Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

«Δώρα» για την Ορμή

ormi_panigiriki.jpgΈνα αναπάντεχο δώρο δέχθηκε ο ΑΣΕ Ορμή, σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ στο χάντμπολ γυναικών. Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας έμαθαν την Παρασκευή (19/6) ότι ο Α' όμιλος της α' προκριματικής φάσης, όπου μετέχουν, θα διεξαχθεί στην πόλη Σανκτ Γκάλεν το τριήμερο 4-6 Σεπτεμβρίου, όμως δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψουν καν στην Ελβετία, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο της επόμενης φάσης άνευ αγώνων.

Η παραίτηση της Κόμενταλ Σκοπίων από τη διοργάνωση έφερε μια σειρά ανακατατάξεων στο θεσμό, που ευνοούν και με το παραπάνω την ελληνική ομάδα. Τη θέση της πρωταθλήτριας των Σκοπίων πήρε η πρωταθλήτρια Γαλλίας, Μετς, ενώ τη θέση της γαλλικής ομάδας στον πρώτο προκριματικό γύρο πήρε η Ορμή, η οποία από τις ομάδες του Β' γύρου είχε την υψηλότερη βαθμολογία.

Έτσι, οι υποχρεώσεις των Πατρινών θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο από τη β' προκριματική φάση και συγκεκριμένα το διάστημα 2 με 4 Οκτωβρίου, με αντιπάλους τη δανέζικη Άλμποργκ, την ισπανική Μπαλονμάνο Παρκ Σαγκούντ και τι νικήτρια του β' ομίλου της α' προκριματικής φάσης (Πιγιάνκο (Τουρκία), Μαδέιρα (Πορτογαλία) και την ολλανδική ΒΟΚ Άμστερνταμ).

Μάλιστα, η ελληνική ομάδα έχει έχει το δικαίωμα να διοργανώσει τον Όμιλο της και όπως όλα δείχνουν θα αποδεχθεί τη σχετική πρόταση, έχοντας ένα παραπάνω πλεονέκτημα για να εξασφαλίσει την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: