Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Άσπρη μέρα απ’ την άσπρη βούλα!!

Άσπρη μέρα απ’ την άσπρη βούλα!
Χρειάστηκε το πρώτο του πέναλτι μετά από 538 ημέρες (!) για να δει άσπρη... μέρα στο πρωτάθλημα ο Άρης!

Με τον Νταβίντ Αγκάνθο να ευστοχεί από την άσπρη βούλα (57') οι «κίτρινοι» πήραν την πρώτη νίκη της σεζόν, επικρατώντας 1-0 της Κέρκυρας στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο Ισπανός με το δεύτερο τέρμα του, σε ισάριθμες εμφανίσεις με την κίτρινη φανέλα, καθάρισε για τους Θεσσαλονικείς.

Δεν κατάφεραν να ξεκολλήσουν από τον πάτο της βαθμολογίας οι Φαίακες.



Άλλοτε τέτοια ματς ο Άρης θα τα «καθάριζε» μόνο με την φανέλα. Τώρα πια πρέπει να την… ματώσει για να φύγει από το γήπεδο με τη νίκη. Την πρώτη της σεζόν, έστω και καθυστερημένα. Τα γκάζια του Κατσαβάκη «να δούμε ποιοι αντέχουν» έμοιαζαν να λειτουργούν θετικά.

Οι «κίτρινοι» ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησαν ευκαιρίες για την επίτευξη ενός τέρματος. Απέναντί τους όμως είχαν την εξίσου απελπισμένη για βαθμούς και ένα θετικό αποτέλεσμα που θα την ξεκολλούσε από τον πάτο της βαθμολογίας, Κέρκυρα.

Και έναν Αναστασόπουλο σε ετοιμότητα όποτε χρειάστηκε. Στον Έλληνα τερματοφύλακα σταμάτησαν οι όποιες αξιόλογες προσπάθειες έγιναν από τους Θεσσαλονικείς, με τους Αγκάνθο και Καπετάνο να έχουν τις πιο χαρακτηριστικές στο πρώτο ημίχρονο.

Στο ίδιο διάστημα είχαν έντονα παράπονα από την διαιτησία. Άλλα δικαίως και άλλα αδίκως. Σε μια από τις φάσεις στις οποίες διαμαρτύρονται, φαίνεται πως έπρεπε να καταλογιστεί πέναλτι σε χτύπημα του Ζουμπουλάκη στον Γιαννιώτα.

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια όσον αφορά την ομάδα που κυριάρχησε: 9-1 οι τελικές προσπάθειες, 60%-40% η κατοχή της μπάλας. Αυτή η υπεροχή δεν του απέφερε και το προβάδισμα.

Το χαμόγελο στα χείλη των φίλων του Άρη, ήρθε με ανέλπιστο τρόπο. Όχι διότι δεν υπήρχε παράβαση στο μαρκάρισμα του Χαμπλ στον Ψυχογιό, αλλά διότι αυτό ήταν το πρώτο κερδισμένο πέναλτι μετά από 538 ημέρες! Ο Αγκάνθο ευστόχησε από την άσπρη βούλα και πέρα από τις βάσεις για την πρώτη φετινή νίκη, πιστοποίησε και στη δεύτερη εμφάνισή του ότι η επίθεση της ομάδας μπορεί να στηριχτεί πάνω του.

Βεβαίως χρειάζεται περισσότερη δουλειά, καθώς τον Άρη τον περιμένουν πολύ δυσκολότεροι αντίπαλοι. Η Κέρκυρα προσπάθησε να κάνει τη ζημιά στο τέλος, αλλά ο Βελλίδης -στην επιστροφή του κάτω από τα δοκάρια- είχε σωτήριες επεμβάσεις.





ΑΡΗΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης, Αγκάνθο, Καπετάνος (90+2’), Γκέσιος (46’ Σουνάς), Πουλίδο, Γιαννιώτας, Νταμαρλής (82’ Μαργαρίτης), Ψυχογιός, Κοέλιο.

Στον πάγκο: Διούδης Γιαννίτσης, Παπαστεριανός, Ασλανίδης.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Άκης Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Βενέτης, Καραλής, Ηλιάδης, Αγρίτης (67’ Γιάντσης), Μπάρκογλου, Λεόν (52’ Νάστος), Έντερ, Χαμπλ (78’ Διαμαντόπουλος), Κοντοδήμος, Ζουμπουλάκης.

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Παπαδήμας, Μπουκουβάλας, Κρητικός.

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Βέρρης (Λέσβου)
Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»




πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: