Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Στο Στοίχημα η Ελλάδα αναστενάζει!!

Οι τρεις «πύλες» στοιχηματισμού, οι παγίδες για τους παίκτες και τα χαμένα εκατομμύρια του Δημοσίου.
Στο Στοίχημα η Ελλάδα αναστενάζει!
Ποιος είπε ότι η οικονομική κρίση φρενάρει τους Ελληνες από το να τζογάρουν; Μπορεί πλέον να μη γίνεται ανάλογος τζίρος με το 2008, το 2009 και το 2010, ωστόσο η χώρα μας παραμένει παγκοσμίως στις υψηλότερες θέσεις όσον αφορά τα τυχερά παιχνίδια και δη το ποδοσφαιρικό στοίχημα. Κάποτε η Ελλάδα αναστέναζε στα γήπεδα, πλέον αναστενάζει στο... Στοίχημα με τους παίκτες-τζογαδόρους να ελπίζουν σε ένα χαρτζιλίκι ή ακόμη και στα προς το ζην!..
Παράλληλα όμως αναστενάζει και η ελληνική οικονομία καθώς με την άνθηση του παράνομου και ιντερνετικού στοιχηματικού τζόγου, που ξεφεύγει από την τσιμπίδα των φοροεισπρακτικών μηχανισμών λόγω του υπάρχοντος ατελούς και διάτρητου νομοθετικού πλαισίου, το Δημόσιο έχει διαφυγόντα έσοδα πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, αφού ο αντίστοιχος ετήσιος τζίρος υπολογίζεται από 2 ως 4 δισ. ευρώ! «Το Βήμα» ξετυλίγει το κουβάρι του στοιχηματικού τζόγου ξεκινώντας από την παρουσίαση-ανάλυση των (τριών) «πυλών» στοιχηματισμού, την τεράστια γκάμα των στοιχηματικών επιλογών και τη μανία (αλλά και ταυτόχρονα παγίδα) του live πονταρίσματος.
Πάει καιρός από τότε που οι λάτρεις των ποδοσφαιρικών προβλέψεων αδημονούσαν για την έκδοση του κουπονιού του ΟΠΑΠ που αφορούσε το άλλοτε αγαπημένο Προ-Πο και έστηναν ουρές στα πρακτορεία τα Σάββατα για να συμπληρώσουν τις στήλες και να «ρίξουν» το δελτίο. Τότε δεν υπήρχαν αραδιασμένα στους πάγκους καμιά 30αριά διαφορετικά στοιχηματικά περιοδικά και εφημερίδες με προβλέψεις, αναλύσεις και σχόλια ούτε δεκάδες ειδικά σάιτ, καθώς και ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Μέσα από την κουβεντούλα με τον πράκτορα και τους λοιπούς θαμώνες είχες την εικόνα, άντε και μια γρήγορη ματιά στις απουσίες των ομάδων και αυτό ήταν. Το δελτίο συμπληρωνόταν και είχες μπει στο κυνήγι για το «χρυσό 13άρι», έστω το 12άρι ή και το ταπεινό 11άρι που επίσης εξαργυρώνονται. Εκείνοι οι λίγοι που ασχολούνταν με συστήματα και μεταβλητές φάνταζαν σαν εξωγήινοι στα μάτια των πολλών.
Στις μέρες μας, ακόμα και ο παλαιός απλός παίκτης του Προ-Πο έχει μπει στη διαδικασία εκτός του να συνδυάζει στοιχήματα αταίριαστα μεταξύ τους (π.χ. νίκη ομάδας σε ματς του μπάσκετ + περισσότερα από 2,5 γκολ σε αγώνα ποδοσφαίρου!) και του να αναζητεί καλύτερες αποδόσεις μέσα από το Διαδίκτυο.
Τωρινοί 60άρηδες οι οποίοι πριν από 40 χρόνια θα σκέφτονταν ότι η χρήση του κινητού τηλεφώνου ισοδυναμεί με ένα ταξίδι στο Διάστημα, σήμερα έχουν τρεις και τέσσερις διαφορετικούς λογαριασμούς σε στοιχηματικές εταιρείες του κυβερνοχώρου και μέσα από αυτές τζογάρουν ασύστολα!
Οι παραδοσιακοί παίκτες αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια με το να επισκεφτούν το πρακτορείο και να εμπιστευθούν τις ολοένα εξελισσόμενες υπηρεσίες του ΟΠΑΠ, ενώ οι πιο «προχωρημένοι» και πονηροί καταφεύγουν στις ευκαιρίες του παράνομου στοιχηματισμού ο οποίος αναλόγως με τη μορφή του, προσφέρει κάποιες έξτρα «πολυτέλειες».
Οι μορφές-«πύλες» στοιχήματος στην Ελλάδα είναι τρεις: το νόμιμο μέσω του ΟΠΑΠ, μέσω Διαδικτύου και το παράνομο μέσω ενός «εμπιστευτικού μπουκ» της διπλανής πόρτας ή μέσω γραφείων με έδρα - συνήθως - στην Ασία.
Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: