Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Του ετοίμασαν τα κόλλυβα αλλά μπορεί να «αναστηθεί»

Ότι ο Άρης είναι πια το απόλυτο φαβορί για τον υποβιβασμό δεν χρειάζεται να το πούμε εμείς. Δεν αποτελεί ταμπού. Δεν είναι μυστικό. Δεν χρειάζεται καν να μπει κανείς σε πολλούς υπολογισμούς. Μία ματιά στον βαθμολογικό πίνακα αρκεί. Κι αν όντως υποβιβαστούν οριστικά τρεις ομάδες, τότε είναι προφανές πως τα πράγματα για τον Άρη δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο. Μοιάζουν μη αναστρέψιμα για ορισμένους. Άλλοι, ακόμη και υποστηρικτές του, έχουν βαλθεί να του ετοιμάσουν ήδη τα κόλλυβα. Τον έχουν «θάψει». Γράφει ο Κυριάκος Κύρτσος.

Είναι γεγονός πως η εικόνα του Άρη δείχνει πράγματι μορφή «νεκρής» ομάδας. Του λείπει πάθος, δεν έχει τσαγανό, σκοράρει με δυσκολία, δέχεται γκολ απίστευτα εύκολα, χάνει από ομάδες που έχουν ίδιο στόχο με αυτόν. Του πάνε όλα στραβά. Όλη αυτή η γκρίνια, η μιζέρια, πιθανώς η χαμηλή ποιότητα, βγαίνει και με «ανάποδο» τρόπο στο γήπεδο. Χάνονται πέναλτι, δεν μπαίνουν ευκαιρίες από το μισό μέτρο, «τρώει» γκολ από τον Απόλλωνα στο πρώτο σουτ του αντιπάλου, δέχεται γκολ από τον Μανούσο με ασύλληπτο πλασέ στην κίνηση. Πιθανώς από τα καλύτερα της ζωής του…

Με τον Άρη να μην κερδίζει κανέναν, να χειροτερεύει συνεχώς την θέση του, να απέχει ουσιαστικά δέκα βαθμούς από την θέση που σώζει την κατηγορία και με τον δείκτη σωτηρίας συνεχώς να ανεβαίνει βαθμολογικά, φαντάζει πράγματι ανεξήγητο πως αυτός ο «νεκρός» μπορεί να «αναστηθεί». Κι όταν μιλάμε για τον Άρη της πίεσης, του άγχους, της «βαριάς» φανέλας, τα πράγματα μπορεί και να είναι ακόμη δυσκολότερα, καθώς αυτοί οι παίκτες κάνουν ότι μπορούν για να δείξουν ότι δεν την «αντέχουν».

Καλό θα είναι, αυτή την βραδιά, την εξαιρετικά δύσκολη για τον Άρη, οι παίκτες πρώτα, η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία έπειτα και κυρίως ο κόσμος, να δει μπροστά τα… κόλλυβα. Να πεισμώσουν όλοι τόσο, μήπως και στο τέλος τα επιστρέψουν στα μούτρα όλων αυτών που έχουν «θάψει» την ομάδα. Θα είναι η πιο δύσκολη αποστολή της ιστορίας. Όμως όσο υφίσταται σαν… αποστολή, οφείλουν άπαντες να προσπαθήσουν να την βγάλουν σε πέρας.

Ο Άρης έχει ένα σχετικά βατό πρόγραμμα. Έχει παιχνίδια να πάρει. Φιλοξενεί την Ξάνθη, την Βέροια, τον Πανιώνιο, τον ΟΦΗ, τον Εργοτέλη και την τελευταία αγωνιστική τον…πιθανώς και αδιάφορο ΠΑΣ Γιάννινα. Έχει ακόμη μέσα τον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ που είναι δύο και τρεις κλάσεις πάνω από τον Άρη, όμως η προϊστορία δείχνει ότι έναν πόντο τουλάχιστον έχει δικαίωμα να ελπίζει πως θα τον πάρει. Ο… κανονικός όμως Άρης. Αυτός που θα αρχίζει να κερδίζει επιτέλους στο σπίτι του, που θα αρχίσει να πιστεύει πως οι αντίπαλοι του δεν είναι η… Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα, που δεν θα «πνίγεται» από το άγχος του.

Η ψυχή βγαίνει τελευταία από κάθε νεκρό. Κι αν ο Άρης κρίνεται ως κλινικά νεκρός την στιγμή αυτή, έχει την τελευταία του αναλαμπή να τον περιμένει. Ζωή μπροστά υπάρχει. Αρκεί όμως να το νιώσει, να το προσπαθήσει, να ματώσει, να κάνει ότι μπορεί να βγάλει ένας άνθρωπος στο χείλος του γκρεμού για να μείνει ζωντανός. Ο Άρης θα πάει στην Λιβαδειά, θα δοκιμαστεί στα Χανιά, θα παίξει στην Κομοτηνή και στο Αγρίνιο. Θα πει κανείς… οι άλλοι τι θα κάνουν; Οι από πάνω; Δεν θα κερδίζουν ποτέ; Σωστά, αλλά ο Άρης αυτή την στιγμή δεν έχει καμία πολυτέλεια να κοιτάζει κανέναν. Κάθε χαμένος βαθμός θα είναι μοιραίος. Κάθε δικό του «τρίποντο» όμως μπορεί να δίνει φτερά, αυτοπεποίθηση και έναν πιθανό φόβο στους αντιπάλους. Που θα ξέρουν ότι ο Άρης, που μεγάλωσε ως μαχητής του πολέμου και μεγάλωσαν όλοι γνωρίζοντας τον ως μεγάλη ομάδα, θα είναι πάλι αυτός που θα βρει τον τρόπο να τα καταφέρει. Αρκεί όμως να το πιστέψει πρώτα ο ίδιος…Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: