Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Τον οδηγεί στην παραμονή!!

Αποφασιστικό βήμα παραμονής από τον Πλατανιά που πέτυχε δεύτερη συνεχόμενη νίκη (1-0), αυτή τη φορά επί της Βέροιας και τον Τόρες να γίνεται ξανά ο ήρωας του. Κακώς ακυρώθηκε τέρμα των φιλοξενούμενων.

Τον οδηγεί στην παραμονή
Ακόμη πιο κοντά στη σωτηρία βρίσκεται ο Πλατανιάς, ο οποίος επικράτησε 1-0 της Βέροιας στο σπίτι του στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής της Super League, φθάνοντας σε δεύτερο συνεχόμενο «τρίποντο» και στους 34 βαθμούς. Το γκολ σημείωσε ο Τόρες (όπως και στο προηγούμενο ματς, με την Καλλονή) στο 21ο λεπτό. Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες (89’ Μιλούνοβιτς-52’ Μπεν), ενώ στο 61’ ο Κάμπορα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από ασίστ του Μπεν, αλλά κακώς υποδείχθηκε σε θέση offside.

Με αυτό το αποτέλεσμα έπιασε τον Πανθρακικό, που παίζει αύριο εκτός έδρας με τον Εργοτέλη, ενώ έχει τους ίδιους βαθμούς με τον Λεβαδειακό που αύριο θα πάρει ξεκούραστα τρεις πόντους, καθώς βάσει προγράμματος θα έπαιζε με τον ΟΦΗ.

Το ματς


Με αρκετές και σημαντικές απουσίες παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες σε ένα παιχνίδι που ήθελε πιο πολύ ο Πλατανιάς και αυτό φάνηκε σε γενικές γραμμές κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν δίχως τους Αγκιλέρα, Γουνδουλάκη, Ζιλβάν, Τσουράκη και Μαχλελή, ενώ από τους φιλοξενούμενους απουσίασαν οι Μπαργκάν, Γεωργιάδης, Ραούλ Μπράβο, Βέρτζος, Παυλίδης. Επιπλέον, η ομάδα της Ημαθίας είχε και πάλι αλλαγή στο τεχνικό της τιμ μετά την απομάκρυνση του Χοσέ Γκρανέρο, ενώ ο Στέφανος Γαϊτάνος εκτέλεσε χρέη υπηρεσιακού προπονητή στο νικηφόρο (1-0) παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Την καθοδήγησε το δίδυμο Γιώργος Λαναρής, Δημήτρης Χριστοφορίδης, με τον πρώτο να κάθεται στην άκρη του πάγκου και τον δεύτερο να είναι αυτός που έδωσε σηκώθηκε τις περισσότερες φορές για να δώσει οδηγίες στους παίκτες του.

inner

Το γεγονός ότι είχε η ομάδα της Κρήτης μεγαλύτερη ανάγκη τους βαθμούς δεν φάνηκε στα πρώτα λεπτά, καθώς η Βέροια μπήκε πιο δυνατά και λίγο έλειψε να ωφεληθεί από την απροσεξία του Μαχαμάτ που γύρισε άτσαλα προς τον Ολιμπά και ο Μπεν που παραμόνευε, βρήκε την μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να τη στείλει στην αντίπαλη εστία, κερδίζοντας το κόρνερ.

Από το δέκατο λεπτό και μετά οι ποδοσφαιριστές του Πλατανιά ανέβασαν στροφές κάνοντας ένα πολύ καλό εικοσάλεπτο και κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την ανωτερότητα χάρις στο τέρμα του Τόρες και την κακή αντίδραση του Καντιμοίρη, που δεν μπόρεσε να αποκρούσει το κοντινό μεν, αλλά όχι και τόσο καλό σουτ του Τόρες, με την μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του. Η Βέροια προσπάθησε να αντιδράσει και να φθάσει στην ισοφάριση πριν την ανάπαυλα, απειλώντας σε δύο περιπτώσεις, με τον Τάτο και τον Βεργώνη. Όμως, ο Πλατανιάς που ήταν λίγο καλύτερος στο πρώτο μέρος πήγε προηγούμενος 1-0 στα αποδυτήρια.

inner

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες της Βέροιας, ενώ γενικότερα το παιχνίδι ήταν αρκετά πιο καλό από το πρώτο μέρος. Η «Βασίλισσα του Βορρά» δικαιούταν την ισοφάριση, αλλά δεν έφθασε σε αυτήν χάρη στο δοκάρι του Ολιμπά, στο οποίο σταμάτησε η μπάλα μετά το σουτ του Μπεν και τη λάθος υπόδειξη του επόπτη στο 61ο λεπτό. Ο Μπεν πήρε την κεφαλιά μετά από μακρινή μπαλιά, στρώνοντας στον Κάμπορα που την έστειλε στα δίχτυα, αλλά ο βοηθός σήκωσε λανθασμένα το σημαιάκι του.

Ο Πλατανιάς είχε από την πλευρά του τρεις πολύ σημαντικές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματα του, τη μία με τον Τόρες και τις άλλες δύο με τον Μιλούνοβιτς που είχε δοκάρι στο 89ο λεπτό.



inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Ολιμπά, Αποστολόπουλος, Ιτούα, Μπανανά, Νέπλιακ, Τετέ, Μαχαμάτ, Μενδρινός (90+2’ Δημήτρης), Γκαβιλάν (64’ Κουλιμπαλί), Κάσιο (71’ Μιλούνοβιτς), Τόρες

Βέροια (Χριστοφορίδης - Λαναρής): Καντιμοίρης, Τάτος (57’ Καμπαγιέρο), Μαλόν (85’ Ναζλίδης), Αμαραντίδης, Όστοϊτς, Μπαλάφας, Μαραγκός, Βεργώνης, Καλτσάς, Μπεν, Κάμπορα (70’ Ντουμίτρου)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: