Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Έβερτον – Σαουθάμπτον! (preview)

Ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια θέλει να αισθανθεί η Έβερτον στη βαθμολογία, σε μια κάκιστη σεζόν που την οδήγησε μέχρι και σε... μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Τα «ζαχαρωτά», φιλοξενούν τη Σαουθάμπτον για την 31η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, με την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν να μην καταθέτει τα όπλα για την 5η θέση.
Ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ μπορεί να έχασε... τα αυγά και τα πασχάλια φέτος και να υπέστη έναν ντροπιαστικό αποκλεισμό στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, όμως, για την... τιμή των όπλων θα προσπαθήσει να τερματίσει όσο μποιρεί ψηλότερα κι αν δύναται να μπει στην πρώτη δεκάδα, αν και είναι αρκετά δύσκολο. Σε ολόκληρη τη φετινή σεζόν, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δεν έχει καταφέρει να πάρει τρεις σερί νίκες, πράγμα που θα διεκδικήσει σήμερα και αυτό δείχνει πόσο άσχημα ήταν τα πράγματα...
Για τη Σαουθάμπτον, η φετινή αγωνιστική περίοδος ήταν ιδανική, αν σκεφτεί κανείς ότι η πορεία της ομάδας έγινε κόντρα σε όλους και σε όλα, με αποδυνάμωση – στη θεωρία – του ρόστερ το καλοκαίρι, πανέξυπνες κινήσεις από τον Κούμαν κι ένα σύνολο που έχει φτάσει να διεκδικεί ευρωπαϊκή συμμετοχή την επόμενη σεζόν.
Αν και μαθηματικά υπάρχουν ακόμα κι ελπίδες για την πρώτη τετράδα, οι «άγιοι» ξέρουν ότι το πιο εφικτό θα είναι το Γιουρόπα Λιγκ και η προσπέραση στη Λίβερπουλ στη βαθμολογία. Σε περίπτωση νίκης σήμερα, ή κατάκτησης τριών βαθμών σε κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια, θα ισοφαρίσει και την καλύτερη συγκομιδή της ομάδας από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ, φτάνοντας στους 56 βαθμούς, με όσους δηλαδή τερμάτισε πέρυσι υπό τις οδηγίες του Μαουρίσιο Ποκετίνο.
Ο κόουτς της Σαουθάμπτον δεν υπολογίζει τον Στίβεν Ντέιβις, ενώ κάτω απ' τα δοκάρια τη θέση του Φόρστερ θα πάρει ο Κέλβιν Ντέιβις.
Για την Έβερτον, ο Ρομέλου Λουκάκου είναι αμφίβολος, όμως ο Αρούνα Κονέ, παρά το πρόβλημα στο γόνατο, αναμένεται να βρεθεί κανονικά στην αποστολή. Διαθέσιμοι οι Μιραλάς και Πίεναρ, την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Ντάρον Γκίμπσον που επέστρεψε με πρόβλημα από την εθνική ομάδα της Ιρλανδίας.

Πιθανές ενδεκάδες:

Έβερτον (4-3-3): Χάουαρντ – Κόουλμαν, Στόουνς, Γιαγκέλκα, Μπέινς – ΜακΚάρθι, Μπάρι, Όσμαν – Λένον, Λουκάκου, Κονέ
Σαουθάμπτον (4-3-3): Κ.Ντέιβις – Κλάιν, Φοντέ, Αλντερβάιρελντ, Μπέρτραντ – Γουανιάμα, Σνάιντερλιν, Γουόρντ Πρόους – Πελέ, Λονγκ, Μανέ
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: