Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Top 10: Παράξενα τραγούδια ποδοσφαιρκών ειδώλων!! (vids)

Δείτε στο FourFourTwo τα 10 καλύτερα και πιο παράξενα τραγούδια, αφιερωμένα σε ποδοσφαιρικά είδωλα.
Αν δεν έχει γραφτεί τραγούδι για σένα, τότε δεν μπορείς να λες ότι ανήκεις στην ποδοσφαιρική ελίτ. Το FourFourTwo, δείχνοντας πόσο cult είναι, αποφάσισε να μαζέψει τα 10 καλύτερα. Από τον Γίργκεν Κλοπ μέχρι τον Λιονέλ Μέσι.
Γίργκεν Κλοπ
Τα δόντια του κάτασπρα, τα μαλλιά ανέμελα, το στυλ rock n’ roll. Ο Κλοπ είναι μάλλον ο μεγαλύτερος hipster στην Γερμανία. Πριν αρκετό καιρό ο Μάτσε Κνοπ αποφάσισε να συγκεντρώσει τις σκέψεις ενός ολόκληρου έθνους, όταν αποφάσισε να τραγουδήσει για το πόσο cool είναι ο τεχνικός της Ντόρτμουντ. Αν η απόδοση του τραγουδιού, που προσπαθήσαμε να κάνουμε είναι σωστή, τότε μάλλον ο Κλοπ εκτός από «Θεός της γραμμής του πλαγίου» είναι και ο καλύτερος τύπος στον κόσμο όσον αφορά τον συνδυασμό της ζακέτας με το τζιν.

 
Ζινεντίν Ζιντάν
Υπάρχουν πολλά εκπληκτικά πράγματα σχετικά με αυτό το τραγούδι. Το μέρος του soft rock, η χορευτική κορύφωση και ένα συνοδευτικό βίντεο, που έχει κάτι από Point Break - vaya con Dios, Brah, όπως λένε και στην Μασσαλία. Ίσως, όμως, το πιο εντυπωσιακό να είναι η λίστα των υπόλοιπων αστεριών του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως ο Εουσέμπιο, ο Κρόιφ, ο Μαραντόνα και ο Πελέ και στην οποία περιλαμβάνεται – για κάποιον μυστήριο λόγο – και ο Γκάρι Κέιχιλ!
 
 
Φραντσέσκο Τότι
Όποια και να είναι τα συναισθήματά σας για τον αρχηγό της Ρόμα, είναι δύσκολο να μην συγκινηθείτε από το τραγούδι που του αφιέρωσαν τα Cheeky Girls. Δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Serie A, ο Τότι είναι κάτι σαν ασταμάτητος He-Man του ποδοσφαίρου. Σε αυτό το βίντεο, μάλιστα, τίποτα δεν διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει ότι είναι το alter-ego του Άνταμ. Ένας υπερήρωας, που χρησιμοποιεί τη δύναμη του Greyskull για να σκοράρει το ένα γκολ μετά το άλλο μέχρι το τέλος των χρόνων.
 
 
Ζερόμ Μπόατενγκ
Ίσως είναι η χρήση των κρουστών, ίσως είναι η εξαιρετική εκτέλεση. Από την άλλη, ίσως απλά να είναι ένα βίντεο που απλά επαναλαμβάνει ρυθμικά ένα όνομα. Όπως και να έχει, αυτοί οι Βαυαροί δεν μοιάζουν τόσο ερωτευμένοι με τον αμυντικό της Μπάγερν όσο θα έπρεπε.
 
 
Λουίς Φαν Χάαλ
Ο Ολλανδός είναι δύσκολος στις σχέσεις του με τους οπαδούς. Στην πατρίδα του, όμως, θεωρείται διάνοια. Κάτι σαν τους Φαν Γκογκ, DJ Τιέστο και τον εφευρέτη του ντόνατ. Στο βίντεο μπορείτε να δείτε ένα Οράνιε κουαρτέτο, που τραγουδούν τη δική τους εκδοχή του «Sweet Caroline» με κεντρικό πρόσωπο τον Φαν Χάαλ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να μπείτε στον ρυθμό.
 
 
Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς
Είναι λευκός, είναι Βόσνιος από την Σουηδία με κροατικές ρίζες που παίζει στην Γαλλία και όπως είναι λογικό ένα τραγούδι για τον Ζλάταν δε θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο εκτός από reggae.
 
 
Λιονέλ Μέσι
Σύμφωνα με το κλισέ, αν δε σου αρέσει ο Μέσι δε σου αρέσει το ποδόσφαιρο. Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε και για το rap τραγούδι για τον Αργεντίνο. Αν δε σου αρέσει, μάλλον δε σημαίνει ότι δε σου αρέσει και η μουσική. Το πιο πιθανό είναι να έχεις καλό γούστο. Μέσα σε όλα τα άλλα, είναι ευχάριστο να ακούς και φυσαρμόνικα σε ρυθμό hip-hop… (Πατήστε στο μήνυμα που σας βγάζει στο βίντεο για να το δείτε)
 
 
Τζιόρτζιο Κιελίνι
Το ποδόσφαιρο είναι πραγματικά παγκόσμιο σπορ και το αποδεικνύει και με το παραπάνω η ύπαρξη fan club του Κιελίνι στην Ινδονησία. Πιθανότατα μία άλλη τοποθεσία και καλύτερος φωτισμός να έκαναν το βίντεο μεγαλύτερο hit στο youtube.
 
 
Μάρκο Αρναούτοβιτς
Το κανάλι του Kurt Razelli’s στο YouTube περιλαμβάνει πολλά βίντεο trip-hop στυλ με πρωταγωνιστές μεταξύ άλλων τους David Hasselhoff και Arnold Schwarzenegger. Για κάποιον λόγο, όμως, ανάμεσα σε όλους τους διάσημους βρίσκεται και ο Αρναούτοβιτς. Ο Αυστριακός μας καλωσορίζει στο Στόουκ και μας κάνει ένα μίνι τουρ στο σπίτι του. Ανάμεσα στα Highlights ένα μπιλιάρδο, ένα jacuzzi, ένα τραμπολίνο και κάποιοι… συνταξιούχοι.


 
Μάριο Γκόμες
Το τραγούδι αποτελεί ωδή στον άνθρωπο, που κάποτε ο Λουίς Φαν Χάαλ είχε πει ότι έχει «κορμί θεού». Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

 
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: