Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Μαρκόπουλος: «Τα προβλήματα έχουν λυγίσει τον ΠΑΟΚ»


Μαρκόπουλος: «Τα προβλήματα έχουν λυγίσει τον ΠΑΟΚ»

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ στάθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά την ήττα απ΄τον Παναθηναϊκό. «Μπορούμε να πάρουμε τα επόμενα έξι παιχνίδια», είπε σχετικά με την αντίδραση της ομάδας του.

Στην απουσία αυτοπεποίθησης και αποφασιστικότητας του ΠΑΟΚ στάθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά την ήττα απ’ τον Ολυμπιακό, τονίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δικέφαλος.

Αναλυτικά, όσα είπε:
Για το ματς με τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός είναι πλέον πολύ διαφορετικός, έχει δώσει βάση στην άμυνα, έχει παίκτες για να πιέσει στο τρίποντο και μέσα στη ρακέτα οι ψηλοί δημιουργούν προβλήματα. Είναι μια ομάδα που έχει αδυναμίες βέβαια, πήγαμε να τις βρούμε στην αρχή αλλά η συνέχεια ήταν καταστροφική. Δεν μπορέσαμε να τους κοντράρουμε καθόλου. Είχαμε ένα καταστροφικό πρώτο ημίχρονο και εκεί τελείωσαν τα πάντα. Τα προβλήματα που υπάρχουν έχουν λυγίσει την ομάδα σε πολλά σημεία. Το πιο αρνητικό είναι ότι μετά τον Ολυμπιακό η ομάδα έχει χάσει την αποφασιστικότητα και την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ προβληματίζει έτσι όπως παρουσιάζεται στην άμυνα και στην επίθεση. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πέντε αμυντικά ριμπάουντ και ο Παναθηναϊκός εννιά επιθετικά αυτό δείχνει τον τρόπο με τον οποίο παλεύεις στον αγωνιστικό χώρο».

Για το αν μπορούσε να αντιδράσει ο ΠΑΟΚ στα προβλήματα: «Το πρόβλημα ήταν περίεργο και δύσκολο. Η ομάδα είχε συνεχόμενα παιχνίδια με ένα ρόστερ αδύνατο και όχι γεμάτο. Ακόμη είναι ανομοιογενές σε μεγέθη. Ο 13ος παίκτης του Παναθηναϊκού μπορεί να παίξει σε άλλη ομάδα της Ελλάδας βασικός. Ήταν αναγκασμένοι οι παίκτες να υπερβάλλουν εαυτούς παίζοντας με παίκτες άλλου μεγέθους. Ο Μαργαρίτης για παράδειγμα παίζει με παίκτες σκληρούς ανά 2-3 μέρες. Το ίδιο και άλλοι. Έτσι ήρθε η κούραση και έτσι έρχονται οι τραυματισμοί. Μετά το ματς με τον Κολοσσό είχαμε έξι τραυματίες, εκτός των δύο. Έξι παίκτες που δεν μπορούσαν να κάνουν προπόνηση. Έτσι χάνεται η ψυχολογία και η ομάδα δεν έχει αποφασιστικότητα. Οι αντιδράσεις στα τελευταία παιχνίδια δεν ήταν οι φυσιολογικές. Δεν υπήρχαν παίκτες να προσφέρουν κάτι παραπάνω».

Για το τι θα αλλάξει: «Δεν μπορώ να το πω. Πρέπει να κερδίσουμε για να αλλάξουμε ψυχολογία. Το θέμα είναι να βγάλουν οι παίκτες περισσότερη ενέργεια. Είναι αδιανόητο, ο Παναθηναϊκός να έχει επτά φάουλ στο δεύτερο δεκάλεπτο και εμείς δύο στο τελευταίο λεπτό. Όλη η αντίδραση του σώματος δεν είναι η φυσιολογική. Το θέμα είναι να αντιδράσουν οι παίκτες. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάρουμε τα επόμενα έξι παιχνίδια».

Για το αν η ευρωπαϊκή συμμετοχή είναι έξω από τις δυνατότητες αυτής της ομάδας: «Με τους τραυματισμούς που έχουμε. Ίσως να είναι υπερβολή το να παίζει αυτή η ομάδα στην Ευρώπη. Με τους δύο που λείπουν και κάποια διαφοροποίηση στο ρόστερ, θα μπορούσε να παίξει άνετα και στις δύο διοργανώσεις. Πρέπει ο ΠΑΟΚ όμως να παίζει στην Ευρώπη».

Εκ μέρους των παικτών του ΠΑΟΚ, ο Μιλένκο Τέπιτς είπε: «Είχαμε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι όχι γιατί χάσαμε αλλά κυρίως γιατί είχαμε ένα πολύ κακό και όχι ανταγωνιστικό πρώτο ημίχρονο. Είναι προφανές ότι ο Παναθηναϊκός παίζει καλύτερα, έχει πολλούς παίκτες και βρήκε ρυθμό στον τελευταίο μήνα. Δεν είναι το ίδιο να χάνεις από μία τέτοια ομάδα, αλλά εμείς θα έπρεπε να είμαστε λίγο πιο ανταγωνιστικοί. Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι' αυτό, παίζουμε με λίγους παίκτες σε πολλά ματς, χάνουμε κάποιες φορές με ατυχία και κάποιες άλλες με δικά μας λάθη, αλλά αυτή είναι η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα. Έχουμε άλλα έξι ματς μπροστά μας, το πρόγραμμα γίνεται λίγο πιο εύκολο αλλά δεν θα είναι εύκολα τα παιχνίδια. Έχουμε όμως περισσότερο χρόνο για να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε. Θα τα δούμε βήμα-βήμα. Έχω ακόμη πίστη στην ομάδα. Πιστεύω ότι μπορούμε ακόμη να πάρουμε την 5η ή την 6η θέση, να βρούμε τον ρυθμό μας και να είμαστε μια καλή ομάδα πριν τα πλέι οφ. Πρέπει όμως να το δούμε βήμα-βήμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: