Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

«Μια νίκη κι ανατρέπεται το σκηνικό»

«Μια νίκη κι ανατρέπεται το σκηνικό»
Στη σημασία που θα έχει ενδεχόμενη νίκη του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Ατρόμητο αναφέρθηκε ο Ορέστης Καρνέζης. Παράλληλα, χαρακτήρισε άδικη την κριτική που γίνεται στον Ζεσουάλντο Φερέιρα τονίζοντας πως η ευθύνη για την άσχημη εικόνα της ομάδας ανήκει σε όλους.

Ο τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» πρόσθεσε πως από τους «πράσινους» είναι φανερό ότι λείπει το γκολ, όμως μια επιτυχία στο παιχνίδι της Δευτέρας είναι ικανή να ανατρέψει -έστω και λίγο- το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ορέστη Καρνέζη στη Nova:

Για την βαριά ήττα από την Μάριμπορ: «Πράγματι τα τελευταία παιχνίδια ήταν πολύ δύσκολα για εμάς και το κερασάκι στην τούρτα ήταν το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Μάριμπορ. Παρουσιάσαμε στα τελευταία παιχνίδια άσχημο πρόσωπο... Τι να πούμε τώρα, μπορούμε να πούμε ότι φταίνε πολλά... Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να σκύψουμε το κεφάλι, να δουλέψουμε ακόμα πιο πολύ και αρχής γενομένης από το παιχνίδι τη Δευτέρας να μπορέσουμε να πάρουμε την νίκη, για να μπορέσουμε να πάρουμε λίγο ώθηση».

Για τα αίτια των κακών εμφανίσεων: «Δεν ξεχάσαμε ξαφνικά την μπάλα που ξέρουμε ή ότι οι παίκτες πέρυσι ήταν καλοί και φέτος δεν είναι... Απλά στο ποδόσφαιρο, όταν δεν κερδίζεις, δεν είναι ότι χάνεις μόνο τρεις βαθμούς, είναι ότι χάνεις ψυχολογία, αυτοπεποίθηση και πόσο μάλλον όταν είναι συνεχόμενα τα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Νομίζω ότι επιβαρύνεσαι ακόμα περισσότερο...»

Για την κριτική σε παίκτες και προπονητή: «Είναι πολύ άδικο αυτό... Το να στοχοποιείται πάντα κάποιος, είτε είναι ο προπονητής, είτε κάποιοι παίκτες, νομίζω ότι δεν βοηθά στην δεδομένη χρονική στιγμή και δεν είναι δίκαιο... Γι' αυτό είμαστε ομάδα. Όλοι κερδίζουμε, όλοι χάνουμε, δεν πρέπει να στοχοποιούνται συγκεκριμένα άτομα, γιατί όλοι φταίμε. Όλοι κερδίζουμε και όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης στις ήττες».

Για το αν θα παίξουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού και για τον προπονητή τους: «Οπωσδήποτε θα παίξουμε και για τον προπονητή μας. Πέρυσι νομίζω ότι βοήθησε αρκετούς παίκτες στο να αναδειχθούν. Είναι καταξιωμένος, είναι έμπειρος προπονητής και δεν νομίζω ότι φταίει αυτός για την εικόνα που δείχνουμε σε αυτά τα παιχνίδια».

Για το αγωνιστικό πρόγραμμα που ακολουθεί: «Το πρόγραμμα νομίζω ότι δεν είναι με το μέρος μας, όμως δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Έχουμε συνηθίσει σε τέτοιου είδους προγράμματα... Νομίζω ότι εκεί που πρέπει να σταθούμε είναι στην ψυχολογία. Να ξεχάσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα προηγούμενα παιχνίδια, να συγκεντρωθούμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι και νομίζω ότι με μια νίκη, μπορεί να ανατραπεί λίγο το σκηνικό».

Για τον Ατρόμητο: «Ο Ατρόμητος είναι πολύ καλή ομάδα, με αρκετά καλούς παίκτες και έμπειρο προπονητή. Μια ομάδα που της αρέσει να παίζει καλό ποδόσφαιρο και νομίζω ότι θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Για τη σημασία που έχει για τον Παναθηναϊκό το παιχνίδι της Δευτέρας: «Έχει μεγάλη σημασία για εμάς το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Και για βαθμολογικούς λόγους, αφού έχουμε μείνει πίσω και κυρίως για την ψυχολογία της ομάδας. Γιατί όταν παίζεις τρία-τέσσερα παιχνίδια και δεν σκοράρεις, σε παίρνει λίγο από κάτω όπως λέμε ποδοσφαιρικά. Νομίζω ότι με μια νίκη και η ψυχολογία μας θα φτιάξει και η αυτοπεποίθηση θα ανέβει... Δημιουργούμε ευκαιρίες, αλλά δεν τις αξιοποιούμε... Όταν σε ένα παιχνίδια δημιουργείς ευκαιρίες και χάνεις γκολ, τότε θα δεχθείς γκολ και μετά είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα».

Για το αν μπορεί να ανατραπεί η αρνητική κατάσταση: «Νομίζω ότι είναι στο χέρι μας και πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας. Να πετύχουμε μια νίκη, να βάλουμε κάποια γκολ και να ανέβουμε ψυχολογικά. Χρειαζόμαστε γκολ, μας έχει λείψει το γκολ».

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Ξέρουμε, το νιώθουμε όλοι στην ομάδα, ότι τους έχουμε πικράνει στα τελευταία παιχνίδια... Ίσως δεν τους αρέσει αυτό που βλέπουν και αν τους πληγώνει αυτό μια φορά, εμάς μας πληγώνει δέκα, να είναι σίγουροι γι΄αυτό. Ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα έχουμε πολύ καλύτερο πρόσωπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: