Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Τύπος και ο Μίτσελ κρατάνε Μιλιβόγιεβιτς στον Ολυμπιακό!!

Οι αριθμοί... τρέλαναν και τον ίδιο, ο Μιλιβόγιεβιτς έκανε το καλύτερο ματς του και οι Βέλγοι δαγκώνουν την γλώσσα τους για όσα είχαν πει. Ο Σέρβος σκέφτεται ερυθρόλευκα και ο Μίτσελ δικαιώνεται!
«Είναι ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά. Εχει το ταλέντο, τη δύναμη και το μυαλό να καταφέρει να πραγματοποιήσει τον στόχο που θα βάλει. Δεν θα μείνει για πολύ στη Σερβία» είχε τονίσει ο προπονητής που τον ανακάλυψε και τον βοήθησε να κάνει το κάτι παραπάνω, ο Μάρκο Νίκολιτς. Το ματς με την Ατλέτικο έχει τελειώσει, οι «ερυθρόλευκοι» σε πελάγη ευτυχίας, αλλά ο Μιλιβόγεβιτς είχε ένα λόγο να είναι πιο χαρούμενος. Ο Σέρβος είχε τρέξει 16.8 χλμ αριθμός… σοκαριστικός για ενενηντάλεπτο παιχνίδι. Ο διεθνής μέσος όχι μόνο δεν… έσκασε, αλλά είχε το μυαλό και τη δύναμη να προσφέρει λύσεις στην ομάδα του.
ADVERTISEMENT
Ο Μίτσελ έτριβε τα χέρια του για την επιλογή που έκανε, έστω και στο 90’ της μεταγραφικής περιόδου, έστω και ως δανεικό! Η Αντερλεχτ φρόντισε να κάνει ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της και μια συμμετοχή του ήταν αρκετή για να… ανάψει φωτιές! Βλέπετε, οι Βέλγοι ζητούσαν τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Πως έφτασαν όμως στην μεγάλη αγορά και στον λάθος δανεισμό;
Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς έχει κάνει μια εξαιρετική σεζόν με τον Ερυθρό Αστέρα, η διοίκηση τον βάζει αμέσως στους υπό παραχώρηση παίκτες για να γεμίσει τα ταμεία της! Ομάδες από Ιταλία, Γερμανία τον έχουν στο στόχαστρο, ο Ολυμπιακός τον «τσεκάρει», αλλά οι Βέλγοι με συνοπτικές διαδικασίες «ρίχνουν» 2.5 εκατ. ευρώ και τον φέρνουν στις Βρυξέλλες, μαζί με έναν άλλο συμπατριώτη του, τον Μίτροβιτς.
Αποτέλεσε την επιλογή του Φαν ντε Μπρομ, ξεκίνησε δυνατά στην προετοιμασία, συνέχισε βασικός, αλλά παρασύρθηκε από την… μετριότητα της ομάδας. Ο Σέρβος μέσος δεν είχε εγκλιματιστεί, δεν έβρισκε σημείο επικοινωνίας και ψυχολογικά δεν ήταν στα καλύτερά του. Ο Τύπος άρχισε την πίεση, αυτή γινόταν εντονότερη βάζοντας πολύ δύσκολα στον 22χρονο παίκτη. Η Αντερλεχτ είχε την τύχη να δει τον πιτσιρικά, Τιλεμάν να βγαίνει λίρα εκατό, να το παίρνει πάνω του και να ρίχνει τη σκιά του στον Μιλιβόγεβιτς.
Ο Σέρβος μάταια ζητούσε μια ευκαιρία να την πιάσει από τα μαλλιά, η κριτική έντονη από τους Βέλγους, ενώ ταυτόχρονα ο 17χρονος γνώριζε την αποθέωση σε κάθε ματς. Η αξία του Τιλεμάν εκτοξεύθηκε στα 12 εκατ. ευρώ, ενώ ο Σέρβος είχε μπει ήδη στα «πιτς». Ελάχιστες φωνές στις Βρυξέλλες συνέχιζαν να τονίζουν πως πρόκειται για παίκτη που χρειάζεται χρόνο για να δείξει την αξία του.
Ο Φαν ντε Μπρομ έφυγε, ο Χάζι έγινε αφεντικό, αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Τι και αν ο νέος τεχνικός μιλούσε σέρβικα, η επικοινωνία τους είχε… παγώσει «Είναι παίκτης ψυχολογίας. Θέλει στήριξη, εμπιστοσύνη και… κουβέντα» είχαν τονίσει παλιότεροι προπονητές του, ωστόσο για τον 22χρονο η κλεψύδρα μετρούσε πλέον αντίστροφα. Μάλιστα, ο 29χρονος Σάσα Κλίεσταν ήταν αυτός που έγινε συμπαραστάτης του Τιλεμάν, αφήνοντας τον Μιλιβόγεβιτς μεταξύ πάγκου και εξέδρας.
Τα 2.5 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι είχαν προκαλέσει… σοκ στους Βέλγους, αφού έβλεπαν την επένδυσή τους να καταρρέει. Στο τέλος της σεζόν το συμπέρασμα είχε ήδη βγει «Δεν είναι παίκτης για την Αντερλεχτ. Αργός, δεν έχει έκρηξη, δεν μπορεί την υπέρβαση» τόνισε ο Τύπος προαναγγέλλοντας έτσι την αποχώρησή του.
Ο Μιλιβόγεβιτς προσπάθησε να πάρει το αίμα του πίσω, μπήκε δυνατά στην προετοιμασία, ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία από τον Χάζι, αλλά τον… πρόλαβε ο Ντεφούρ. Ο διεθνής μέσος επέστρεψε στο Βέλγιο, πήρε τη θέση στο κέντρο και έκανε τον Σέρβο 3η, 4η λύση για τον άξονα...

Η επιθυμία του Ισπανού!
Τα 16.8 χλμ. και το 93% ποσοστό ευστοχίας στις μεταβιβάσεις του το βράδυ της Τρίτης έκαναν τον Ισπανό τεχνικό να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Ο Σέρβος άλλωστε ήταν επιλογή του ίδιου, μιας και τον είχε παρακολουθήσει όταν αγωνιζόταν στον Ερυθρό Αστέρα. Ο ίδιος ήταν θετικός στη μεταγραφή, ώστε να γίνει ο αντι- Φέισα, όμως την ίδια στιγμή το βάρος του είχε πέσει και στον Σάμαρη, καθώς έβλεπε πάνω του στοιχεία ικανά να τον μεταμορφώσουν σε βασικό γρανάζι της ερυθρόλευκης μηχανής. Αλλωστε, δικαιώθηκε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο, μιας και ο νεαρός μέσος έφερε πολλά εκατομμύρια στα ταμεία των Πειραιωτών. Με την αποχώρηση του Σάμαρα, ο Μίτσελ δεν δίστασε στιγμή να πει το «Ναι», όταν ο παίκτης προτάθηκε ξανά στον Ολυμπιακό…
Μίτσελ και όλα… κόκκινα!
Ο Μιλιβόγεβιτς είναι σα να βρίσκεται στο Βελιγράδι, εξαιρετικό το κλίμα στη νέα του ομάδα, ερυθρόλευκα, όπως άλλωστε είχε μάθει από τον πατέρα του και ευκαιρίες. Ο Μίτσελ βρήκε το κουμπί του, του μίλησε πολύ, του έδειξε πως τον εμπιστεύεται απόλυτα και όπως αναφέρουν οι Βέλγοι «Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έκανε αυτό που δεν έγινε στην Αντερλεχτ, απέκτησε επικοινωνία με τον παίκτη».
Ο ίδιος εξέφρασε ήδη την επιθυμία του να μείνει στο Λιμάνι, ο Ολυμπιακός μόνο αρνητικός δεν είναι και όπως τονίζεται από το Βέλγιο έχουν αρχίσει επαφές, αλλά σε προκαταρκτικό επίπεδο. Οι Πειραιώτες δεν επιβεβαιώνουν τίποτα, κινούνται με άκρα μυστικότητα, όπως έγινε και με τον Ρομπέρτο και είναι σίγουρο πως αν θελήσουν να κάνουν το deal δεν θα βρουν αντίσταση από την Αντερλεχτ. Αλλωστε, το λάθος των Βέλγων έγινε και ο παίκτης δεν δείχνει διατεθειμένος να γυρίσει πίσω!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: