Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Πέρασαν τα φαβορί!!

Οι εκπλήξεις απουσίασαν από την φάση των «16», με τα φαβορί και τις ομάδες που είχαν προβάδισμα από τα πρώτα ματς να προκρίνονται, πλην της Λεχ Πόζναν. Ξεχώρισε η νίκη της Βιγιαρεάλ με 2-1, πάρτι σε Άμστερνταμ και Κίεβο. Λύτρωση στο 86' για Λίβερπουλ.
Στο ρελαντί ο Άγιαξ
To 3-0 στις Βρυξέλλες είχε μετατρέψει την ρεβάνς στο «Άμστερνταμ Αρίνα» σε διαδικαστικού χαρακτήρα παιχνίδι, με τον Άγιαξ πάντως να μην έχει το παραμικρό πρόβλημα να κερδίσει και τον δεύτερο αγώνα. Ο Σουλεϊμανί στο 11' με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους Ολλανδούς ενώ ο Σέρβος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και έξι λεπτά αργότερα γράφοντας το τελικό 2-0 εις βάρος της Άντερλεχτ, με τον Αίαντα να αντιμετωπίζει στην επόμενη φάση την Σπαρτάκ.

Πρόκριση με δύο τεσσάρες
Τεσσάρα στο πρώτο ματς, τεσσάρα και στο δεύτερο για την Ντιναμό. Οι Ουκρανοί σκόρπισαν την Μπεσίκτας με 4-0 στο παγωμένο Κίεβο και προκρίθηκαν με συνολικό άθροισμα 8-1! Μόλις στο τρίτο λεπτό ο Βουκόγεβιτς άνοιξε το δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο η ουκρανική μηχανή ζεστάθηκε για τα καλά, με τους Γιαρμολένκο, Γκούσεφ και Σεφτσένκο να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα για την Ντιναμό η οποία θα κοντραριστεί με την Μάντσεστερ Σίτι.

Το έκανε ντέρμπι!
Με το 2-0 από το πρώτο ματς στην Ρωσία, θα περίμενε κανείς ότι η Τβέντε θα είχε εύκολο βράδυ απέναντι στην Ρούμπιν. Ωστόσο, η ομάδα του Μπερντίγιεφ πούλησε ακριβά το… τομάρι της και με δύο εκπληκτικά σουτ των Ανσάλντι και Νομπόα πρόλαβαν να παγώσουν την Ολλανδία στο 22’ και στο 24’! Ο Γιάνσεν στις καθυστερήσεις μείωσε σε 2-1 και έβαλε ξανά σε τροχιά πρόκρισης την Τβέντε, ενώ ο Ντάγκλας με την έναρξη του δευτέρου  μέρους ισοφάρισε και έτσι ο εφιάλτης του αποκλεισμού έλαβε τέλος για τους πρωταθλητές Ολλανδίας που περιμένουν στους «16» μία άλλη ρωσική ομάδα, την Ζενίτ.

Νίκη και στην Γερμανία
Παρότι το 2-1 του πρώτου αγώνα στην Λισαβόνα άφηνε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, η Μπενφίκα πήρε και δεύτερη νίκη επί της Στουτγάρδης. Οι Πορτογάλοι προηγήθηκαν στο 30’ με μακρινό σουτ του Σάλβιο, ενώ στο 78’ ο Καρντόσο με απευθείας εκτέλεση φάουλ έγραψε το τελικό 2-0. Πλέον, οι «αετοί» θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση την Παρί Σεν Ζερμέν.

«Χ»αμογέλασε η Παρί
Σε ένα πολύ κακό παιχνίδι, με λίγες φάσεις μπροστά και από τις δύο ομάδες, η Παρί ήταν αυτή που τελικά χαμογέλασε καθώς το 0-0 της έδωσε την πρόκριση επί της ΜΠΑΤΕ. Οι Γάλλοι είχαν πάρει ισοπαλία 2-2 στον πρώτο αγώνα, οι Λευκορώσοι δεν ρίσκαραν πολύ και έτσι η ομάδα του Κομπουαρέ κράτησε σχετικά εύκολα το αποτέλεσμα, παίρνοντας το εισιτήριο για τους «16» εκεί όπου θα παίξει με την Μπενφίκα.

Τα αποτελέσματα των παιχνιδιών που άρχισαν στις 22:05 (σε παρένθεση το συνολικό σκορ)

Άγιαξ-Άντερλεχτ 2-0 (5-0)
(11', 17' Σουλεϊμανί)

Ντιναμό Κιέβου-Μπεσικτάς 4-0 (8-1)
(3' Βουκόγιεβιτς, 55' Γιαρμολένκο, 64' Γκούσεφ, 74'Σεφτσένκο)

Μπράγκα-Λεχ Πόζναν 2-0 (2-1)
(8' Άλαν, 36 Λίμα)

Παρί Σεν Ζερμέν-ΜΠΑΤΕ 0-0 (2-2)

Τβέντε-Ρούμπιν 2-2 (4-2)
(45' Γιάνσεν, 47' Ντάγκλας - 22' Ανσάλντι, 24' Νομπόα)

Βιγιαρεάλ-Νάπολι 2-1 (2-1)
(43' Νιλμάρ, 45' Ρόσι - 17' Χάμσικ)

Στουτγάρδη-Μπενφίκα 0-2 (1-4)
(30' Σάλβιο, 78' Καρντόζο)


Τα ζευγάρια της φάσης των «16»
10-17 Μαρτίου
Μπενφίκα-Παρί
Ντιναμό Κιέβου-Μάντσεστερ Σίτι
Τβέντε-Ζενίτ
ΤΣΣΚΑ-Πόρτο
Αϊντχόφεν-Ρέιντζερς
Λεβερκούζεν-Βιγιαρεάλ
Αγιαξ-Σπαρτάκ Μόσχας
Λίβερπουλ-Μπράγκα

Δεν υπάρχουν σχόλια: