Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Στραματσόνι: «Μια ώριμη ομάδα πρέπει να σκοτώνει τον αντίπαλο της»


Στραματσόνι: «Μια ώριμη ομάδα πρέπει να σκοτώνει τον αντίπαλο της»

Ο Αντρέα Στραματσόνι τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε ωριμότητα μετά το 2-0 επί του ΠΑΟΚ. «Η φιλοσοφία μου χτίζεται από την απόδοση στις προπονήσεις», είπε με νόημα.

Ο Παναθηναϊκός κατέστρεψε μέσα σε ένα δεκάλεπτο το ότι είχε φτιάξει μέσα σε ένα δεκάλεπτο στην αναμέτρηση (2-2) με τον ΠΑΟΚ και πάνω σε αυτό στάθηκε ο Αντρέα Στραματσόνι στη συνέντευξη Τύπου, σχολιάζοντας ότι η ομάδα του δεν παρουσιάστηκε ώριμη. Επίσης, αναφέρθηκε στην αντικατάσταση των Βλαχοδήμου, Καλτσά και στην επιλογή του να μην δώσει χρόνο στον Λούκα Βιγιαφάνιες, αφήνοντας τον στον πάγκο.

Αναλυτικά μίλησε για:

-το ματς με τον Παναθηναϊκό: «Είμαστε πολύ λυπημένοι. Κατά την άποψη μου, έπρεπε να "σκοτώσουμε" τον αντίπαλο μας. Αυτό πρέπει να κάνει μια ώριμη ομάδα. Στο 2-0 είπαμε πιθανώς πως νικήσαμε και αυτό δεν ήταν αλήθεια. Σε δέκα λεπτά καταστρέψαμε ότι είχαμε δημιουργήσει στο προηγούμενο διάστημα».

-την αλλαγή στην εικόνα της ομάδας μετά το 2-0: «Δεν ήμασταν ώριμοι. Μια ώριμη ομάδα διαχειρίζεται καλύτερα το αποτέλεσμα, την κάθε κατάσταση. Το πρώτο γκολ ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Στο δεύτερο είναι μεγάλο λάθος, αφήσαμε τον παίκτη μόνο του με γεμάτη περιοχή. Όταν λέω λάθος, εννοώ δικό μου λάθος, ομαδικό λάθος. Δεν έχω δει το ριπλέι αλλά η άμυνα ήταν σε καλή διάταξη και αφήσαμε έναν παίκτη μόνο του. Η άλλη άμυνα δεν μας έδωσε τέτοιο δώρο. Θέλαμε να πιέσουμε τον ΠΑΟΚ, ήταν δύσκολο απέναντι σε πέντε αμυντικούς. Προσπαθήσαμε αλλά δεν κάναμε πολλές φάσεις στα τελευταία είκοσι λεπτά».

-την απόφαση να μην αγωνιστεί ο Βιγιαφάνιες: «Δεν έγινε τίποτα κακό. Χτίζω μια φιλοσοφία κρίνοντας από το τι έγινε στην προπόνηση. Βάλαμε τον Καλτσά και τον Βλαχοδήμο σήμερα. Δεν είναι κάτι περίεργο. Έχουμε επιλογές, επιστρέφουν παίκτες από τραυματισμό και όποιος είναι καλύτερος στην προπόνηση αυτός θα παίζει».

- το αν είναι ικανοποιημένος από την λειτουργία της μεσαίας γραμμής: «Ξεκινήσαμε πολύ καλά στο κέντρο, προσπαθήσαμε να πιέσουμε 3 εναντίον 3 τα σέντερ μπακ του ΠΑΟΚ. Όταν έχεις ένα πολύ καλό πρεσάρισμα, η ομάδα είναι συμπαγής. Αυτό έπρεπε να καλύπτουν οι μέσοι και ίσως για αυτό να φαινόταν πως είχαν αργές αντιδράσεις. Είχαν πολύ δουλειά στα άκρα, έπρεπε να κάνουν περισσότερη δουλειά, ειδικά απέναντι στην πεντάδα του ΠΑΟΚ».

- τις διακυμάνσεις στην απόδοση του ΠΑΟΚ: «Δε μου αρέσουν τα σκαμπανεβάσματα, ειδικά στη διάρκεια ενός αγώνα. Σήμερα είμαστε δυσαρεστημένοι αλλά όλοι ήταν ευχαριστημένοι όταν ήρθε το 2-0 με τον Καλτσά. Χάσαμε το ματς μέσα σε δέκα λεπτά. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Δεν γίνεται να παίζεις καλά 50 λεπτά και μετά να καταστρέφεις τα πάντα. Ήρθα ένα μακρινό γκολ και δεχθήκαμε γκολ με παίκτη αφύλακτο μέσα στην περιοχή. Πρέπει να έχουμε συνέχεια. Ξέρω πως είναι δύσκολη η στιγμή αλλά πρέπει να δουλέψουμε με το βλέμμα στο μέλλον».

-το ντέρμπι που έδωσε το τελευταίο χρονικό διάστημα η ομάδα του: «Όταν νικάς δημιουργείς νοοτροπία και καλό είναι να νικάς ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο αντίπαλος. Ήταν το πρώτο μεγάλο παιχνίδι για εμένα. Μια νίκη απέναντι σε μεγάλο αντίπαλο σε βοηθά να χτίσεις νοοτροπία. Δυστυχώς δεν πήραμε αυτό που θέλαμε και είμαστε δυσαρεστημένοι».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: