Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Εκλογές αν δεν περάσει το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ!

Το δίλημμα που θέτει ο Σαμαράς σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Εκλογές αν δεν περάσει το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ
Οπως πληροφορείται το protothema.gr, ο κ. Αντώνης Σαμαράς θέτει στους κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη μπροστά στο δίλημμα της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση που το προτεινόμενο νομοθέτημα για τη νέα κρατική τηλεόραση δεν υπερψηφιστεί από την πλειοψηφία της Βουλής η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών έχει ήδη συζητηθεί στο ΠΑΣΟΚ. Σε κλειστή σύσκεψη στην Ιπποκράτους το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Βενιζέλος ανέλυσε στους συνεργάτες του τα σενάρια της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.
Η συνέχιση του κοινοβουλευτικού βίου της κυβέρνησης Σαμαρά συναρτάται απολύτως από το αν οι βουλευτές της ΝΔ αλλά και οι κυβερνητικοί εταίροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ υπερψηφίσουν το σχέδιο νόμου για τη νέα ΕΡΤ.

Κατά τον κ. Βενιζέλο ο κ. Σαμαράς δεν έχει τη δυνατότητα προκήρυξης πρόωρων εκλογών. Δεδομένου ότι η ΝΔ δεν είναι κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σε περίπτωση καταψήφισης της εισήγησης που είχε κάνει ο κ. Ηλίας Μόσιαλος, πρώην υπουργός Τύπου στην κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου, θα ακολουθήσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών και εφ' όσον διαπιτσωθεί πως η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει τη δεδηλωμένη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ακολουθήσει την συνταγματική προβλεπόμενη διαδικασία.

Το σχέδιο που είχε συντάξει ο κ. Μόσιαλος για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ θα κατατεθεί για διαβούλευση με τα κόμματα τα επόμενα 24ωρα.

Σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ επιμείνουν να καταγγέλουν την ακολουθούμενη από τον κ. Σαμαρά τακτική, οι πολιτικές εξελίξεις προβλέπονται ραγδαίες.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: