Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Αγρίεψε ο Ζντοβτς, αγρίεψε και ΑΕΚ!!

Το επεισόδιο Ζντοβτς-Μπράουν αφύπνισε την ΑΕΚ, που είχε βρεθεί στο -11, αλλά με ένα τρομερό γ’ δεκάλεπτο και παρά τις αυτοκαταστροφικές τάσεις στο τέλος νίκησε την Κηφισιά 76-73.

Αγρίεψε ο Ζντοβτς, αγρίεψε και ΑΕΚΠολύ προβληματική στα πρώτα 15 λεπτά, η ΑΕΚ είδε την εξαιρετική Κηφισιά να προηγείται με +11 στο ΟΑΚΑ, αλλά το επεισόδιο Ζντοβτς-Μπράουν «ζωντάνεψε» τους γηπεδούχους. Η «Ένωση» έπαιξε πάλι αποτελεσματική άμυνα, κυριάρχησε στο τρίτο δεκάλεπτο και παρά τις τάσεις αυτοχειρίας στην τέταρτη περίοδο επικράτησε 76-73 πηγαίνοντας με διαφορά ενός πόντου στο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής με τον Άρη στο Nick Galis Hall, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο.

«Κλειδιά» της νίκης οι Καλαμπόκης (13π.), Χέρστον (11π.) και Κάρτερ (10π.). Τρομερό παιχνίδι με 19 πόντους και 14 ριμπάουντ από τον Χογκ για την Κηφισιά, που απέδειξε γιατί είναι πέμπτη στη βαθμολογία. Τρόμαξαν όλοι στο φινάλε με τον τραυματισμό του Πόποβιτς, που δέχτηκε αγκωνιά και μάτωσε, αλλά ανακούφισε τους πάντες όταν σηκώθηκε λίγα λεπτά μετά.

inner

Το ματς

Όσο φτωχή ήταν η προσέλευση του κοινού, ήταν και η «παραγωγή» των δύο ομάδων στο πρώτο πεντάλεπτο. Η Κηφισιά με πρωταγωνιστές αρχικά τον Γλυνιαδάκη κι εν συνεχεία τον Ελ Αμίν συντηρούσε μια μικρή διαφορά (6-9), που όμως έφτασε και το +9 (12-21). Η ΑΕΚ ήταν προβληματική επιθετικά σε όλο το δεκάλεπτο και αμυντικά στο δεύτερο μισό του, ενώ συν τοις άλλοις είδε τους Μαυροκεφαλίδη, Μαυροειδή και Χέρστον να φορτώνονται γρήγορα με δύο φάουλ.

Η ζώνη του Ηλία Παπαθεοδώρου αποτελούσε άλυτο γρίφο για την «Ένωση» και οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τη διαφορά στους 11 (14-25), αλλά έχασαν νωρίς τον Ελ Αμίν με τρία φάουλ. Με μπροστάρη τον Κάρτερ η ΑΕΚ πλησίασε στους επτά (18-25), για να ταράξει τα νερά το επεισόδιο μεταξύ Ζντοβτς και Μπράουν στον πάγκο, όταν ο δεύτερος αντέδρασε στην έντονη κατσάδα του πρώτου. Ο Σταμάτης έδωσε πολύτιμες λύσεις από τον πάγκο, ο Χογκ έκανε φοβερή δουλειά στη ρακέτα και η διαφορά πήγε ξανά στους εννιά (22-31), αλλά η αφύπνιση του Χέρστον και τα τρίποντα από Παπαντωνίου, Σάκοτα και Καλαμπόκη ψαλίδισαν τη διαφορά στους τρεις μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (36-39).

inner

Η… τιμωρία του Μπράουν έληξε και με διαδοχικές βολές του Αμερικανού γκαρντ η ΑΕΚ πέρασε μπροστά μετά από σχεδόν 20 αγωνιστικά λεπτά (43-41). Οι «κιτρινόμαυροι» θυμήθηκαν την εξαιρετική άμυνα των προηγούμενων τεσσάρων αγώνων τους και με πρωταγωνιστές τους Χέρστον και Καλαμπόκη ξέφυγαν με 57-41 ολοκληρώνοντας ένα 21-2 (!) σε λιγότερο από επτά λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο. Τα τάιμ άουτ του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν μπορούσαν να ανακόψουν το ρυθμό της «Ένωσης» που έφτασαν και στο +17 στο τρίτο δεκάλεπτο (63-46).

inner

Η Κηφισιά επαναφέροντας τη ζώνη αποπειράθηκε να επιστρέψει στο ματς. Χάρη στο πάθος του Χογκ και τις διεισδύσεις του Γκίκα πλησίασε στους οκτώ (70-62) αναγκάζοντας τον Ζντοβτς να καλέσει τάιμ άουτ. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν να μειώσουν στο σουτ αλλά το ελεύθερο τρίποντο του Πόποβιτς στο 70-64 δεν βρήκε στόχο. Οι βολές του Μπράουν δεν σίγησαν το συναγερμό, καθώς το επόμενο τρίποντο του Πόποβιτς ήταν εύστοχο (72-67). Τα βήματα του Σταμάτη και οι άστοχες προσπάθειες από Γκίκα και Κασελάκη δεν «τιμώρησαν» την ΑΕΚ, που με φόλοου του Μαυροειδή έκανε το 74-67 στα 42’’ αλλά η Κηφισιά εκμεταλλευόμενη την αστοχία των γηπεδούχων στις βολές έφτασε να διεκδικεί την παράταση. Ο Κασελάκης, ωστόσο, αστόχησε δις για τρεις και η ΑΕΚ επικράτησε 76-73, με τον τραυματισμό του Πόποβιτς (που κατέρρευσε κοντά στον πάγκο και μάτωσε) να «τρομάζει» τους πάντες στο φινάλε, αλλά τον νεαρό γκαρντ να φεύγει όρθιος και καταχειροκροτούμενος.

Δεκάλεπτα: 12-21, 36-39, 63-46, 76-73.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Παπαντωνίου 3, Σάκοτα 10, Χέρστον 11, Μιλόσεβιτς 6, Γκριν, Μαυροκεφαλίδης 6 (9 ριμπ.), Κάρτερ 10, Μπράουν 8, Σαρικόπουλος, Καλαμπόκης 13, Μαυροειδής 9.

Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Στίγκερς 5, Χατζηνικόλας, Γκίκας 5 (8 ασίστ), Πόποβιτς 13, Σταμάτης 9, Κασελάκης 4, Χογκ 19 (14 ριμπ.), Ελ Αμίν 11, Σπυριδωνίδης, Γλυνιαδάκης 7.

Διαιτητές: Φούφης, Παναγιώτου, Γεωργιάδης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: