Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Για Παναθηναϊκό μόνος στόχος τα πακέτα!!

Τα έχει βάλει κάτω ο Αλαφούζος και τα ζυγίζει. O Αποδυτηριάκιας γράφει στον SportDog... Τα έχει βάλει κάτω ο Αλαφούζος και τα ζυγίζει. Ποιο θα είναι το οικονομικό όφελος του Παναθηναϊκού αν προκριθεί στην Ευρώπη. Αυτό θα έκανε στη θέση του κάθε άλλος λογικός διαχειριστής μιας ανώνυμης εταιρείας. Τι έχω να πληρώσω, ποια είναι τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης και τι περιμένω να κερδίσω.
Υπέρτατος αγωνιστικός στόχος του Παναθηναϊκού για τούτη τη σαιζόν είναι η πρωτιά στα play-off, αποφάνθηκε ο Αναστασίου. Καλώς τον Γιάννη! Αφού η ομάδα αποκλείστηκε από το κύπελλο και το πρωτάθλημα το έχει κλειδωμένο ο Ολυμπιακός όλη η δύναμη πυρός του Παναθηναϊκού θα πέσει να περάσει πρώτος στα πλαίη-οφ. Για να δει πόσο θα απλώσει το χέρι της η ΠΑΕ στα πακέτα της UEFA. Ό, τι μοιράζεται στο τσάμπιονς ληγκ και στο γιουρόπα ληγκ.
Μην το ρίξουμε στη λογιστική. Είναι αρκετό να πούμε ότι από την προσεζή σαιζόν η ΟΥΕΦΑ ανέβασε τα μπόνους συμμετοχής και διάκρισης για κάθε ομάδα στις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Άρα, ο στόχος ο αγωνιστικός είναι περισσότερο από ποτέ παντρεμένος με τα λεφτά.
Ασφαλώς και θα ικανοποιηθεί ο οπαδός με την πετυχημένη πορεία της ομάδας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Η αγωνία, όμως, της βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης της εταιρείας ανήκει στον Αλαφούζο. Αυτός κανονίζει τα πάντα. Αυτός ρυθμίζει την ισορροπία εσόδων και εξόδων. Αυτός αποφασίζει να κρατήσει τον προπονητή, τα στελέχη του μαγαζιού.
Ο Αναστασίου, λοιπόν, γνωρίζει ότι αν πιάσει τους αγωνιστικούς στόχους του ο Παναθηναϊκος δεν θα κάνει μονάχα υπερήφανο τους οπαδούς αλλά θα ζεστάνει και το ταμείο της ΠΑΕ.

ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό, γράφει ο apodytiriakias.gr

Ο Παναθηναϊκός, λένε, ότι είναι μεγάλη ομάδα. Διαφωνώ. Ποτέ δεν αναγνώρισε σα μεγάλη ομάδα τον Ολυμπιακό ο αποδυτηριάκιας από τότε που έσκασε μύτη στην πιάτσα. Δεν υπάρχουν μεγάλες ομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς. Ούτε η ΑΕΚ είναι μεγάλη, ούτε ο ΠΑΟΚ.
«Ανανέωσα το συμβόλαιό μου στον Παναθηναϊκό διότι ο στόχος πάντα παραμένει το πρωτάθλημα» λέει ο προπονητής Γιάννης Αναστασίου. Όποιος είναι για τα δύσκολα, ας
συνεχίσει το διάβασμα. Έχουμε και λέμε, λοιπόν.
Μεγάλος είναι αυτός που δεν διαμαρτύρεται. Δεν θα πω μεγάλη μια ομάδα επειδή παίρνει το πρωτάθλημα, ούτε γιατί έχει πολλούς οπαδούς. Άλλο δημοφιλής, άλλο δυνατός. Ο Βαρδινογιάννης σαν επιχειρηματίας ποτέ δεν κατέβηκε να διαμαρτυρηθεί, ακόμα κι αν είχε δίκαιο, σε βάρος της κυβέρνησης ή, ενάντια της κοινωνίας. Γιατί; Επειδή είναι δυνατός. Απεναντίας, σαν ιδιοκτησία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Βαρδινογιάννης μανούριαζε κατά του παρασκηνίου, της Παράγκας. Γιατί; Επειδή ο Παναθηναϊκός είναι αδύναμος, όχι μεγάλη, κραταιά ομάδα.
Το ίδιο και ο Κόκκαλης, κάποτε ο Νο1 Έλληνας επιχειρηματίας. Το πρώτο οικονομικά μέγεθος της χώρας η Intracom. Από το 1992 μέχρι το 1996 διοίκηση στον Ολυμπιακό ο
Κόκκαλης μόνον που δεν έκανε διαδήλωση στους δρόμους ενάντια στον «βαρδινογιαννισμό», επειδή ο καπετάνιος έλεγχε την διαιτησία. Γιατί; Επειδή η αρχικαπιτάλα της Ελλάδος Κόκκαλης με εμπορικό δίκτυο σ' όλη την Ανατολική Ευρώπη ήταν αδύναμη σαν Ολυμπιακός.
«Όταν είσαι Παναθηναϊκός δεν μπορείς να μην έχεις στόχο το πρωτάθλημα» λέει ο Αναστασίου. Ο αποδυτηριάκιας λέει κάτι ακόμα. Όταν είσαι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, οι δύο μεγαλύτερες «δυνάμεις» στο εγχώριο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να μην αναγνωρίζεις τις δύο ευθύνες σου για τα αιώνια χάλια του πρωταθλήματος.
Δεν κατάλαβα. Ο Λεβαδειακός και ο Πανθρακικός φταίνε για τη διαχρονικά νοσηρή κατάσταση του ποδοσφαίρου μας; Οι Πλατανιάδες και οι Καλλονές του πρωταθλήματος.
Φοβερό, ε; Έχουμε «μεγάλες» ομάδες που σηκώνουν πανό σαν απολυμένοι, σα μη προνομιούχοι, χωρίς ποτέ να ενδιαφέρθηκαν με ειλικρίνεια για τη βρωμιά του ποδοσφαίρου, παρά μόνον γιατί δεν έπαιρναν το πρωτάθλημα.
 
*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: