Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Εφιάλτης στον δρόμο με τον Κλάους!!

Με έναν τρομερό Στέφανο Αθανασιάδη ο ΠΑΟΚ συνέτριψε 6-1 την Ντιναμό Μινσκ στην Τούμπα μπαίνοντας επιβλητικά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ! Χατ-τρικ από τον Κλάους, από ασίστ του Ρατς!

Εφιάλτης στον δρόμο με τον Κλάους!
Με χατ-τρικ μέσα σε 18’ λεπτά (11’, 16’, 28’) ο Στέφανος Αθανασιάδης σκόρπισε τον πανικό στην Ντιναμό Μινσκ και έκανε την Τούμπα να παραμιλάει!

Με μια εξαιρετική εμφάνιση του Κλάους και άξιο συμπαραστάτη τον Ράτσβαν Ρατς που είχε και τις τρεις ασίστ στα γκολ του Έλληνα επιθετικού, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 6-1 των Λευκορώσων που έγιναν παιχνιδάκι στα χέρια του ενώ τελείωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο μιας και αποβλήθηκε ο Σίμοβιτς (63’) με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο δρόμος για την ευρεία νίκη του «Δικέφαλου του Βορρά» άνοιξε από το αυτογκόλ του Νίκολιτς (4’), ο οποίος πέτυχε και το γκολ (80’) της τιμής για την ομάδα του. Τα άλλα γκολ των «ασπρόμαυρων» σημείωσαν οι Παπαδόπουλος (50’) και Τζανδάρης (90’).

inner

Με γκολ από τα αποδυτήρια ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ξεκίνημα στην αναμέτρηση με την Ντιναμό Μινσκ. Ο κατοστάρης σήμερα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις Ρατς εκτέλεσε το κόρνερ, και ο Νίκολιτς με αυτογκόλ έκανε «δώρο» το προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς.

Αυτό ήταν το έναυσμα για το σόου του Αθανασιάδη, με όλα όμως να ξεκινούν από το μαγικό αριστερό πόδι του Ρατς και τον Κλάους να «εκτελεί» με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο: Εκμεταλλευόμενος λάθος της αντίπαλης άμυνας, με άπιαστη κεφαλιά, με εξ επαφής πλασέ. Και κάπως έτσι έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «ασπρόμαυρων» στην Ευρώπη με 14 γκολ!

inner

Η Ντιναμό Μινγκ έμοιαζε ανήμπορη ν’ αντιδράσει στις άγριες επιθετικές διαθέσεις των «ασπρόμαυρων». Κάθε επίθεσή μύριζε γκολ. Με το καλησπέρα στο δεύτερο ημίχρονο φρόντισαν να καταθέσουν μια ακόμα απόδειξη γι' αυτό. Ο Σκόνδρας έκανε την κούρσα και την ασίστ στον (νεοεισελθών) Παπαδόπουλο, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία ανεβάζοντας στα ύψη τον δείκτη του σκορ.

Οι Λευκορώσοι έμειναν με παίκτη λιγότερο με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού και κάπου εκεί οι Θεσσαλονικείς... άφησαν το πόδι από το γκάζι. Η (συνεπακόλουθη) χαλαρότητα επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να φύγουν έστω με το γκολ της τιμής από την Τούμπα. Η τελευταία λέξη όμως άνηκε στον Τζανδάρη, με τον νεαρό άσο να διαμορφώνει το τελικό σκορ.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Βίτορ, Ρατς (72' Σπυρόπουλος), Τζιόλης, Κάτσε, Τζανδάρης, Μακ(46' Παπαδόπουλος) , Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (67' Γκολάσα)

Ντιναμό Μινσκ (Ζούραβελ): Γκούτορ, Πολίτεβιτς, Κάρποβιτς, Μπανγκουρά, Βερετίλο, Βορόνκοφ (57' Φιγκερέδο), Σίμοβιτς, Νίκολιτς, Ουντότζι (88' Ρασάντκιν), Στάσεβιτς, Ντζα Ντζεντζέ (33' Αντάμοβιτς).

Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδία).
Βοηθοί: Μάτι Χέινινεν, Μίκο Αλακάρε (Φινλανδία)
Επιπρόσθετοι βοηθοί: Άντι Μούνουκα, Ντένις Άνταμο (Φινλανδία) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: