Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Το όνειρο σταμάτησε στο Μάντσεστερ, νικητής ο κόσμος

Τα όνειρα του Άρη γκρεμίστηκαν στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ» καθώς  έχασε με 3-0 από τους «Πολίτες» και αποκλείστηκε από την επόμενη φάση του Europa League.
Η πορεία του Άρη τερματίστηκε στο Μάντσεστερ , έχοντας καταφέρει να αποκλείσει ομάδες όπως : Αούστρια Βιέννης, Ροζεμπορνγκ, Ατλέτικο Μαδρίτης και έφυγε με ψηλά το κεφάλι από την διοργάνωση.

Μπορεί ο Άρης να έχασε αλλά ο κόσμος του βγήκε νικητής κερδίζοντας τις εντυπώσεις αφού περισσότεροι από  6.000 φίλαθλοι δεν σταμάτησαν να τραγουδούν σε ολόκληρη την διάρκεια της αναμέτρησης.  Έτσι οι άγγλοι φίλαθλοι αναγκάστηκαν στο τέλος της αναμέτρησης να τους χειροκροτήσουν και ήταν κάτι επιβράβευση για τους κιτρινόμαυρους. Το  ευρωπαϊκό ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά αλλά σίγουρα αυτή η ευρωπαϊκή πορεία του Άρη έμεινε στην ιστορία.

Τα πάντα κρίθηκαν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης όταν ο Ντζέκο θυμήθηκε τον καλό του εαυτό και πολύ γρήγορα σημείωσε δυο γκολ.  Ο  Άρης βρέθηκε να χάνει με 2-0 μόλις στο 11΄ της αναμέτρησης και η αποστολή .  Η  επιθετική τριπλέτα Τέβες, Ντζέκο και Μπαλοτέλι δημιούργησαν σε αυτό το διάστημα τεράστια προβλήματα στην άμυνα του Άρη και έβαλαν τις βάσεις της νίκης.  Οι κιτρινόμαυροι έδειξαν να αιφνιδιάζονται και δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν.  Προς το τέλος του ημιχρόνου βγήκαν δειλά- δειλά μπροστά και επιχείρησαν να σκοράρουν με μακρινά σουτ. Έτσι οι «Πολίτες» που έχασαν και άλλες ευκαιρίες προηγήθηκαν με την λήξη του α΄ ημιχρόνου με 2-0.

Ο  Άρης θέλησε να πετύχει κάτι καλύτερο. Η είσοδος του Μενδρινού στην 11αδα βοήθησε , ώστε οι κιτρινόμαυροι να «πατούν» πιο συχνά την αντίπαλη περιοχή. Έλειπε όμως το γκολ και η Σίτι είχε αρχίσει να μειώνει την απόδοση της.  Ωστόσο ο Γιάγια Τουρε  σε μια ανύποπτη φάση πέτυχε το 3-0 στο 75΄ .  Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν  άλλαξε κάτι και ο Άρης αποκλειστηκε χάνοντας με 3-0

89΄ Ο Φατί βρέθηκε σε καλή θέση , αλλά το σουτ  του ήταν άστοχο
75΄ ΓΚΟΛ  . Ο Γιάγια Τουρέ από μακρινή απόσταση σουτάρει , η μπάλα βρήκε στο πόδι του Λαζαρίδη και αλλάξει πορεία, καταλήγοντας στα δίχτυα του Σηφάκη κάνοντας το 3-0.
70'  Καλή σέντρα του Φατί, οι αμυντικοί της αγγλικής ομάδας απομακρύνουν σε κόνερ , πριν προλάβει ο Κόκε.
65΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Σίτι , με τον Μπαλοτέλι να σημαδεύει το κάθετο δοκάρι του Σηφάκη
60'  Ο Μπομπαντίγια προσπάθησε να σουτάρει απο μακριά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ
44'  Τετ ατ τετ του Ντζέκο με τον Σηφάκη με τον έλληνα τερματοφύλακα να τον κερδίζει και να γλυτώνει τον Άρη
43΄ Ο Ζαμπαλέτα βρίσκει τον τρόπο να κάνει το σουτ αλλά αστόχησε
37'  Ο Τέβες εκμεταλλεύεται λάθος από τους αμυντικούς του Άρη , αλλά η μπάλα κοντράρει και καταλήγει κόρνερ
27'  Ο Βανγκέλι  επιχείρησε  δυνατό  το σουτ και να στέλνει την μπάλα άουτ
19'  O Μπαλοτέλι πάλι απειλεί απο απευθείας εκτέλεση φάουλ , πάλι ο Σηφάκης αντέδρασε σωστά.
11'  ΓΚΟΛ . Πάλι ο Ντζέκο κατάφερε να βρεθεί σε θέση βολής και πέτυχε το 2-0
9'  Σουτ  απο τον Μπαλοτέλι εύκολα μπλόκαρε ο Σηφάκης
8΄ Σουτ του Τέβες  μπλόκαρε ο Σηφάκης
7΄ ΓΚΟΛ   Λάθος απο Λαζαρίδη , ο Ντζέκο πήρε την μπάλα και με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 1-0.
2'  Μακρινό σουτ απο τον Μίτσελ αλλά δεν κινδύνεψε ο Χάρτ
1΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ απο τον Κολάροφ η μπάλα πέρασε άουτ


Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Μπόατενγκ, Κομπανί(34΄ Κομπανί), Λέσκοτ, Κολάροβ, Γ. Τουρέ, Μπάρι, Σίλβα(79΄ Ραϊτ Φίλλιπς), Τέβες( 79΄ Βιεϊρά), Μπαλοτέλι, Ντζέκο

Άρης: Σηφάκης, Βανγκέλι, Ρονάλντο Γκιάρο, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Πρίττας, Φατί, Νέτο(79’ Καζναφέρης), Σακάτα(46΄ Σακάτα) , Τόχα, Μπομπαντίγια(60΄ Κόκε)

Δεν υπάρχουν σχόλια: