Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Ρατσιστικό σχόλιο Μπερλουσκόνι για Μπαλοτέλι!!


Ρατσιστικό σχόλιο Μπερλουσκόνι για Μπαλοτέλι

Πώς αλλιώς μπορεί να πάρει ο Μάριο Μπαλοτέλι την δήλωση του προέδρου της Μίλαν που τον χαρακτηρίζει «λίγο παραπάνω μαυρισμένο»;

Αν μη τι άλλο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι γνωρίζει καλά από μαύρισμα, καθώς οποιαδήποτε φωτογραφία του με το κανονικό χρώμα του δέρματός του, έχει χαθεί στο βάθος του παρελθόντος.

Ο πρόεδρος της Μίλαν όμως βρισκόμενος στο προπονητικό κέντρο της ομάδας για να γιορτάσει τα 30 χρόνια του στην ηγεσία των «Ροσονέρι», υπέπεσε σε ένα ακόμα ρατσιστικό σφάλμα περιγράφοντας τον Μάριο Μπαλοτέλι ως «Ιταλό που έχει πάρει λίγο παραπάνω χρώμα από τον ήλιο».

Βέβαια, ο 79χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, δεν παρέλειψε να αποθεώσει τον διεθνή επιθετικό τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες: «Ο Μάριο έχει απαράμιλλα αθλητικά χαρακτηριστικά. Τον παρακολουθώ στην προπόνηση να χτυπάει σουτ που τρυπάνε τα δίχτυα ενώ έχει απίστευτο κοντρόλ της μπάλας».

Η αλήθεια είναι πάντως πως με μόλις 2 γκολ μέχρι στιγμής, δεν έχει βγάλει και… μάτια με την απόδοσή του. Γι’ αυτό και ο Μπερλουσκόνι του έδωσε τις κατάλληλες –εύστοχες μεν αλλά καθόλου πρωτοποριακές δε- οδηγίες: «Κάποιες φορές ρωτάω τον Μάριο: θέλεις να κερδίζεις; Πρέπει να σκοράρεις για να συμβεί αυτό».

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπερλουσκόνι υποπίπτει σε ανάλογη γκάφα, καθώς το 2008 είχε περιγράψει τον –τότε- νεοεκλεγέντα στην προεδρία των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα ως «νέο, γοητευτικό και μαυρισμένο».





*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: