Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Η μεγάλη βραδιά του Μίτσελ!!

Ο Μίτσελ το πίστευε, είχε προειδοποιήσει τον Σιμεόνε και το έκανε, ζώντας τη μεγαλύτερη νίκη του που μπορεί να τον οδηγήσει στη... Ρεάλ όπως εκτιμούν οι συμπατριώτες του

Η μεγάλη βραδιά του Μίτσελ
«Η Ατλέτικο θα κοιτάξει τον καθρέπτη». Ούτε ένα... μυστικό δεν είχε κρατήσει ο Μίτσελ από τον Σιμεόνε. Να πεις ότι δεν τον είχε... προειδοποιήσει; Πόσο πιο καθαρά να του το πει λίγο πριν τη σέντρα, στέλνοντάς του το μήνυμα, σαν να του λέει «δεν σε φοβάμαι, όπως εσύ κερδίζεις τη Ρεάλ, με τον ίδιο τρόπο θα σε κερδίσω κι εγώ».
Και το έκανε. Μετά το τέλος του αγώνα είπε ότι όλη τη δουλειά την έκαναν οι παίκτες του, αλλά μέσα του ήξερε ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη του ως προπονητής. Το όνειρό του είναι να επιστρέψει στο «Μπερναμπέου», όπου έζησε μεγάλες στιγμές ως ποδοσφαιριστής, αυτήν τη φορά ως προπονητής της αγαπημένης του Ρεάλ και τέτοιες νίκες τον φέρνουν ακόμη πιο κοντά στο όνειρο. Το περασμένο καλοκαίρι, όταν «έτριζε η καρέκλα» του Κάρλο Αντσελότι, ήταν στους υποψήφιους, πλέον είναι από τα φαβορί όταν οι «μερένχες» αποφασίσουν να αντικαταστήσουν τον Ιταλό. Η Ατλέτικο άλλωστε την έχει ήδη κερδίσει δύο φορές φέτος (στο Σούπερ Καπ και στο πρωτάθλημα στο «Μπερναμπέου», λίγες μόλις ημέρες πριν) και ο Μίτσελ απέδειξε ποιος είναι ο... ιδανικός για να αντιστρέψει τους όρους.

Οι Ισπανοί δημοσιογράφοι που ήταν στο Καραϊσκάκη, ήταν σίγουροι μετά το παιχνίδι. «Αυτή θα είναι η τελευταία του χρονιά στην Ελλάδα. Με αυτά που κάνει θα επιστρέψει σίγουρα στην Ισπανία» προέβλεπαν και κάποιοι στοιχημάτιζαν ότι αργά ή γρήγορα θα αναλάβει τη Ρεάλ. Ο Μίτσελ όμως έχει μάθει να μη σκέφτεται τόσο μακριά και κοιτάζει το σήμερα. Στο μυαλό του είναι πως η ομάδα του θα καταφέρει και φέτος να περάσει στους «16». Κι αν το κάνει, να μπορέσει να κάνει κι ένα βήμα παραπάνω. Απόλαυσε τη μεγάλη νίκη, αλλά γνωρίζει ότι έχει ακόμη πολλά... ψωμιά. Ο Ολυμπιακός έχασε το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού (η Γιουβέντους θα έρθει... υποψιασμένη και πριν από αυτή περιμένει η Μάλμε, που θα κυνηγήσει κι εκείνη μία μεγάλη νίκη). Ο Ισπανός όμως κέρδισε ένα μεγάλο στοίχημα: Να υποτάξει την... ανυπότακτη απέναντι σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο. Με μία νίκη, που όσο κι αν προτάσσει τη δουλειά των παικτών του, έχει τη δική του «σφραγίδα» με την τακτική που ακολούθησε.


«ΜΑΓΟΣ»
Ομάδα σε χρόνο ρεκόρ
Ο Μίτσελ ήξερε ότι δεν είχε χρόνο στη διάθεσή του. Η ομάδα του άλλαξε τόσο πολύ στο φινάλε των μεταγραφών, έπρεπε όμως να είναι έτοιμη στην πρεμιέρα. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να κάνεις «μαγικά» για να παρουσιάσεις μία ομάδα με συνοχή σε
τόσο σύντομο διάστημα και απέναντι στην Ατλέτικο. Και το έκανε. Με τον Μήτρογλου να έχει παίξει μόλις ένα ματς κι αυτό σαν αλλαγή, το Σάββατο με τον ΟΦΗ. Τον Μιλιβόγεβιτς να κάνει επίσης το ντεμπούτο του λίγες ημέρες πριν. Τον Αφελάι να έχει δύο επίσημα ματς. Τον Φουστέρ που μπήκε ως αλλαγή, να μην έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα. Και στο φινάλε να βάζει ως αλλαγή τον Γιαννούλη, που έκανε ονειρεμένο ντεμπούτο.

ΜΑΣΟΥΑΚΟΥ
Δουλεμένο
Ο Μίτσελ πανηγύρισε... διπλά το γκολ του Μασουακού. Οχι μόνον γιατί έβαλε τον Ολυμπιακό πολύ νωρίς σε τροχιά νίκης. Γύρισε τον πάγκο και χαμογέλασε με νόημα, μετά τους πανηγυρισμούς. Ο λόγος; Η συγκεκριμένη φάση ήταν δουλεμένη στην προπόνηση. Στο κόρνερ ο Τσόρι με τον Αφελάι και ο Μασουακού λίγο έξω από την περιοχή για να πάρει την πάσα όταν οι αντίπαλοι περίμεναν σέντρα και να σουτάρει.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
Οι «κολλητοί»
Ο Μίτσελ ήξερε ποιοι θα ήταν οι πρώτοι που θα του έστελναν συγχαρητήρια. Ο Μπουτραγκένιο, με τον οποίο έπαιζαν στη μεγάλη Ρεάλ που στα μέσα της δεκαετίας του '80 «σμπαράλιαζε» στην καλή της μέρα όποια άμυνα έβρισκε και ο Ιέρο, νυν βοηθός του Αντσελότι. Ο «γύπας» (Μπουτραγκένιο) έχει ήδη επιστρέψει και όλοι τον... περιμένουν κάποια στιγμή για να σμίξουν και πάλι.


ΧΑΛΑΡΩΣΗ;
«ΤΩΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑ»
Ο Μίτσελ έπρεπε να χαλαρώσει μετά την ένταση του προχθεσινού αγώνα και χθες ήταν παρέα με συμπατριώτες του. Η κλασική του ατάκα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ότι «σήμερα έχουμε δουλειά, ξεχνάμε τι έγινε» και δεν αλλάζει ούτε τώρα. Στο μυαλό του είναι πώς ο Ολυμπιακός θα είναι καλός και με τη Βέροια για να επανέλθει στην κορυφή και να προετοιμάσει το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Μάλμε, που ξέρει ότι θα είναι δύσκολο, αλλά και επικίνδυνο, ειδικά μετά τη νίκη στην πρεμιέρα.


ΤΟ ΓΟΥΡΙ ΤΟ ΦΙΛΙ
ΣΤΟ ΜΩΡΟ
Δεν ξέρουμε πόσο προληπτικός είναι ο Μίτσελ, άλλωστε λένε ότι τα γούρια πρέπει να μένουν μυστικά για να πιάνουν. Πάντως, πριν από μεγάλα παιχνίδια ο Ισπανός φιλάει ένα μωρό. Πέρυσι, πριν το 1-0 με την Μπενφίκα στο Καραϊσκάκη ήταν το νεογέννητο εγγόνι του και το είχε φιλήσει πριν μπει στα αποδυτήρια. Προχθές ήταν το μωρό του ατζέντη του Μαριάνο Αγκιλάρ, το οποίο πήρε αγκαλιά και το φίλησε πριν το δώσει πάλι στον μπαμπά του. Ο Μίτσελ μάλιστα θα γίνει και νονός του.



Όταν ξεπέρασε τον Ερνέστο


Ο Μίτσελ από την πρώτη στιγμή έμπαινε σε σύγκριση με τον Βαλβέρδε. Ηταν ο πρώτος Ισπανός προπονητής και σε σύντομο διάστημα μετά την αποχώρηση του Ερνέστο, καθώς μεσολάβησε μόνον η ολιγόμηνη θητεία του Ζαρντίμ.

Ο Μίτσελ ήξερε πολύ καλά ότι ο κόσμος λάτρευε τον συμπατριώτη του και δεν μπήκε στο «τρυπάκι» να μπει στη σύγκριση μαζί του, ούτε να τον μιμηθεί. Ακολούθησε τον δικό του δρόμο, τις δικές του ιδέες και δικαιώθηκε.
Ουσιαστικά τον έχει ξεπεράσει από πέρυσι, δεν έκανε τη διαφορά στο προχθεσινό ματς.
Το λένε πλέον και οι αριθμοί στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς σε εννέα παιχνίδια έχει πέντε νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες, ενώ ο Βαλβέρδε σε οχτώ αγώνες έχει τέσσερις νίκες και ισάριθμες ήττες. Ο Ερνέστο έχει συνολικά περισσότερα ματς στο πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Γιουρόπα Λιγκ, καθώς είχε τρεις «γεμάτες» σεζόν στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, ενώ ο Μίτσελ τώρα πάει για τη δεύτερη.

Η ΑΦΕΤΗΡΙΑ...
Το ότι ο Μίτσελ θα ήταν το ίδιο επιτυχημένος είχε φανεί από την... πρεμιέρα του στην Ευρώπη. Ναι, από τη βαριά ήττα από τη Λεβάντε στη Βαλένθια με σκορ 3-0. Γιατί και ο Βαλβέρδε ίδια πρεμιέρα είχε. Με το ίδιο σκορ είχε χάσει από την Ανόρθωση και στη συνέχεια αποκλείστηκε.
Οπως και ο συμπατριώτης του. Οι επιτυχίες όμως από πέρυσι είναι συνεχείς.
Και κατάφερε να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που δεν πέτυχε ο Βαλβέρδε, αλλά το άξιζε το 2011, όταν για ένα γκολ στο Ντόρτμουντ- Μαρσέιγ έχασε το εισιτήριο, σε έναν όμιλο «φωτιά».
Η αλήθεια όμως είναι ότι από πέρυσι ο Μίτσελ έχει καταφέρει να μην... αναπολεί κανείς τις ωραίες ευρωπαϊκές βραδιές με τον Ερνέστο στον πάγκο. Τότε που κέρδιζε 3-1 την Ντόρτμουντ με εκπληκτικό ποδόσφαιρο. Γιατί και ο Ολυμπιακός του Μίτσελ βάζει τρία γκολ στην Ατλέτικο...

Πηγή: SportDay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: