Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

«Ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις»

Ο Βατανιακός κατήγγειλε επίσημα τα όσα βίωσε η αποστολή της ομάδας στο χθεσινό παιχνίδι με την Κέρκυρα από τους ιθύνοντες της αντίπαλης ομάδας.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώνουμε ότι το ποδόσφαιρο δυστυχώς για κάποιες ομάδες έχει παραμείνει σε εποχές περασμένων δεκαετιών.
Αυτό το οποίο έζησε η αποστολή της Π.Α.Ε. ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ στο γήπεδο της ΚΕΡΚΥΡΑΣ με αντίπαλο τον ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ την Κυριακή 12-01-2014, δεν το έχει βιώσει σε κανένα γήπεδο τα τελευταία 3 χρόνια όπου αγωνίζεται στις επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά ακόμα και πολύ πριν όταν αγωνιζόταν στις Ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Όσο το σκορ του συγκεκριμένου αγώνα ήταν υπέρ των γηπεδούχων (3-0) όλα ήταν άψογα, η φιλοξενία υποδειγματική οι άνθρωποι του ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ εξυπηρετικοί, έως ότου έρθει η ισοφάριση από την ομάδα μας σε 3-3 όπου ζήσαμε πρωτόγονες καταστάσεις.

Δεν είναι δυνατόν ο ορισμένος από την ομάδα της Κέρκυρας ως Υπεύθυνος Ασφαλείας να πηγαίνει στον πάγκο της ομάδας του ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ μετά την ισοφάριση, να απειλεί και να εκβιάζει τον Προπονητή και τον Γενικό Αρχηγό με χειρονομίες και φρασεολογία υποκόσμου εν ώρα αγώνα και να σκορπάει την τρομοκρατία σε 16χρονους ποδοσφαιριστές παρουσία όλων των εντεταλμένων οργάνων της Football League, οι οποίοι δεν έκαναν τα αυτονόητα.

Δεν γίνεται ο Πρόεδρος της ομάδας της Π.Α.Ε. ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ να δέχεται απειλές και εκβιασμούς για την σωματική του ακεραιότητα στην κερκίδα από άνθρωπο που είναι Διοικητικός παράγοντας της ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ γιατί η ομάδα του έφερε το παιχνίδι στα ίσα ισοφαρίζοντας σε 3-3, και στην συνέχεια να είναι φρουρούμενος από ανθρώπους της Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας για να μην συμβεί το οτιδήποτε.

Θα όφειλε η Διοίκηση της ομάδας της ΚΕΡΚΥΡΑΣ την συγκεκριμένη στιγμή να πάρει θέση και να προστατεύσει τους φιλοξενούμενούς της όπως θα έκανε ένας καλός οικοδεσπότης, αλλά αντ΄ αυτού έμεινε αμέτοχη παρακολουθώντας τα όσα διαδραματίζονταν.

Βέβαια στο τέλος του αγώνα ο Πρόεδρός της επίμονα ζητούσε «συγνώμη» για τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο σε βάρος της αποστολής μας, κάτι βέβαια το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από τον πρόεδρο της ομάδας του ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ.

Μπορεί να θεωρήθηκε για κάποιους ότι η ομάδα του ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ θα πήγαινε για τουρισμό στην κατά τα άλλα όμορφη πόλη της Κέρκυρας και να θεώρησαν αυτονόητο το ότι δεν θα έπρεπε να διεκδικήσει τίποτα από τον αγώνα αυτό.

Η ομάδα του ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ έχει μάθει όλους τους αγώνες της να τους διεκδικεί με ίσους όρους στο γήπεδο και μόνο σε αυτό και όχι με άλλους τρόπους που φέρνουν το ποδόσφαιρο στην εποχή των απειλών και της τρομοκρατίας.

Περιμέναμε αν μη τι άλλο ήθος, αξιοπρέπεια και σεβασμό από τους ανθρώπους της ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ, λυπούμαστε πολύ όμως για την ιστορία της ομάδας αυτής που αγωνίστηκε και στο πρωτάθλημα της Super League.

Ευχόμαστε στο μέλλον καμία ομάδα να μην ζήσει κάτι παρόμοιο στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Υ.Γ.1: Ευχαριστούμε πολύ τους Ποδοσφαιριστές της ομάδας της ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ για την συμπεριφορά τους και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν, η οποία ήταν άριστη και σαφώς δεν έχουν καμία σχέση με τις ασχήμιες των παραγόντων τους.

Υ.Γ. 2: Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή Ασφαλείας της Αστυνομικής Δ/νσης Κέρκυρας καθώς και τον Αστυνομικό Δ/ντη Κέρκυρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: