Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Ρούντι: Άγγελος ή Διάβολος; (pic & vids)

Ποίος άλλος θα μπορούσε να έχει αυτόν τον τίτλο. Ο Ρούντι Φερνάντες και μόνο αυτός. Ο Ρούντι που σαν σήμερα γεννήθηκε και το gazzetta.gr παρουσιάζει και τις δύο πλευρές του 30χρόνου άσου.
Έχει καταφέρει κάτι που δεν έχουν καταφέρει άλλοι και άλλοι. Να ενώσει τους Έλληνες. Πώς; Έχουμε όλοι συμφωνήσει ότι ναι μεν είναι παικταράς αλλά... Εκεί κονταροχτυπιέται στην κορυφή για το αν είναι ο αντιπαθέστερος από τους Ισπανούς παίκτες. Μάλλον κερδίζει την κόντρα και βγαίνει πρώτος κυρίως λόγω ύφους. Τώρα το μαλλί είναι, το ύφος είναι, ότι κάνει σαν να τον χτυπάει ρεύμα σε κάθε επαφή είναι... (μπάσκετ είναι, επαφές έχει όποτε κάτι δεν πηγαίνει καλά) όλα αυτά συντελούν ο μπασκετικός κόσμος να μην τον θεωρεί και το αγαπημένο του παιδί. Εδώ που τα λέμε ούτε οι συμπαίκτες του δεν το πολυσυμπαθούν και αυτό χρειάζεται τον κόπο του και δεν μπορούμε να μην του το αναγνωρίσουμε. ΑΛΛΆ... τεράστιο αλλά γιατί δεν είναι και ο πιο συμπαθητικός παίκτης αλλά είναι ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ. Το gazzetta.gr στα γενέθλια του παρουσιάζει τις δύο πλευρές του Ρούντι. Μπασκετικός άγγελος ή διάβολος ο Ρούντι Φερνάντες;
Άγγελος Ρούντι
Ξεκίνησε την καριέρα του στην Χοβεντούτ Μπανταλόνα. Το «άστρο» του έλαμπε από όταν ήταν νεαρός. Το 2008 θα αποδειχθεί η χρονιά του. Θα κατακτήσει το κύπελλο Ισπανίας με την Μπανταλόνα και θα είναι MVP. Θα κατακτήσει το ULEB Cup και θα είναι και πάλι MVP. Θα είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Θα υπογράψει με τους Πόρτλαντ (σ.σ. είχαν αποκτήσει τα δικαιώματά του σε ανταλλαγή με τους Σανς) και στις 6 Ιουνίου θα αποχαιρετήσει την Ισπανία
Το φαρμακερό του σουτ, και οι μεγάλες εμφανίσεις που πραγματοποιεί τραβούν τα βλέμματα. Ο Ρούντι δεν φοβάται να κάνει το μακρινό ταξίδι. Φεύγοντας από την Μπανταλόνα θα πει για τον τότε προπονητή του:«Ότι ξέρω από μπάσκετ είναι χάρη στον Ρενέσες».
Το όνειρο του ΝΒΑ ήταν πλέον πραγματικότητα. Παρά την φοβισμένη του αρχή, η πορεία του γίνεται ανοδική μέρα με την μέρα. Τον Νοέμβριο του 2008 ο Ρούντι σκόραρε 25 πόντους σε 29 λεπτά κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ. Καλά τα νούμερα του και εκεί, αλλά οι δύο τραυματισμοί που πέρασε τον έκαναν να χάσει το κέφι με το οποίο έκανε το μακρινό ταξίδι.
Το λοκ άουτ όμως που πραγματοποιείτε στην Αμερική και έστειλε αρκετούς Ευρωπαίους πίσω στην «Γηραιά Ήπειρο» έστειλε και τον Ρούντι, με πολλές ομάδες να τον διεκδικούν, στην Ρεάλ. Θα επιστρέψει, με βαριά καρδιά, για ακόμα έναν χρόνο το 2011 στην Αμερική και τους Ντένβερ Νάγκετς αλλά εξαιτίας ενός ακόμα τραυματισμού θα δηλώσει ότι αφήνει οριστικά πίσω του Αμερικάνικο όνειρο. Τα χρήματα της Ρεάλ Μαδρίτης και η λάμψη της Ευρωλίγκας θα τον κάνουν πιο αποφασιστικό από ποτέ. Ο στόχος ένας και μοναδικός. Να κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Ακόμα το παλεύει...
Ο Φερνάντες, όπως και η χρυσή γενιά των Ισπανών, έχουν να υπερηφανεύονται για αυτήν την «τρελή» εθνική ομάδα που έχουν φτιάξει. Το ταλέντο ξεχειλίζει. Ο Ρούντι ξεχωρίζει.
Απολαύστε τον τεράστιο αυτό μπασκετμπολίστα που λέγεται Ρούντι Φερνάντες:





Διάβολος Ρούντι
Πάμε τώρα στα «ωραία» που τον συνοδεύουν. Δεν γίνεται με τίποτα να τον συμπαθείς. Η έπαρση που κουβαλάει μετά από κάθε σουτ που πετυχαίνει (είναι και μπόλικα) δημιουργεί τουλάχιστον μια αντιπάθεια προς το πρόσωπο του. Το θέατρο που κάνει σχεδόν σε κάθε του επαφή με αντίπαλο εκνευρίζει και τους αντιπάλους και τον κόσμο που μόλις γίνει καμία περίεργη φάση εξαγριώνεται και συνήθως παίρνει το μέρος αυτού που τσακώνεται με τον Ρούντι.
Ο Νάουρις Μάτσις, ένας από τους πιο διάσημους, μαζί με τον δίδυμο αδελφό του, οπαδούς της Ζαλγκίρις τον χτύπησε στα αποδυτήρια του γηπέδου και συνελήφθη, πριν αφεθεί ελεύθερος μερικές μέρες αργότερα. Αξέχαστη και η ατμόσφαιρά πέρσι στο ΣΕΦ που τα σκληρά φάουλ του Κόλινς πάνω στον Ρούντι, πανηγυρίζονταν λες και έμπαινε καλάθι. Και το κακό μαζί του ότι αυτό τον συνοδεύει σε κάθε γήπεδο που αγωνίζεται. Η έλλειψη σεβασμού που δείχνει στους αντιπάλους τον έχουν φέρει πολλές φορές σε δύσκολη θέση. Φήμες λένε ότι και στα αποδυτήρια των ομάδων που αγωνίζεται δεν έχει και τις πιο πολλές συμπάθειες, αφού ο αλαζονικός χαρακτήρας που βλέπουμε στο γήπεδο έχει αντίκτυπο και στις ομάδες που αγωνίζεται.
Ο Ρούντι που κανείς δεν γουστάρει:
 
 
 




*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: