Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Αυτός έκανε αρχηγική εμφάνιση!!!


Αυτός έκανε αρχηγική εμφάνιση!

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως ο Μάρκο Σίλβα δεν «μάσησε τα λόγια του», τα είπε απλά για να τ' ακούσουν όλοι και ζήτησε το αυτονόητο.

Η τελευταία ερώτηση που δέχθηκε ο Μάρκο Σίλβα στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Ατρόμητο, αφορούσε τον τραυματισμό του Σιόβα.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Πορτογάλος απάντησε αλλά στη συνέχεια θέλησε ν' αναφερθεί στη ρεβάνς με την Άντερλεχτ αλλά και το ματς φιέστα για το πρωτάθλημα απέναντι στη Βέροια.

Ήταν μια πρωτοβουλία του νεαρού τεχνικού, ο οποίος είπε πολύ απλά “έχουμε πίστη στην ομάδα μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε και θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας”.

Προφανώς και ο Μάρκο Σίλβα μπαίνει στο “κάδρο” της κριτικής όταν ο Ολυμπιακός δεν παίζει καλά ή όταν τ' αποτελέσματα των “ερυθρόλευκων” δεν είναι τα επιθυμητά.

Κατάλαβε λοιπόν πολύ καλά ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού, μετά το ματς στις Βρυξέλλες, πως υπήρξε μια (πρώτη) δόση αμφισβήτησης των επιλογών του για την αναμέτρηση στο “Βάντεν Στοκ” και όχι μόνο.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού θα πρέπει να γνωρίζουν πως ο νεαρός τεχνικός της ομάδας τους, φροντίζει να ενημερώνεται για τα γραφόμενα στον Τύπο και μάλιστα δίνει βάση ακόμα και στις λεπτομέρειες. Σωστά κατά τη γνώμη μας, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.

Ο Σίλβα λοιπόν αισθάνθηκε για πρώτη φορά απ' τη μέρα που ανέλαβε τους Πειραιώτες μια ένταση στην ατμόσφαιρα, μια ένταση μετά από μια ήττα σ' ένα ευρωπαϊκό ματς, που ενδεχομένως να μην ήταν και δικαιολογημένη αν αναλογιστεί κάποιος ότι ο Ολυμπιακός δεν έκανε κακό ματς στη βελγική πρωτεύουσα.

Με λίγα λόγια, ήταν καλύτερος από την αντίπαλο του. Βλέποντας λοιπόν ο Σίλβα τα πρώτα “σύννεφα” θέλησε να βγει μπροστά και να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα. Ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει σε σχέση με την ομάδα που έκανε καλά ματς στη διάρκεια της σεζόν.

Ότι ο Ολυμπιακός δεν αποκλείστηκε από το Γιουρόπα Λιγκ και ότι έχει μπροστά του τη ρεβάνς. Γιατί είναι αλήθεια πως ορισμένες τοποθετήσεις μετά τον αγώνα των Βρυξελλών, ακούγονταν θαρρείς και το παιχνίδι στο “Βάντεν Στοκ” ήταν η ρεβάνς και πως ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε.

Ο Πορτογάλος γνωρίζει πολύ καλά πως πρέπει να φτιάξει την ψυχολογία της ομάδας του ενόψει της ρεβάνς, αυτό είναι το κύριο ζητούμενο για τους Πειραιώτες.

Το πρώτο βήμα έγινε με την καλή εμφάνιση και τη μεγάλη νίκη επί του Ατρομήτου με 4-0. Το δεύτερο επίσης, με τους παίκτες του Ολυμπιακού ν' ακούν απ' τον προπονητή τους, πως έχει πίστη σε αυτούς και ότι οι “ερυθρόλευκοι” μπορούν να υλοποιήσουν το στόχο τους και να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι νίκες είναι αυτές που φτιάχνουν την ψυχολογία μιας ομάδας και η επιτυχία των πρωταθλητών επί του Ατρόμητου ήταν σημαντική, καθώς η ομάδα του Περιστερίου είναι από τις πιο φορμαρισμένες του πρωταθλήματος αυτή την περίοδο.

Κέρδισε την ΑΕΚ, απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο και γενικά έχει βελτιώσει σημαντικά την απόδοση της σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ο Σίλβα είπε αυτά που ήθελε ενδεχομένως και γιατί αισθάνθηκε αδικημένος από κάποιες κριτικές μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα. Η ουσία είναι ότι ο Πορτογάλος άκουσε με προσοχή τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν και έκανε αρχηγική εμφάνιση μετά το ματς με τον Ατρόμητο.

Μια εμφάνιση που ταιριάζει στον προπονητή που γνωρίζει τι ομάδα έχει στα χέρια του, που γνωρίζει αν την έχει δουλέψει στη διάρκεια της σεζόν και στο τέλος που γνωρίζει αν μπορεί να πάρει το ευρωπαϊκό “εισιτήριο” για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Σίλβα διαχειρίστηκε επί της ουσίας αυτές τις μέρες, αυτό που άλλοι προπονητές του Ολυμπιακού έχουν βιώσει πολύ νωρίτερα στη διάρκεια μιας σεζόν.

Ο Πορτογάλος δεν “μάσησε τα λόγια του”, τα είπε απλά για να τ' ακούσουν όλοι και ζήτησε το αυτονόητο. Να γεμίσει το “Καραϊσκάκη” για να βοηθήσει ο κόσμος την ομάδα του.

Το αν θα δικαιωθεί ο νεαρός τεχνικός θα φανεί αργότερα, μιας και η δικαίωση στην Ελλάδα είναι συνυφασμένη με το αποτέλεσμα. Λανθασμένα βέβαια, αλλά αυτή η κατάσταση επικρατεί. Αυτό όμως που δεν μπορεί κανείς ν' αρνηθεί στον Σίλβα είναι ότι βγήκε μπροστά για την ομάδα του, για τους παίκτες του και είπε αυτό που πρέπει να λέει ένας προπονητής για τους ποδοσφαιριστές του.

«Έχω πίστη στις δυνάμεις τους». Οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν καλή απόδοση στο ματς με τον Ατρόμητο, αλλά αυτός που έκανε αρχηγική εμφάνιση (μετά το παιχνίδι) ήταν ο προπονητής τους. Αρχηγική.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: