Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Η άγνωστη σχέση Ζερβίνιο-Γκαρσία!!

Δύο γκολ και μια ασίστ σημείωσε στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ ο άσος της Ρόμα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για την εξέλιξη του Ιβοριανού δίπλα στο Γάλλο τεχνικό.
Ήταν καλοκαίρι του 2013 και η Ρόμα έχει μόλις αποκτήσει καινούργιο προπονητή. Τον Ρούντι Γκαρσία. Στις πρώτες συζητήσεις με το νέο τεχνικό της ομάδας, η διοίκηση των «τζιαλορόσι» ζητά από εκείνον μια λίστα με τους ποδοσφαιριστές που επιθυμεί να αποκτήσει. Πριν από αυτό όμως, ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Βάλτερ Σαμπατίνι, προτείνει στο Γάλλο τους Λαμέλα, Οσβάλντο, Μαρκίνιος και πολλούς άλλους. «Ζερβίνιο», ήταν η άμεση απάντηση του Γκαρσία.
ADVERTISEMENT
Η διοίκηση κάνει το χατίρι του νέου προπονητή και αποκτά τον Ζερβίνιο από την Άρσεναλ έναντι 8 εκατομμυρίων ευρώ. Για τους διοικούντες τη Ρόμα, η απόκτηση του Ιβοριανού εμπεριείχε μεγάλο ποσοστό ρίσκου, όχι όμως και για τον Ρούντι Γκαρσία. Οι δύο τους είχαν συνεργαστεί το 2007-08 στη Λε Μαν και τη διετία 2009-2011 στη Λιλ. Με τους «λιλουά» κατακτούν μαζί το νταμπλ, με τον Ζερβίνιο να «μεγαλώνει» ποδοσφαιρικά δίπλα στον Γάλλο τεχνικό.
Τη χρονιά του νταμπλ (2010-11) ο Ιβοριανός έχει 15 γκολ και 11 ασίστ σε 35 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Αυτές οι εκπληκτικές εμφανίσεις του δίνουν το εισιτήριο για το Λονδίνο και την Άρσεναλ. Στους «κανονιέρηδες» δεν καταφέρνει να προσφέρει τα αναμενόμενα, με τους φιλάθλους της ομάδας να τον κατατάσσουν στην κατηγορία των χειρότερων μεταγραφών στην ιστορία του συλλόγου.
Ο Ρούντι Γκαρσία κάνει τον Ζερβίνιο κάτοικο Ρώμης το καλοκαίρι του 2013 και μια νέα σελίδα στην καριέρα του ξεκινά. Τις πρώτες δέκα αγωνιστικές στη Serie A, η Ρόμα κάνει το απόλυτο και ο Ιβοριανός «ρωμαϊκά όργια». Μέσα σε αυτό το διάστημα πετυχαίνει τρία γκολ και σερβίρει άλλα τόσα. «Δε θα αποκτούσαμε ποτέ τον Ζερβίνιο, αν δεν το ζητούσε επίμονα ο προπονητής μας», παραδέχεται στη συνέχεια με μεγάλη δόση ειλικρίνειας ο τεχνικός διευθυντής της Ρόμα.
Στους «τζιαλορόσι» ο διεθνής άσος της Ακτής Ελεφαντοστού είναι άλλος άνθρωπος και άλλος... ποδοσφαιριστής. Ο Γκαρσία του δείχνει εμπιστοσύνη και με το «μέντορά» του στον πάγκο, ο Ιβοριανός αισθάνεται απελευθερωμένος μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Και με την καθοδήγηση του Τότι εντός γηπέδου, όλα γίνονται πιο απλά για τον ίδιο.
Στη δεύτερη χρονιά του στους «τζιαλορόσι» ο Ζερβίνιο έχει καθιερωθεί στα άκρα και δεν αγωνίζεται στην άγνωστη για εκείνον θέση του false 9. Πλέον έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί. Και να εκτελεί φυσικά. «Δε θα κάναμε τόσες ευκαιρίες χωρίς αυτόν. Μπορεί να κάνει κάποια λάθη, όμως δε με πειράζει», δήλωσε ο Ρούντι Γκαρσία για το «πουλέν» του.
Τα δύο γκολ και η μια ασίστ στη «ραψωδία» της Ρόμα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας δείχνουν πως φέτος θα είναι η σεζόν του Ιβοριανού άσου. Μια χρονιά που θέλει να αποδείξει πως στο ξεκίνημα της καριέρας του δεν τον αποκάλεσαν άδικα «Μέσι της Αφρικής».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: