Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Έφτασε η ώρα της εκδίκησης...!!

Την ευκαιρία να πάρουν το... αίμα τους πίσω για την ήττα τους πριν από ακριβώς ένα χρόνο, θα έχουν οι «Μπάτζερς» του Ουινσκόσιν στον ημιτελικό του κολεγιακού πρωταθλήματος απέναντι στο Κεντάκι.

Έφτασε η ώρα της εκδίκησης...
Με πολύ πικρό ολοκληρώθηκε η περσινή σεζόν για την ομάδα του πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν. Στο φάιναλ φορ του 2014 οι «Μπάτζερς» είχαν το προβάδισμα απέναντι στο Κεντάκι στα τελευταία δευτερόλεπτα με 73-71, όμως ο Άαρον Χάρισον με τρίποντο στα 7 δευτερόλεπτα έδωσε τη νίκη-πρόκριση με 74-73 στους «Μπλου Ντέβιλς».

Όμως αντί να τους πιάσει κατάθλιψη στον αμερικανικό βορρά, σήκωσαν τα μανίκια και στρώθηκαν στη δουλειά. Οι τρεις καλύτεροι παίκτες της ομάδας, ο Καμίνσκι ο Ντέκερ και ο Τζάκσον επέλεξαν να μην φύγουν πρόωρα για το ΝΒΑ και να επιστρέψουν στο κολέγιο και μαζί με τους Χέιζ, Κένιγκ και Ντούκαν συνέθεσαν τον κορμό που θα στηρίζονταν και τη νέα σεζόν υπό τις οδηγίες του Μπο Ράιαν.

Έτσι, δεν αποτέλεσε έκπληξη η καταπληκτική σεζόν που ακολούθησε παρά τη δίμηνη απουσία του Τζάκσον λόγω τραυματισμού. Μόνο τρεις φορές γνώρισαν την ήττα σε 34 αγώνες για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (από Ντιούκ, Ράτγκερς και Μέριλαντ), ενώ ουκ ολίγες φορές συνέτριψαν τους αντιπάλους τους με διαφορές μεγαλύτερες των 20 πόντων.

Φυσικά, το ΝCAA δεν μπορούσε να μην τους κατατάξει στο Νο1 της Δύσης. Σε πρώτη φάση το Κόουσταλ Καρολάινα δεν μπορούσε να αποτελέσει σοβαρό εμπόδιο στα μεγαλεπήβολα σχέδια των «Μπάτζερς» που κέρδισαν με 86-72 με τους Καμίνσκι και τους Ντέκερ να έχουν 27 και 20 πόντους αντίστοιχα.

Οι «Πάπιες» του Όρεγκον δεν ήταν το ίδιο εύκολος αντίπαλος, καθώς ο Γιανγκ ήταν ασταμάτητος με 30 πόντους και οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες έξι λεπτά πριν το τέλος με 52-52. Όμως οι «Ασβοί» στο τέλος είχαν πιο καθαρό μυαλό και τον Κένιγκ να ευστοχεί από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας» έφτσαν στη νίκη με 72-65 με πρώτους σκόρερ τον Ντέκερ με 17 πόντους και τον Καμίνσκι με 16.

Το «Sweet Sixteen» δεν αποδείχτηκε το ίδιο γλυκό για τον επόμενο αντίπαλο του Ουισκόνσιν, το Νορθ Καρολάινα. Οι «Ταρ Χιλς» είχαν το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά όπως λένε και οι Αμερικάνοι: «When the going gets tough, the tough gets going». Και ο πιο σκληρός στο γήπεδο ήταν ο σέντερ των Μπάτζερς, ο Καμίνσκι, ο οποίος με 19 πόντους ήταν κομβικός, ώστε η ομάδα του να επιστρέψει στο ματς στα τελευταία έξι λεπτά και να πάρει την πρωτοπορία στο σκορ, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντέκερ με 23.

Αυτό που χώριζε την ομάδα του Μπο Ράιαν από την επιστροφή στο φάιναλ φορ δεν ήταν άλλο από το πανεπιστημίο της Αριζόνα. Πέρυσι στην ίδια φάση των προημιτελικών οι «Γουάιλντκατς» στερήθηκαν την είσοδό τους στην τελική τετράδα από το Ουισκόνσιν στην παράταση με 64-63. Οι παίκτες του Σον Μίλερ δεν ήθελαν να την πάθουν και πάλι και φέρονταν αποφασισμένοι να αλλάξουν τη μοίρα τους φέτος. Μεγάλο τους όπλο ήταν οι τρεις πολύ αθλητικοί φόργουρντ Τζόνσον, Άσλεϊ και Χόλις-Τζέφερσον, ενώ το μεγάλο κορμί του Ταρζούσκι αποτελούσε εγγύηση στη μάχη των ριμπάουντ.

inner

Μάλιστα, μέχρι το ημίχρονο φαινόταν, ότι θα καταφέρουν την υπέρβαση, καθώς είχαν το «πάνω χέρι» στο σκορ με 33-30. Όμως η μία από τις καλύτερες άμυνες του NCAA δεν ήταν έτοιμη γι’ αυτό που θα επακολουθούσε στη συνέχεια. Από τα αποδυτήρια του ημιχρόνου ο Ντέκερ εμφανίστηκε άλλος άνθρωπος και έκανε μία από τις καλύτερες… μιμήσεις του Λάρι Μπερντ που έχουν γίνει ποτέ σε ατό το επίπεδο. Ο λευκός σμολ φόργουορντ ανταποκρίθηκε στην κρισιμότητα των στιγμών και ευστόχησε πέντε φορές από τη γραμμή του τριπόντου, συνήθως υπό πίεση, σκοράροντας 27 πόντους συνολικά. Έτσι, ο Ντέκερ συνεπικουρούμενος από τον Καμίνσκι που ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 29 πόντους, βοήθησε σε υπερθετικό βαθμό το Ουισκόνσιν να βάλει 55 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και να πάρει τη νίκη-πρόκριση με 85-78.

«Είμαι τόσο υπερήφανος για τους παίκτες μου, έχουν καταφέρει να απαντήσουν σε κάθε δυσκολία στο δεύτερο ημίχρονο καθενός από τους τελευταίους αγώνες. Είναι ένα σκληρό σύνολο και εύχομαι να μην αλλάξουν ποτέ», ανέφερε στο τέλος του αγώνα ο «αρχιτέκτονας» της προσπάθειας του Ουισκόνσιν, Μπο Ράιαν.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής, Σαμ Ντέκερ είπε με τη σειρά του: «Αυτή η ήττα πέρυσι μας άφησε πικρή γεύση, έτσι θέλαμε να επιστρέψουμε στο φάιναλ φορ. Ως ομάδα θέσαμε κάποιους στόχους που θέλαμε να πετύχουμε, τώρα είμαστε δύο παιχνίδια μακριά από τον τελευταίο στόχο».

Από ότι φαίνεται κανείς δεν έχει ξεχάσει την περσινή ήττα και το Κεντάκι είναι προ των πυλών. Θα μπορέσουν να πάρουν την εκδίκησή τους άραγε και να σταματήσουν το σπουδαίο ρεκόρ των προσεχών αντιπάλων τους; Το ταλέντο και η εμπειρία δεν τους λείπουν, οπότε ιδού η Ρόδος… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: