Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Η Ζενίτ στο Champions League



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με την Ρουμπίν Καζάν να έχει εξασφαλίσει τον τίτλο από την προηγούμενη εβδομάδα και την Σπαρτάκ Μόσχας την δεύτερη θέση που δίνει την απευθείας είσοδο στους ομίλους του Champions League, το τρίτο «εισιτήριο» για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση κρίθηκε την τελευταία αγωνιστική του ρωσικού πρωταθλήματος.

Η Ζενίτ και η Λοκομοτίβ Μόσχας «πάλεψαν» για την 3η θέση. Η ομάδα της Αγ. Πετρούπολης ήταν αυτή που τελικά τερμάτισε τρίτη καθώς νίκησε με 2-1 την Σπαρτάκ ενώ η ομάδα του σιδηροδρόμου επικράτησε της ουραγού Χίμκι με 3-1. Οι δύο ομάδες τελείωσαν έχοντας από 54 βαθμούς αλλά την Ζενίτ να υπερτερεί στην διαφορά τερμάτων και να παίρνει την πρόκριση για τα προκριματικά του Champions League. Η Λοκομοτίβ θα παίξει Europa League όπως και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας η οποία νίκησε με 3-0 την Σατούρν. Η ΦΚ Μόσχας ηττήθηκε με 2-1 από την Ντινάμο Μόσχας και έμεινε εκτός Ευρώπης εκτός εάν κερδίσει το Κύπελλο ή το πάρει η Ζενίτ.

Οσο για την πρωταθλήτρια Ρουμπίν, νίκησε με 3-0 την Κούμπαν με την δεύτερη της ομάδας και αύξησε την διαφορά από την Σπαρτάκ στους 8 βαθμούς. Πλέον οι Τάταροι θέλουν τη νίκη στο «Σαν Σίρο» κόντρα στην Ιντερ την ερχόμενη εβδομάδα ώστε να πάρουν την πρόκριση για τους «16» του Champions League.

Την πρώτη κατηγορία «αποχαιρέτισαν» οι Κούμπαν Κράσνονταρ και Χίμκι, ενώ την άνοδο πήρε για πρώτη φορά η Σιμπίρ Νοβοσιμπιρίσκ από την Σιβηρία και η Ανζι Μαχατσκάλα από τις όχθες της Κασπίας θάλασσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: