Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Στην υγειά του «Χρύσανθου»!!

Ίσως και να μην είναι τόσο… χάλια! Συνεχίζοντας την πρόοδο από παιχνίδι σε παιχνίδι, ο Κρισάντους «κόλλησε» δυο ακόμα γκολ κι εκτός του 3-0 επί του Αλίμου, κέρασε την ΑΕΚ έναν ακόμα πόντο στα πλέι-οφ.

Στην υγειά του «Χρύσανθου»!
Έναν επιπλέον βαθμό κι έναν επιπλέον… επιθετικό κέρδισε η ΑΕΚ!

Εκμεταλλευόμενη τη συνεχή βελτίωση του Μακόλεϊ Κρισάντους, η «Ένωση» καθάρισε 3-0 τον Άλιμο και χάρη και στα υπόλοιπα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής, εξασφάλισε ότι θα μπει με προβάδισμα 10 πόντων στα πλέι-οφ.

Ανεβασμένος απ’ το πρώτο του γκολ, ο Νιγηριανός βρέθηκε εκεί που έπρεπε για να πετύχει άλλα δυο και μαζί με τον Ζόριτς (που έκανε επίσης ενθαρρυντική εμφάνιση) υπέγραψαν την άνετη νίκη των «κιτρινόμαυρων».


Πώς έπαιξε

Με τις αναμενόμενες αλλαγές (λόγω απουσιών και rotation) παρατάχθηκε η ΑΕΚ. Ο Τραϊανός Δέλλας επανέφερε στο αρχικό σχήμα τους Καραγκιολίδη-Φαγέ, έδωσε στον Ζόριτς το ρόλο του αντί-Μάνταλου και διατήρησε στην επίθεση τον Κρισάντους. Έτσι, το 4-2-3-1 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Καραγκιολίδης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος και Μπακάκης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Γιόχανσον-Φαγέ, στην τριάδα μπροστά τους οι Μπαρμπόσα (αριστερά), Ζόριτς (επιτελικός), Πλατέλλας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Κρισάντους.

Το ματς

Το σκηνικό στο ΟΑΚΑ (εξαιτίας της απουσίας του κόσμου) ήταν διαφορετικό. Ακόμη όμως κι αν βρίσκονταν οπαδοί στις εξέδρες, θα ήταν στο ίδιο έργο -των εντός έδρας αγώνων της ΑΕΚ- θεατές. Δηλαδή έναν ακόμα αντίπαλο που στριμώχτηκε νωρίς. Μια ακόμα σοβαρή προσέγγιση του αγώνα απ’ τους παίκτες του Δέλλα. Κι ένα ακόμα παιχνίδι που το τελείωσαν πρόωρα. Αυτή τη φορά όμως μ’ έναν καινούργιο πρωταγωνιστή.

Γιατί ο Μακόλεϊ Κρισάντους ήταν φανερά απελευθερωμένος από το πρώτο του γκολ στον Ταύρο. Κι έτοιμος ν’ αποδείξει ότι… σοβαρολογούσε όταν υποσχόταν πως θ’ ακολουθήσουν κι άλλα. Κι εντάξει, μετά την άψογη ασίστ του Μπαρμπόσα θα ‘πρεπε να προσπαθήσει (σε κενό τέρμα) για να μην τηρήσει τη δέσμευσή του. Πέρα όμως απ’ το προβάδισμα, έδωσε και πνοή στην επίθεση. Συμμετείχε στο παιχνίδι. Κι έδωσε κι ένα έτοιμο γκολ που δεν… καταδέχτηκε να βάλει ο Ζόριτς.

Αντίθετα, ο ίδιος αποδείχθηκε πολύ πιο ευγενικός σε «κέρασμα» του Πλατέλλα λίγο μετά την ανάπαυλα. Και με κεφαλιά-ψαράκι που ενίσχυσε την αισιοδοξία ότι ίσως δεν είναι και τόσο… κατσαπλιάς όσο χαρακτηρίστηκε αρχικά, φούσκωσε κι άλλο τον προσωπικό του λογαριασμό. Κάπως έτσι, η ΑΕΚ καθάρισε και τυπικά την υπόθεση-νίκη. Και ο Τραϊανός Δέλλας μπορούσε ακόμα πιο άνετα να μοιράσει χρόνο συμμετοχής.

Αν και η είσοδος των Κορδέρο και Γροντή -πέρα απ’ τους ίδιους- ωφέλησε και την «Ένωση». Γιατί τη βοήθησε να βγάλει περισσότερες φάσεις. Να βγάλει ξανά σε θέση βολής (χωρίς αποτέλεσμα αυτή τη φορά) τους Πλατέλλα και Κρισάντους. Κι έστω και στην εκπνοή, να δώσει ακόμα περισσότερο στιλ στη νίκη της. Τόσο, όσο είχε το άψογο πλασέ του Ζόριτς, που δικαίωσε την άψογη μπαλιά του Γροντή και αντάμειψε μια ακόμα ενθαρρυντική εμφάνιση του Μαυροβούνιου.

inner

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Καραγκιολίδης, Πεταυράκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Μπακάκης, Γιόχανσον (64’ Κορδέρο), Φαγέ (69’ Γροντής), Ζόριτς, Μπαρμπόσα, Πλατέλλας, Κρισάντους (84’ Αραβίδης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ανέστης, Ντούνης, Σβάρνας, Ντακόλ

ΑΛΙΜΟΣ (Πέτρος Δημητρίου): Σταυριανός (62’ λ.τ. Μπαντ, Κάρδαρης (46’ Σαγανάς), Γαβριήλ, Καρακώστας, Τεσέιρα, Παντελής, Μπονγκ (34’ Άλεξ), Τσατσαρής, Σταύρου, Μπεριέξ, Φρέιτας

Στον πάγκο έμειναν οι: Ελευθεριάδης, Νικολάου, Ιωάννου, Άλεξ, Καλαϊτζίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Τα γκολ του αγώνα


*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: