Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Πως ο Πανιώνιος είχε στο χέρι του τους Τιάγκο Μότα-Κοντρέρας!!

Ο Πανιώνιος για τέταρτη σερί χρονιά θα έχει περιορισμό στις μεταγραφές και το gazzetta.gr αναπολεί τις προ μνημονιακές εποχές στη Νέα Σμύρνη.
Ο υπεύθυνος αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, Γιώργος Δημητρίου, σε συνέντευξή του ανέφερε ότι υπάρχει μια ομάδα που δεν κατέθεσε φάκελο αδειοδότησης. Όπως έγινε γνωστό η ομάδα αυτή ήταν ο Πανιώνιος.
Όποιος ασχολείται με το ρεπορτάζ δεν έπεσε από τα σύννεφα αφού ο Ιστορικός διανύει μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας του ειδικά στο οικονομικό κομμάτι. Πλέον, ο σύλλογος βρίσκεται στην τέταρτη μνημονιακή σεζόν με τους διοικούντες πάντως να δείχνουν έτοιμοι να βγάλουν τον σύλλογο από το οικονομικό γολγοθά που διαβαίνει.
Προ μνημονίου στην Πλατεία ζούσαν χρυσές στιγμές με τον τότε ιδιοκτήτη της ομάδας, Κωνσταντίνο Τσακίρη, να είχε στρέψει το βλέμμα όλων των ποδοσφαιρόφιλων στη Νέα Σμύρνη. Και αυτό γιατί με τις μεταγραφικές του κινήσεις και την απόκτηση των Ρεκόμπα και Εστογιανόφ είχε προκαλέσει αίσθηση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ο άλλοτε πρόεδρος των «κυανέρυθρων» ήταν αποφασισμένος να δημιουργήσει έναν πανίσχυρο Πανιώνιο και το gazzetta.gr θυμάται πως το ίδιο καλοκαίρι με τους δύο μεγάλους Ουρουγουανούς παραλίγο παίκτες της ομάδας να γίνουν άλλα δύο μεγάλα αστέρια, οι Πάμπλο Κοντρέρας και Τιάγκο Μότα!
Πάμπλο Κοντρέρας
Ήταν καλοκαίρι του 2008 και ο Κωνσταντίνος Τσακίρης είχε γλυκαθεί με την ομάδα. Την προηγούμενη σεζόν ο Πανιώνιος είχε κάνει φανταστική πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ έχοντας αποκλείσει την Σοσό ενώ στη συνέχεια παραλίγο να κάνει το μπαμ στην φάση των ομίλων με αντιπάλους της Γαλατάσαραϊ και Μπορντό. Έτσι, εκείνο το καλοκαίρι ο πρόεδρος του Πανιωνίου είχε αποφασίσει να ανεβάσει ένα επίπεδο την ομάδα και με οργανωμένες κινήσεις καταφέρνει με άκρα μυστικότητα να φέρει στην Ελλάδα τους Ρεκόμπα και Εστογιανόφ.

Η λίστα του όμως είχε και άλλα μεγάλα ονόματα και ο ίδιος ετοιμαζόταν για το τρίτο μεγάλο χτύπημα. Ο στόχος είχε βρεθεί και δεν ήταν άλλος από τον γνωστό μας Πάμπλο Κοντρέρας. Ο Χιλιανός αμυντικός μόλις είχε αποχωρήσει από την Μπράγκα και βρισκόταν σε αναζήτηση ομάδας. Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης έχοντας ακούσει και τα καλύτερα λόγια και από τον «Τσίνο» Ρεκόμπα  καταθέτει επίσημη πρόταση με ετήσιες αποδοχές που έφταναν τις 400.000 ευρώ!
Ο Κοντρέρας ο οποίος ψάχνει να βρει ομάδα για να κάνει νέο ξεκίνημα στην καριέρα του δείχνει να ικανοποιείται πλήρως από την πρόταση αυτή και όλα δείχνουν ότι σύντομα θα γίνει και αυτός κάτοικος Πλατείας. Πλέον η μεταγραφή έχει μπει στην τελική της ευθείας και ο Τσακίρης αναχωρεί για διακοπές στην Μύκονο κι εκεί ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την μεταγραφή.

Κι ενώ απομένουν το οριστικό ΟΚ στην τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία ο τότε πρόεδρος της ομάδας ακούει στο ακουστικό του ότι θα χρειαστούν 700.000 ευρώ για να συμφωνήσει ο Κοντρέρας με τον Πανιώνιο. Όπως ήταν λογικό ο Τσακίρης εκνευρίζεται αφού δικαίως θεωρεί ότι παίζουν παιχνίδια με την πάρτι και ακυρώνει την μεταγραφή. Λίγο καιρό αργότερα ο Κοντρέρας υπογράφει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ με το αρχικό ποσό που είχε συζητήσει με τον Πανιώνιο, δλδ με 400.000 ευρώ! Μάλιστα, φήμες εκείνη την εποχή αναφέρουν ότι από τον εκνευρισμό του πέταξε το τηλέφωνο στην θάλασσα!
Και Τιάγκο Μότα
Όπως είπαμε ο Τσακίρης το είχε πάρει ιδιαίτερα ζεστά (για να μην πούμε κάποια άλλη λέξη) το θέμα με την ενίσχυση των Νεοσμυρνιωτών. Οι μάνατζερ βλέποντας ότι στην Πλατεία υπήρχε διάθεση να πέσουν λεφτά στο μεταγραφικό παζάρι και προτείνουν τον Τιάγκο Μότα! Ο Βραζιλιανοϊταλός έχει μείνει ελεύθερος από την Ατλέτικο Μαδρίτης χτυπημένος από συνεχόμενους τραυματισμούς και κουβαλούσε μια σπουδαία καριέρα στην Μπαρτσελόνα. Ο ίδιος έχει ρίξει κατά πολύ τις απαιτήσεις του αφού το βασικό που ψάχνει είναι μία ομάδα να τον εμπιστευτεί και να του  δώσει την ευκαιρία να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Ο Τσακίρης ψήνεται, αφού πιστεύει ότι σε αυτό το ελληνικό πρωτάθλημα το οποίο δεν έχει τον ίδιο βαθμό δυσκολίας όπως το ισπανικό ο Μότα όχι μόνο θα βρει ξανά τον πραγματικό πρόσωπο, αλλά θα γεμίσει και τα ταμεία του Πανιωνίου με πολλά ευρώ.  Όπου λαλούν όμως πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει και μέσα στην ομάδα ξεκινάνε οι αντιδράσεις για την απόκτησή του με πρόσκυμα την ευπάθεια του Τιάγκο Μότα στους τραυματισμούς και το αν θα μπορέσει να προσφέρει στην ομάδα. Τελικά ο Τσακίρης πείθεται και η μεταγραφή του δεν προχωράει παρότι ο παίκτης ήταν θετικός στο να έρθει στην Ελλάδα.
Το λάθος του Πανιωνίου όμως δεν το κάνει η Τζένοα η οποία συμφωνεί μαζί του το ίδιο καλοκαίρι και μετά από μια φανταστική σεζόν στην Γένοβα έναντι 10,2 εκατ. Ευρώ παραχωρείται στην Ίντερ! Οι εποχές  των παχιών αγελάδων στη Νέα Σμύρνη έχουν περάσει ανεπιστρεπτί με τον Κωνσταντίνο Τσακίρη να αποτελεί παρελθόν από τα κοινά της ομάδας και τους νυν διοικούντες να προσπαθούν με νύχια και με δόντια να βγάλουν την ομάδα από το οικονομικό τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια!  

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: