Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Ψυχάρα ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο!!

Μέγα πάθος από τον ΠΑΟΚ των πολλών απουσιών! Αν και ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με δύο γκολ, ο Δικέφαλος του Βορρά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα κι έμεινε όρθιος μέσα στη Λεωφόρο (2-2)!

«Χαρακίρι» του Παναθηναϊκού, υπέρβαση για τον ψυχωμένο ΠΑΟΚ!

Αν και οι πράσινοι προηγήθηκαν με δύο γκολ, εντούτοις ο Δικέφαλος του Βορρά -που αγωνίστηκε χωρίς εννιά παίκτες- βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και κατάφερε να φύγει όρθιος από τη Λεωφόρο, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Μπεργκ (10') και Καλτσάς (50') έδειξαν να γέρνουν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του τριφυλλιού, ωστόσο η κακή διαχείριση από πλευράς γηπεδούχων (τόσο των παικτών, όσο και κυρίως του Στραματσόνι ο οποίος «διάβασε» λάθος τις αλλαγές), έδωσε δικαίωμα στους Τσίμιροτ (γκολάρα) και Πέλκα να χαρίσουν -μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών- τον βαθμό στους Θεσσαλονικείς, που σε γενικές γραμμές ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους!

Αποβλήθηκε στο 91' ο Χαρίσης με δεύτερη κίτρινη κάρτα, δύο ασίστ μέτρησε ο Βλαχοδήμος, δεν φάνηκε ξανά ο Αμπέντ, πέμπτο σερί εντός έδρας παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός δεν παίρνει νίκη. Ντεμπούτο για τον Μαμούτε ο οποίος δεν «κόλλησε», στον πάγκο έμεινε ο Βιγιαφάνιες.

Το ματς

Με τον Μπεργκ τα πράγματα είναι απλά. Πολύ-πολύ να προειδοποιήσει μια φορά, μετά θα «σκοτώσει». Μπορεί, λοιπόν, στα 49’’ το διαγώνιο σουτ του να κατέληξε για… ελάχιστο κόρνερ, ωστόσο στο 10’ «ξετύλιξε» με το καλύτερο τρόπο την πολύ όμορφη ασίστ του Βλαχοδήμου και άνοιξε το σκορ για τον ορεξάτο Παναθηναϊκό. Ο Έλληνας άσος είχε αρκετά κέφια, ο Λουντ του έδινε βοήθειες και μοιραία το παιχνίδι του τριφυλλιού… έγερνε κυρίως από τα αριστερά, δίχως όμως να βγάζει –παρά την υπεροχή του- άλλη φάση μπροστά από τα καρέ του Βελλίδη. Ο ΠΑΟΚ σιγά-σιγά άρχισε να συνέρχεται, να ξεπερνά το σοκ του γρήγορου γκολ και να βγάζει αντίδραση (με το φάουλ του Τζαβέλλα να φεύγει λίγο πάνω απ’ τα δοκάρια του Στιλ).

inner

Όσο τα λεπτά περνούσαν, όλο κι ανέβαινε ο «Δικέφαλος του βορρά», ο οποίος επιχειρούσε επιθέσεις από τη δεξιά του πλευρά με τον καλό Κίτσιου και τον Μυστακίδη. Φάσεις δεν έβγαιναν βέβαια μπροστά από τις δύο εστίες, με το τριφύλλι να έχει «κάτσει» στο προβάδισμά του και να μην προσπαθεί καν να φτιάξει νέες απειλές για τον Βελλίδη. Το πρώτο –όχι και τόσο ποιοτικό- μέρος έφυγε με τον Παναθηναϊκό να έχει το υπέρ του 1-0, αλλά την εικόνα του αγώνα να μην τον χρίζει τόσο… φαβορί για να πάρει το τρίποντο, δεδομένου πως οι Θεσσαλονικείς είχαν αναλάβει τα ηνία (έχοντας πάρει το κέντρο, με τον Αμπέντ να είναι ξανά κακός και τον Λαγό να επιβεβαιώνει πως πέραν του να κόβει, δεν μπορεί να προσφέρει στην ανάπτυξη παιχνιδιού).

inner

Κι αν στην εκκίνηση του ματς ο Μπεργκ σκόραρε στο 10’, στο δεύτερο μέρος ο Καλτσάς το έκανε στο 6’ αυτού! Από κόρνερ που είχε κερδίσει ο ΠΑΟΚ(!), οι πράσινοι βγήκαν υποδειγματικά στην αντεπίθεση, ο Βλαχοδήμος κατέγραψε νέα ασίστ- βγάζοντας το τετ-α-τετ με τον Βελλίδη- κι ο συμπαίκτης του με ψυχραιμία έγραψε το 2-0. Σκορ που… έμοιαζε (γιατί κάτι τέτοιο τελικώς δεν συνέβη) να «σφραγίζει» το τρίποντο για τον Παναθηναϊκό. Κι εκεί που όλα έδειχναν πως το τριφύλλι έγινε «αφεντικό», ξεκίνησε η μεγάλη αντεπίθεση του ΠΑΟΚ! Μπορεί λοιπόν ο Στιλ να είπε «όχι» σε κοντινό σουτ του Κίτσιου, ωστόσο στο 56’ δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό στην τρομερή σουτάρα του Τσίμιροτ, ο οποίος μείωσε σε 2-1 και «φούντωσε» τον αγώνα.

inner

Ο Στραματσόνι αποφάσισε –λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα- να βγάλει τους Βλαχοδήμο και Καλτσά. Απόφαση που προφανώς σηκώνει μεγάλη κουβέντα και που αποδεδειγμένα αποδείχθηκε λανθασμένη (ειδικά απ’ τη στιγμή που αυτοί που μπήκαν -Εβαντζελίστα και Μαμούτε- δεν τον δικαίωσαν). Και ήρθε η… τιμωρία με τον επικίνδυνο Δικέφαλο να «παγώνει» τη Λεωφόρο. Στο 67’ η άμυνα του Παναθηναϊκού «κοιμήθηκε», ο Πράνιτς δεν έπαιξε ποτέ το τεχνικό οφσάιντ (δείγμα του ότι… δεν είναι για μονιμοποίηση στο αριστερό άκρο της άμυνας) και η προβολή του Πέλκα από κοντά διαμόρφωσε το 2-2. Τα πάντα ήταν στην κόψη του ξυραφιού στο Απόστολος Νικολαΐδης, με την εικόνα των φιλοξενούμενων να είναι καλύτερη και τους πράσινους να μην έχουν τον τρόπο να κάνουν (σχεδόν) τίποτα, παίζοντας ανορθόδοξα και όντας «βραχυκυκλωμένοι». Δίχως φάσεις (πέραν ενός σουτ του Σάμπο και μια κεφαλιά του Εβαντζελίστα) ολοκληρώθηκε το παιχνίδι κι αφότου ο Χαρίσης σωστά αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις.




Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Πράνιτς, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Λαγός, Λουντ, Αμπέντ (76’ Μαμούτε), Βλαχοδήμος (58’ Εβαντζελίστα), Καλτσάς (59’ Κλωναρίδης), Μπεργκ

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Τζαβέλλας, Χατζηισαΐας, Μαλεζάς, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Λέοβατς (79’ Κοροβέσης), Κίτσιου, Πέλκας, Μακ, Μυστακίδης (83’ Αντώνης)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: