Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Σάντος: «Πάμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας»

Σάντος: «Πάμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας»
Μετά την ισοπαλία με την Βοσνία, η Εθνική ομάδα πηγαίνει την Τρίτη στην Μπρατισλάβα για ένα αποτέλεσμα απέναντι στην Σλοβακία. Τη νίκη. Αυτό ήταν και το μήνυμα του Φερνάντο Σάντος προς τους παίκτες. «Πάμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και να κάνουμε το παιχνίδι μας», το σύνθημα του Πορτογάλου. Διαβάστε τι δεν του άρεσε από το ματς της Παρασκευής και πού εστιάζει εν όψει Σλοβάκων.

Από την Κυριακή ξεκινά ουσιαστικά η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το παιχνίδι με την Σλοβακία. Ο Φερνάντο Σάντος έχει προγραμματίσει σήμερα στις 17:30 ανοιχτή για τον κόσμο προπόνηση στον Άγιο Κοσμά, ενώ η αναχώρηση της αποστολής θα γίνει την Δευτέρα το πρωί με τσάρτερ.

Ο Σάντος από σήμερα θα αρχίσει την ανάλυση για το ματς της Τρίτης ενώ θα μιλήσει με τους διεθνείς για το τι δεν πήγε καλά στο ματς με τους Βόσνιους αλλά και για τα σημεία που πρέπει να επικεντρωθεί η εθνική ομάδα με Σλοβακία.

Εκεί που έχει εστιάσει ο Σάντος και οι συνεργάτες του είναι στο κενό διάστημα, στο πρώτο ημίχρονο από το 20΄ μέχρι το 45΄. Σε αυτό το διάστημα η Εθνική δεν καθαρό μυαλό και καλές τοποθετήσεις στο γήπεδο και κατ’ επέκταση έγιναν και κάποιες φάσεις από τους Βόσνιους. Από εκεί και πέρα, το δεύτερο σημείο που δεν «άρεσε» στον Σάντος είναι ότι στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα δεν τελείωνε καλά τις φάσεις. Παρά το γεγονός ότι δημιουργούσε τις προϋποθέσεις, υπήρχε έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελική προσπάθεια και αυτό ο Πορτογάλος θέλει να το διορθώσει εν όψει Σλοβακίας.

Το θετικό για τον ομοσπονδιακό τεχνικό πάντως, σύμφωνα με τα όσα είπε σε παίκτες και συνεργάτες, είναι ότι στο δεύτερο ημίχρονο, η Βοσνία περιορίστηκε εντελώς και δεν κατάφερε να κάνει ούτε φάση.

Επιπλέον, ο Σάντος θέλει το καλό ξεκίνημα που έχει η ομάδα να αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια. Με απλά λόγια, ο τρόπος που έπαιζε στα πρώτα 15 λεπτά, να διατηρηθεί για μεγαλύτερο διάστημα. Εξάλλου, όπως τόνισε στους παίκτες: «Πρέπει να πάμε εκεί και να νικήσουμε. Για να γίνει αυτό πρέπει να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Δεν θα περιμένουμε, θα πάμε να κάνουμε παιχνίδι κατοχής και να φτάσουμε στη νίκη».

Όσο για το πώς θα παρατάξει την ομάδα, ο Σάντος σκέφτεται να διατηρήσει στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Παπασταθόπουλο τον Κατσουράνη, όπως έπαιξε δηλαδή στα τελευταία δέκα λεπτά με την Βοσνία. Επιπλέον, θα φανεί στην προπόνηση τι σκέφτεται να αλλάξει στην μεσαία γραμμή αλλά και στην επίθεση.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: