Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

“Σε 7-10 μέρες συνάντηση για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ”

Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και επί δέκα χρόνια πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, τοποθετήθηκε στον “Arena FM 89.4″ για τη χτεσινή Γ.Σ. του Α.Σ. ΠΑΟΚ, στην οποία ήταν παρών μετά από πολύ καιρό και αναφέρθηκε στη βαρύτητα που πρέπει να δοθεί στο τμήμα μπάσκετ του “δικεφάλου” και για το οποίο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όσων ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με πρωτοβουλία του Θανάση Κατσαρή, σε μία εβδομάδα ή σε δέκα μέρες, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Συγκεκριμένα, όσα δήλωσε είναι τα ακόλουθα:
Αρχικά, είπε: ”Είχα πάει στις εκλογές του Ερασιτέχνη, χτες πήγα για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό σε Γενική Συνέλευση. Είτε ήμουν στην Αθήνα, είτε εκτός Ελλάδας και δεν μπορούσα να παραστώ στις συνελεύσεις.
Η παρουσία του κόσμου ήταν λυπηρή. Κάποτε παρακαλούσαν να ανοίξουν οι πόρτες ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν στις συνελεύσεις, αλλά είχαν ειδική σκοπιμότητα. Ενδιαφέρονταν ή για την ΠΑΕ ή για την ΚΑΕ, κανείς δεν ενδιαφερόταν και δεν ενδιαφέρεται για τον Ερασιτέχνη. Το θετικό είναι ότι υπάρχει μεγάλο νοικοκύρεμα, καμιά ομάδα στην Ελλάδα δεν έχει τόσο νοικοκυρεμένο Α.Σ. Κι ας ακούγονται διάφορα για τον κ. Κατσαρή”.
Για το γεγονός πως τέθηκε επί τάπητος η αναβάθμιση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και της ομάδας μπάσκετ γενικώς: “Για το τμήμα μπάσκετ ήταν επιβεβλημένο να γίνει συζήτηση και να αποτελέσει αντικείμενο προβληματισμού. Ο ΠΑΟΚ έχει ρόλο κομπάρσου εδώ και πολλά χρόνια. Κατέθεσα κι εγώ πρόταση για να κάνουμε μια συνάντηση, όπως κι ο κ. Βεζυρτζής και ο κ. Πανάκας. Πρέπει να τα βάλουμε όλα κάτω, με πρωτοβουλία του προέδρου του Α.Σ., και να συζητήσουμε για το τι πρέπει να κάνουμε ώστε να βρεθεί μία λύση για το μπάσκετ και να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο η ομάδα. Δε γίνεται να χάνουμε από το Ρέθυμνο στην έδρα μας.
Με απλές εξαγγελίες και καλέσματα στον κόσμο, δεν γίνεται να προχωρήσει ο ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να προσελκύσουμε τον κόσμο. Σε μία εβδομάδα ή σε δέκα μέρες, πιστεύω θα γίνει η συνάντηση, με πρωτοβουλία του κ. Κατσαρή. Ο Μαρκόπουλος κάνει μια τεράστια προσπάθεια, από μηδενική βάση, αλλά δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι. Θα φτάσουμε να παίζουμε με 100 άτομα”.
Για το ότι υπήρχε διαφωνία για το χρηματικό ποσό που λαμβάνει ο Α.Σ. ΠΑΟΚ από την ΠΑΕ και τον Ιβάν Σαββίδη, το οποίο αναγκάζει τον Ερασιτέχνη να προχωρήσει σε σημαντικές περικοπές: “Δεν κατακρίναμε την συμφωνία που έγινε με τον κ. Σαββίδη. Ο κ. Κατσαρής το καλοκαίρι είχε πιεστεί ώστε να υπογράψει και να αποκτήσει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης, αλλά το μάρμαρο είναι φανερό ποιος το πλήρωσε. Κάναμε ανάλυση των εσόδων του Ερασιτέχνη και πάνω εκεί συζητήσαμε για το ζήτημα των χρημάτων που λαμβάνει από την ΠΑΕ ο Ερασιτέχνης. Η συμφωνία είναι πενταετής και περιλαμβάνει έσοδα 600.00 ευρώ το χρόνο (σ.σ. μέσο όρο, φέτος εισέπραξε 800.000 και για υπόλοιπα 4 θα λάβει 550.000 ευρώ). Αλλά είναι εμφανές, από ότι αναλύθηκε κιόλας, πως αναγκαστικά θα πρέπει να συρρικνωθούν τα μπάτζετ των τμημάτων του Ερασιτέχνη και γενικώς θα πρέπει να υπάρξει συρρίκνωση των τμημάτων.
Η μοναδική προστριβή, αν θέλετε, είχε να κάνει με την εκμετάλλευση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Διότι, όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή κυλικεία, σούπερ μάρκετ και λειτουργικά έξοδα της Τούμπας ανήκουν στην ΠΑΕ”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: