Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Αντσελότι: Διέξοδος και κίνητρο!!

Η Ρεάλ Μαδρίτης φόρεσε το κουστούμι του Champions League και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Κάρλο Αντσελότι που έχει την 'ευκαιρία' να χαράξει το όνομά του βαθιά στην ιστορία της διοργάνωσης.
Παρά την απώλεια του πρωταθλήματος, η περσινή χρονιά ήταν άκρως επιτυχημένη για τους Μερένγκες και τον Αντσελότι. Ο Ιταλός, στην πρώτη του σεζόν στο «Μπερναμπέου» κατέκτησε το Copa del Rey με νίκη στον τελικό επί της Μπαρτσελόνα και στο Champions League έκανε αυτό που χρόνια ονευρεύονται άπαντες στην ισπανική πρωτεύουσα. Σε έναν απίστευτο τελικό, έσπασε την κατάρα και ήταν αυτός που έφερε το περιβόητο 'δέκατο'. Μερικούς μήνες μετά, η κατάσταση κάθε άλλο πανηγυρική είναι στην Ρεάλ.
Η απόφαση της διοίκησης να πουλήσει τους βασικούς κρίκους της αλυσίδας της επιτυχίας, Ανχελ Ντι Μαρία και Τσάμπι Αλόνσο κρίθηκε ως λανθασμένη από τους περισσότερους αναλυτές και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να τους δικαιώσουν. Η τεσσάρα-ανατροπή-κάζο από την Σοσιεδάδ (4-2) και η εντός έδρας έδρας ήττα στο derbi madrileño από την Ατλέτικο (1-2) έφεραν την Βασίλισσα για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια στο -6 από την Μπαρτσελόνα μόλις στην 3η αγωνιστική της La Liga. Την ίδια στιγμή, ούτε τα εξωαγωνιστικά είναι πολύ καλά, με τους οπαδούς να αποδοκιμάζουν τον Κασίγιας και να κλωτσάνε το αυτοκίνητο του Μπέιλ στο προπονητικό κέντρο.
Μέσα σε μία κατάσταση που δείχνει να έχει στραβώσει από την αρχή, ο Κάρλο Αντσελότι δήλωσε ότι -όπως και πέρυσι- θα βρει τη σωστή φόρμουλα για να βρεθεί η Ρεάλ στον δρόμο των επιτυχιών. Ο Καρλέτο έχει έξτρα κίνητρο για να κατακτήσει ξανά το Champions League και σε περίπτωση που το καταφέρει θα γράψει ιστορία και θα... φύγει πολύ μακριά από κάθε συνάδελφό του.
Σερί τίτλοι σαν παίκτης και προπονητής
Ο Αντσελότι κυνηγάει ένα ρεκόρ που δύσκολα θα καταφέρει ξανά κάποιος στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο 53χρονος ήταν παίκτης της Μίλαν του Αρίγκο Σάκι, η οποία ήταν η τελευταία που κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών διαδοχικές φορές. Ο τότε μέσος της ιταλικής υπερομάδας ήταν βασικός στον τελικό του 1989 με την Στεάουα Βουκουρεστίου (4-0) και αυτόν του 1990 κόντρα στην Μπενφίκα (1-0), όταν οι Ροσονέρι κατέκτησαν τον 4ο και 5ο τίτλο τους σον θεσμό. Φέτος ο Ιταλός έχει τη δυνατότητα να γίνει ο πρώτος τεχνικός που κατακτά το Champions League δύο σερί φορές και σε περίπτωση που το καταφέρει θα είναι ο μοναδικός άνθρωπος στην ιστορία του ποδοσφαίρου που θα έχει πανηγυρίσει τίτλο στην κορυφαία διοργάνωση διαδοχικές φορές και σαν παίκτης και σαν προπονητής.
Καρλέτο σημαίνει Champions League
Αφού κάθισε στους πάγκους των Ρετζιάνα, Πάρμα, Γιουβέντους, ο Αντσελότι έγινε προπονητής κλάσης τα οκτώ χρόνια που ήταν στην Μίλαν (2001-2009). Η πολυετής παρουσία στους Ροσονέρι δεν γινόταν να μην επηρεάσει το ποδοσφαιρικό DNA του και όπως τα χρόνια περνούσαν η κούπα με τα μεγάλα αυτιά γινόταν πιο σημαντική. Οταν η Μίλαν έχανε έδαφος στο πρωτάθλημα ο Καρλέτο προτιμούσε σαφώς να ρίξει το βάρος στο Champions League και όταν το κατέκτησε το 2003 και το 2007 με τους Ροσονέρι να τερματίζουν 3οι και 4οι αντίστοιχα εκείνες τις χρονιές. Κάτι ανάλογο είναι πιθανό να κάνει και φέτος ο Ιταλός, αφού με την Ρεάλ να είναι από νωρίς στο -6 η Ευρώπη είναι μία διέξοδος που θα σώσει και με το παραπάνω τη χρονιά και μάλιστα με πολύ εντυπωσιακό τρόπο.
Το 'μήνυμα' σε Μουρίνιο-Γκουαρδιόλα
Από πέρυσι έχει το δικαίωμα να λέει ότι βάσει τίτλων είναι ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, ενώ μπήκε στο κλειστό κλαμπ αυτών που έχουν Champions League με δύο διαφορετικές ομάδες, αν όμως ο Αντσελότι κατακτήσει και φέτος την τεράστια κούπα, θα πάει σε άλλο εντελώς επίπεδο. Αν το κάνει, αφήνει για τα καλά πίσω Ζοσέ Μουρίνιο και Πεπ Γκουαρδιόλα που έχουν από δύο κατακτήσεις και τα προηγούμενα χρόνια είχαν θεωρηθεί οι κορυφαίοι τεχνικοί του σήμερα. Ο Ιταλός θα έχει δύο κούπες με δύο διαφορετικές ομάδες και μόνος του όσους τίτλους έχουν μαζί ο Πορτογάλος και ο Καταλανός. Ο Καρλέτο έχει το έξτρα κίνητρο, αφού σε περίπτωση που κάνει το repeat, θα είναι χωρίς καμία αμφιβολία ο κορυφαίος προπονητής της σύγχρονης εποχής...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: