Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Μπαρτζώκας: «Χρήσιμη ήττα»

Μπαρτζώκας: «Χρήσιμη ήττα»
Μόνο χρήσιμα συμπεράσματα έβγαλε ο Γιώργος Μπαρτζώκας από την ήττα (74-92) του Ολυμπιακού κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Έλληνας προπονητής αναγνώρισε ως… ελαφρυντικό την κούραση από τα συνεχή ταξίδια και τις υποχρεώσεις των «ερυθρολεύκων», ωστόσο εκείνο που τον απασχολεί ιδιαίτερα ο τομέας των ριμπάουντ και εκεί είναι που χρειάζεται βελτίωση η ομάδα του, όπως τόνισε.

«Κάποιες ήττες σε αυτή την περίοδο είναι πολύ χρήσιμες. Θέλω να δώσω ένα ελαφρυντικό στα παιδιά γιατί ήταν πολύ δύσκολη η προηγούμενη εβδομάδα. Έπαιξαν τρία δυνατά φιλικά, είχαν ένα ταξίδι και οι μέρες που έμειναν στην Αθήνα ήταν γεμάτες υποχρεώσεις με φωτογραφίσεις και τη media day. Και δεν είχαν χρόνο να ξεκουραστούν. Γενικότερα είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που παίζουμε. Σήμερα παρατήσαμε γρήγορα το παιχνίδι όταν αυτό στράβωσε, ωστόσο έχουμε πολλά πράγματα να διδαχθούμε. Η έλλειψη συγκέντρωσης στην τελευταία περίοδο ήταν ένας συνδυασμός του εκνευρισμού που δημιούργησαν κάποια σφυρίγματα των διαιτητών και της κούρασης των τελευταίων ημερών. Σίγουρα δεν παίξαμε καλά και κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου, που βρήκαμε διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι, δεν ευστοχήσαμε. Στην άμυνα δεχθήκαμε πολλούς πόντους από λάθη, αλλά από ένα σημείο και μετά φάνηκε ότι δεν είχαμε κουράγιο».

Από ‘κει και πέρα, ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε για το σχεδιασμό των φιλικών: «Προτιμήσαμε, όταν κάναμε τον καλοκαιρινό σχεδιασμό να παίξουμε δυνατά φιλικά. Προτιμήσαμε ομάδες Ευρωλίγκας, όπως η Μπάμπεργκ ενώ με την Χίμκι ήταν σαν άτυπο Super Cup μιας και έπαιξε ο Πρωταθλητής Ευρώπης με την κάτοχο του Eurocup. Η ήττα από τη Μακάμπι πρέπει να μας γίνει μάθημα».

Για να καταλήξει: «Και θέλω να πω κάτι όχι μόνο για να το ακούσουν οι παίκτες, αλλά και όσοι βρίσκονται γύρω από την ομάδα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να παλεύει για κάθε κατοχή μπάλας. Αυτό είναι και θέμα του δίδυμου ψηλών που υπάρχει εκείνη τη στιγμή στο παρκέ, για παράδειγμα ένα δίδυμο Πρίντεζη-Χάινς και με 3αρι όχι τον Παπανικολάου, αντιμετωπίζει πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ. Σε όλα τα φιλικά που έχουμε παίξει ως τώρα οι αλλαγές γίνονται σύμφωνα με τον χρόνο μιας και δεν θέλουμε κανείς να ξεπεράσει τα 20 λεπτά σε κάποιο ματς, δεν έχει να κάνει με την απόδοση των παικτών, ωστόσο το ριμπάουντ είναι κάτι που με απασχολεί πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: