χώρους. Οι ομάδες περιορισμένης αγωνιστικής αρχίζουν από την άμυνα. Καλύπτουν όσο γίνεται τα μετόπισθεν και μετά ψάχνουν το γκολ.

Στη συγκεκριμένη ομάδα της ΑΕΚ το allegro στυλ του Βαγγέλη Βλάχου χρειάζεται λιγότερο. Πιο πολύ της ταιριάζει το παιχνίδι που "διδάσκει" ο Νίκος Αναστόπουλος, δηλαδή όλοι οι παίκτες πίσω από την μπάλα. Ο Βλάχος τους βγάζει όλους μπροστά ακόμα κι όταν διαπιστώνει - όπως όλοι - πως η μπάλα δεν αλλάζει πάνω από τρεις φορές.

Το αποτέλεσμα είναι η ΑΕΚ να χάνει βαθμούς ενώ μέσα στο γήπεδο φαίνεται ότι έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Θυμηθείτε τι έγινε στο ΟΑΚΑ με τον Άρη. Μια απερίσκεπτη ΑΕΚ ενώ ήταν μπροστά στο σκορ, αρνήθηκε να διαφυλάξει τα κεκτημένα ως βασική προτεραιότητα. Στο "Γεντί Κουλέ" αντί να αναλογιστεί τις αμυντικές αδυναμίες βγήκε αμέσως μπροστά.

Ο Βαγγέλης Βλάχος έχει το τσαγανό να αναμετρηθεί με τις αντιξοότητες που προκαλεί ένα αδύναμο ρόστερ. Στην προκειμένη περίπτωση χρειάζεται περισσότερο η... πονηριά και ο πραγματισμός του allenatore...

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: