Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν τα Παρα-τάει ποτέ!!

Ο επιμένων δικαιώθηκε… Ο Αστ. Τρίπολης δεν τα παράτησε κόντρα στην Μπεσίκτας, και πήρε βαθμό (1-1) στο φινάλε (88’) με τον Πάρα, που απάντησε στον Τόρε και θα γυρίσει με την ισοπαλία από την Τουρκία.

Δεν τα Παρα-τάει ποτέ!
Θετικά ξεκίνησε την πορεία του στους ομίλους του Europa League o Αστέρας Τρίπολης, καθώς απέσπασε βαθμό (1-1) από την Μπεσίκτας στο «Κεμάλ Ατατούρκ», χάρις σε γκολ του Φακούντο Πάρα στο 88ο λεπτό, που ανταπέδωσε στους γηπεδούχους, που προηγήθηκαν με τον Τόρε στο 33ο λεπτό.

Ο Αργεντινός αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή, καθώς μπήκε στο 8’ στο γήπεδο.

Οι Αρκάδες έδειξαν καλό πρόσωπο σε ακόμη ένα ευρωπαϊκό ματς της φετινής σεζόν, ύστερα από τις προκρίσεις κόντρα σε Ροβανιέμι, Μάιντς, Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς, που για λίγο, δεν βρέθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ήρθαν 0-0 στο ίδιο γήπεδο με την Άρσεναλ και έχασαν 1-0 στην Αγγλία ήταν ελαφρώς ανώτερη της ελληνικής ομάδας, αλλά την πάτησε στο τέλος του ματς, δεχόμενη... χτύπημα από τον πρώην επιθετικό της Λάρισας. Λιγοστός ο κόσμος στο γήπεδο, ενώ πριν την αναμέτρηση υπήρχε ισχυρή βροχόπτωση, που συνεχίστηκε σε σημαντικό μέρος του παιχνιδιού.

inner

Στο 0-0 έμειναν Παρτιζάν και Τότεναμ, στο άλλο παιχνίδι του ομίλου.

Η επόμενη αγωνιστική (02/10)

Αστέρας-Παρτιζάν
Τότεναμ-Μπεσίκτας

Η βαθμολογία

Αστέρας Τρίπολης 1
Μπεσίκτας 1
Παρτιζάν 1
Τότεναμ 1

Το ματς



Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την γηπεδούχο, Μπεσίκτας να πιέζει, χωρίς ωστόσο να νιώθει «καυτή» ατμόσφαιρα ο Αστέρας, καθώς ο κόσμος ήταν λιγοστός στο «Κεμάλ Ατατούρκ», λόγω και της ισχυρής βροχόπτωσης.

Ο Τόρε ήταν πολύ κινητικός από την αρχή, παρασέρνοντας σιγά-σιγά και τους συμπαίκτες του. Στο πρώτο εικοσάλεπτο η ομάδα του Μπίλιτς είχε τρεις καλές ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι του Ούζιακ στο 8ο λεπτό, ύστερα από εκτέλεση φάουλ, ενώ η μπάλα στην συνέχεια έσκασε και κοντά στην γραμμή του τέρματος. Η Μπεσίκτας απείλησε στο 9’ με τον Τόρε και με τον Κάβλακ στο 14ο λεπτό.

inner

Ο Αστέρας στην συνέχεια ανέβασε την απόδοση του, καταφέρνοντας να αντιδράσει ύστερα από την αρχική πίεση των γηπεδούχων και βρίσκοντας κενούς χώρους στις αντεπιθέσεις έγινε επικίνδυνος. Μάλιστα, στο 30’ έφθασε πολύ κοντά στο 0-1, αλλά ο Ζησόπουλος αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ είχε κάνει πολύ καλή προσπάθεια, παίρνοντας την μπάλα σχεδόν από την σέντρα. Στο 30’ ο τραυματίας Πεκτεμέκ βγήκε έξω και μπήκε μέσα ο Τοσούν για την Μπεσίκτας. Την στιγμή που έδειχνε να ελέγχει το ματς ο Αστέρας, δέχθηκε γκολ, με τον καλύτερο παίκτη έως εκείνο το σημείο, Τόρε να παίρνει την μπάλα έξω από την περιοχή και να την στέλνει σε σημείο που δεν μπορούσε να κάνει κάτι ο Κοσίτσκι. Οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να είχαν πετύχει από ένα τέρμα μέχρι την ανάπαυλα, δημιουργώντας καλές ευκαιρίες, αλλά δεν τα κατάφεραν.

inner

Η Μπεσίκτας ήταν καλή και στο πρώτο κομμάτι του δεύτερου μέρους, απειλώντας με τον Κάβλακ αρχικά και τον Σαχάν στο 53ο λεπτό. Το ματς συνεχίστηκε με την τούρκικη ομάδα να έχει τον έλεγχο και τον Αστέρα να προσπαθεί να γίνει επικίνδυνος μέσω αντεπιθέσεων, αλλά οι ευκαιρίες που είχε δεν ήταν τόσο καλές όσο στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη άρχισαν να... παίρνουν μπρος από το 70ο λεπτό και μετά, χάνοντας καλή ευκαιρία με τον Μπαράλες στο 76’, ενώ… γυρόφερναν στην περιοχή της Μπεσίκτας και οι κόποι τους καρποφόρησαν στο τέλος. Λίγο έλειψε να κάνει την ανατροπή, δευτερόλεπτα πριν το τέλος, βγαίνοντας σε αντεπίθεση με τρεις παίκτες έναντι δύο του αντιπάλου.

inner



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Μπέσικτας (Μπίλιτς): Τόλγκα, Μότα, Φράνκο, Σιβόκ, Ουϊσάλ, Χάτσινσον, Καβλάκ, Σαχάν (85’ Κερίμ), Τόρε, Οζιακούπ (69’ Σόσα), Πεκτεμέκ (30’ Τοσούν).

Στον πάγκο έμειναν οι: Γκιονέν, Νουκάν, Κιούμπασι, Φρέι, Ντεμπά Μπα.

Αστ. Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Παντελιάδης (76' Μουνάφο), Σανκαρέ, Γκοϊάν, Λούι, Ζησόπουλος, Ουσέρο, Ρόλε, Μάσα, Μπαντιμπανγκά (68’ Πάρα), Μπαράλες (85’ Γιαννιώτας).

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Θεοδωρόπουλος, Τιέ Μπι, Νίκο, Τσοκάνης.

Γήπεδο: "Κεμάλ Ατατούρκ"

Διαιτητής: Μίροσλαβ Ζέλινκα από την Τσεχία, και βοηθοί οι Οντρέι Πέλικαν, Γίρι Μόλατσεκ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: