Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Καλύτεροι οι «αιώνιοι» από πέρυσι!!

Καλύτεροι οι «αιώνιοι» από πέρυσι
Ίσως είναι πρώιμο και παρακινδυνευμένο, αλλά Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός φαίνεται πως έχουν καλύτερο υλικό σε σχέση με πέρυσι. Κι αν για τους «ερυθρόλευκους» ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο, για τους «πράσινους» πιθανώς να ακούγεται υπερβολικό. Σε κάθε περίπτωση δεν εξασφαλίζει σε αμφοτέρους τίποτα εντός κι εκτός των τειχών.

Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης

Ο Ολυμπιακός κράτησε τον πετυχημένο και «δεμένο» περσινό κορμό προσθέτοντας στο παζλ δύο κομμάτια που τον κάνουν καλύτερο. Κι αυτό γιατί ο Περπέρογλου είναι πολύ πιο συνεπής από τον αψυχολόγητο Κέσελ, ο δε Μαυροειδής προσφέρει πολύ περισσότερα από ό,τι Παπαδόπουλος και Γλυνιαδάκης (που έμοιαζαν πολύ βαρείς για το μπάσκετ που παίζει η ομάδα) μαζί. Αν σε αυτές τις προσθήκες προσθέσουμε την αναβάθμιση των «μικρών» της ομάδας, που πλέον δεν αντιμετωπίζονται ως ταλαντούχοι έφηβοι αλλά απέδειξαν πως είναι παίκτες έτοιμοι να προσφέρουν, αλλά και την καλύτερη προσαρμογή όλων των υπολοίπων, είναι σαφές γιατί ο φετινός Ολυμπιακός μοιάζει ανώτερος του περσινού.

Όσο για τον Παναθηναϊκό; Παρουσιάζεται ως τώρα ανέλπιστα έτοιμος. Η σύγκριση του υπάρχοντος ρόστερ με το περσινό πιθανώς να είναι άτοπη και άδικη, αλλά αν δεν γίνεται ήδη υποσυνείδητα, είναι αναπόφευκτο να συμβεί αργά ή γρήγορα. Ασφαλώς και αποχώρησαν παίκτες με τεράστια εμπειρία, ποιότητα και προσφορά, αλλά οι αντικαταστάτες τους μαζί με τους δύο εναπομείναντες από τον περσινό κορμό συνθέτουν ένα πληρέστερο και πιο αθλητικό ρόστερ. Κίτσεν και Πάνκο δεν συγκρίνονται καν με Λόγκαν και Σμιθ που είχαν σχεδόν μηδαμινή προσφορά, ο Μπράμος καλύπτει άριστα το κενό του απογοητευτικού στη δεύτερη χρονιά του Σάτο, ο Ματσιούλις «γεμίζει» με την παρουσία του τη θέση του σμολ φόργουορντ με τον Γιαννόπουλο να δείχνει θετικά στοιχεία ως συμπλήρωμα και ο Σχορτσανίτης κερδίζει στη σύγκριση με τον –παρόμοιων αγωνιστικών χαρακτηριστικών-Βουγιούκα. Και δίπλα σε αυτούς ο Ούκιτς, ένας παίκτης που χρειαζόταν για να ανακατώνει την αντίπαλη άμυνα με τις διεισδύσεις του, αλλά κι ένας αθλητικός ψηλός όπως ο Άρμστρονγκ. Ασφαλώς λείπει η προσωπικότητα των Μπατίστ και Γιασικεβίτσιους, ο πολυπράγμων Καϊμακόγλου και ο φτεροπόδαρος Καλάθης, αλλά οι προαναφερθέντες με την αναγκαία άφιξη ενός παίκτη για τη θέση «4», φαίνεται πως συμπληρώνουν ένα πιο γεμάτο σε σχέση με το περσινό ρόστερ.

Όλα αυτά… στα χαρτιά, γιατί στην πράξη ο φετινός Ολυμπιακός θα συγκριθεί τελικά με την ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ ο Παναθηναϊκός όχι με αυτή που έχασε τις δύο μεγάλες κούπες και περιορίστηκε στο Κύπελλο, αλλά με εκείνη που για μία 15ετία κυριάρχησε σε όλες τις διοργανώσεις. Δυστυχώς στον αθλητισμό κι όχι μόνο είσαι όσο καλός και το τελευταίο σου αποτέλεσμα. Οι «αιώνιοι» έχουν τα όπλα για να νικήσουν πρώτα τον εαυτό τους και μετά όλους τους άλλους. Μένει να φανεί αν θα το πετύχουν…



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: