Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Πω, πω ένας Παναθηναϊκός!!


Πω, πω ένας Παναθηναϊκός!

Επιβλητικό πέρασμα από την Πυλαία για το νέο Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι έπαιξαν εντυπωσιακό μπάσκετ για τρεις περιόδους και συνέτριψαν τον ΠΑΟΚ με 90-67. Άλλη ομάδα με Ουίλιαμς (18π.)-Χέινς το τριφύλλι.

Ανεβάζει ταχύτητα και… σκοτώνει στο διάβα του ο Παναθηναϊκός.

Οι πράσινοι συνέτριψαν τον ελλιπή (εκτός οι Βασιλειάδης-Σχορτσανίτης) ΠΑΟΚ στην Πυλαία με σκορ 90-67 κι ενώ η διαφορά έφτασε και τους 34 πόντους (44-78) στην τρίτη περίοδο.

Άλλη ομάδα το τριφύλλι με Ουίλιαμς-Χέινς στην περιφέρεια. Ο πρώτος (παίζει άμυνα, σουτάρει, πασάρει ωραία, κάνει πολλές διεισδύσεις) σταμάτησε στους 18 πόντους και ήταν πρώτος σκόρερ, ο δεύτερος είχε 9 με τρία τρίποντα (12/26 συνολικά οι φιλοξενούμενοι και 9/14 στο πρώτο μέρος. Πολύ καλοί οι Παπαγιάννης (11π.) και Μποχωρίδης που εκμεταλλεύτηκαν τον χρόνο που τους έδωσε ο Σάλε, ενώ παράλληλα ξεκουράστηκαν οι Καλάθης (18’) και Ραντούλιτσα ( 9π σε 12’).

Το ματς

Παρά τα δύο τρίποντα απ’ τους Καλάθη-Γκιστ, η εκκίνηση του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι ήταν νευρική και στις δύο άκρες του παρκέ. Έχοντας πρόβλημα στο ζωγραφιστό, ο Μάρκοβιτς το εκμεταλλεύτηκε και έβαλε σε θέση οδηγού τον ΠΑΟΚ, 9-6. Ο Τζόρτζεβιτς έριξε στο ματς τον Διαμαντίδη για καλύτερη οργάνωση του παιχνιδιού, ο Ραντούλιτσα «απαντούσε» με την επίθεσή του στα αμυντικά «θέματα» (κι ενώ ο Γκιστ φορτώθηκε νωρίς με δύο φάουλ), ενώ οι πέντε σερί πόντοι του Ουίλιαμς έφεραν τον Εξάστερο μπροστά στο σκορ, 15-18. Στα τελευταία τέσσερα λεπτά, η πράσινη άμυνα «έδεσε», δέχθηκε μόλις 4 πόντους από τον μπλοκαρισμένο Δικέφαλο και με τους Χέινς-Ουίλιαμς (10 π. στην πρώτη περίοδο) να βρίσκουν το χέρι τους από μακριά, το τριφύλλι… απογειώθηκε και έχτισε για πρώτη φορά διαφορά, 19-30!

Με τις προσθήκες στην περιφέρεια, ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει άλλη οντότητα. Και όταν οι παίκτες του βρίσκονται σε καλή μέρα, τότε είναι διατεθειμένοι να σκοτώσουν κάθε αντίπαλο. Με δύο τρίποντες «βόμβες» του Διαμαντίδη, άλλη μία του Χέινς (μετά από ωραίο passing game) και συνολικά 8/11 σουτ(!) από τα 6,75, ο Εξάστερος έδειξε άγριες διαθέσεις και στο 14’ έστειλε το ματς στο 21-41 απέναντι στους ανήμπορους ν’ αντιδράσουν Θεσσαλονικείς. Από τον «βομβαρδισμό» τριπόντων (9/14 στο πρώτο μέρος), η σκυτάλη πέρασε κοντά στη ρακέτα και με τους Ραντούλιτσα-Φελντέιν-Γκιστ η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +28(!), 27-55. Οι παίκτες του Μαρκόπουλου είχαν «πνιγεί», είχαν… καταρρεύσει και είχαν παραδοθεί ήδη. Μποχωρίδης-Παπαγιάννης πέρασαν στο παρκέ, μπήκαν εξίσου στην εξίσωση (με τον πρώτο να μοιράζει και τον δεύτερο να σκοράρει) και ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με το… εκκωφαντικό 32-61!

Ένα μίνι «μούδιασμα» του Παναθηναϊκού στην εκκίνηση του δεύτερου μέρους, έδωσε την ευκαιρία στον Χάτσερ να… μειώσει σε 38-61, αλλά κάπου εκεί ξεκίνησε εκ νέου το show των φιλοξενούμενων. Με Χέινς-Ουίλιαμς (κυρίως) και Γκιστ, το τριφύλλι έκανε ό,τι ήθελε μπροστά, έτρεχε στο ανοιχτό γήπεδο και με επιμέρους σκορ 11-0, η διαφορά εκτινάχθηκε για πρώτη φορά στο +34, 38-72 απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ πλήρως αποδιοργανωμένο… Μάρκοβιτς και Χάτσερ προσπαθούσαν να σώσουν ό,τι σωζόταν, αλλά έμοιαζε αδύνατο. Μποχωρίδης και Παπαγιάννης έπαιρναν λεπτά συμμετοχής από τον Σάλε και αυτοί το εκμεταλλεύονταν (με… ολίγη από Καλάθη) στο έπακρον, γράφοντας το απίστευτο 46-78 μέσα στην Πυλαία. Αυτό ήταν και το σκορ στο φινάλε της περιόδου με δύο ομάδες με… αντίστροφο δρομολόγιο.

Παρά το ότι η διαφορά ήταν ήδη σε δυσθεώρητα επίπεδα, οι πράσινοι –έστω και πιο χαλαρά σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα της αναμέτρησης- δεν άφηναν το πόδι από το γκάζι και διατηρούσαν διαφορά 30 πόντων (55-85). Τα περιφερειακά σουτ του ΠΑΟΚ και κάποια λάθη στην επίθεση του τριφυλλιού, έριξαν τα επίπεδα της… απόστασης, με τον Δικέφαλο να μειώνει σε 63-85. Ο Τζόρτζεβιτς είχε ρίξει στο παρκέ και τον Λούντζη, δίνοντας ευκαιρίες στους «πιτσιρικάδες», με το τελευταίο τρίλεπτο να είναι καθαρά τυπική διαδικασία και ουσιαστικά να μην παίζεται μπάσκετ αξιώσεων. Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να μετριάσουν κάπως το εύρος της «βαριάς» ήττας,, με τον Λούντζη να χρίζεται σκόρερ και να διαμορφώνει το τελικό 67-90.

Τα δεκάλεπτα: 19-30, 32-61, 46-78, 67-90

ΠΑΟΚ: Τέπιτς 7, Μαργαρίτης 11, Ντούβνιακ 5, Μάρκοβιτς 12 (7ρ.), Χάτσερ 16 (5/12 σουτ), Λιάπης 4, Κακαρούδης 2, Τσόχλας, Δέδας 2, Κώττας 8, Καμαράς

Παναθηναϊκός: Ραντούλιτσα 9, Φελντέιν 5, Γκιστ 10, Καλάθης 7 (6 ασίστ), Ουίλιαμς 18 (2/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 8/9 βολές), Χέινς 9 (3/5 τρίποντα), Μποχωρίδης 7 (5ρ., 3 ασίστ), Γιάνκοβιτς 5 (1/6 σουτ), Διαμαντίδης 6, Παπαγιάννης 8 (4/4 σουτ), Λούντζης 2, Κούζμιτς 4 (8ρ.)

inner
inner
inner
inner
inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: