Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

«Μετράει... τριπλά η νίκη στο ντέρμπι»

«Μετράει... τριπλά η νίκη στο ντέρμπι»
Στη σημασία της μεγάλης νίκης της Ίντερ επί της Μίλαν με 1-0 εστιάζει την προσοχή του ο Αντρέα Στραματσόνι. Ο τεχνικός των «νερατζούρι» καθησυχάζει ακόμη τους φιλάθλους της ομάδας για την ταχεία ανάρρωση του Γουέσλι Σνάιντερ.

Η Ίντερ με την επικράτηση επί των «ροσονέρι» ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, νίκη που επιτεύχθηκε παρά την αποβολή του Γιούτο Ναγκατόμο.

«Συνέβησαν πολλά πράγματα στο ντέρμπι αλλά αναλογιζόμενος κανείς τη διαδρομή και την κατάσταση στην οποία βρισκόμασταν, θα έλεγα ότι αυτή η νίκη μετράει τριπλά.

Ήρθε σε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της χρονιάς. Η Μίλαν διαμαρτύρεται για το ακυρωθέν της γκολ. Εγώ ξέρω ότι ο τερματοφύλακας δεν πρέπει να παρεμποδίζεται όταν επιχειρεί έξοδο. Ο διαιτητής σφύριξε αμέσως, έτσι δεν λογίζεται καν ως ακυρωθέν γκολ
», τόνισε ο 36χρονος τεχνικός.

Η νίκη αυτή επιτεύχθηκε χωρίς τον Γουέσλι Σνάιντερ, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και αναμένεται να κάνει ο την επανεμφάνιση του στον αγώνα με την Αταλάντα στις 11 Νοεμβρίου. Η επάνοδος του θα σηματοδοτήσει και αλλαγή συστήματος για τους «νερατζούρι».

«Η αξία του είναι αναμφισβήτητη , πρέπει να αγωνίζεται σε συγκεκριμένες συνθήκες , ώστε να αποδώσει σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες αφού είναι ένας πλήρης παίκτης. Η θέση του είναι πίσω από τον επιθετικό σε ένα σύστημα 4-2-3-1 αλλά μπορεί να παίξει και αριστερά στη μεσαία γραμμή. Σύντομα θα είναι και πάλι στη διάθεση μας.

Θέλουμε να γίνουμε και πάλι σπουδαία ομάδα. Δεν ανησυχώ που ξεκινήσαμε μια προσπάθεια μετά από μια πολύ κακή χρονιά πέρσι
», επισημαίνει.

Ο Στραματσιόνι είναι ο νεαρότερος προπονητής στο ιταλικό πρωτάθλημα και μικρότερος ακόμη και από τον αρχηγό της ομάδας, Χαβιέ Ζανέτι, αφού η ποδοσφαιρική του καριέρα τερματίστηκε άδοξα λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού και σχολίασε για αυτό:

«Θα μπορούσα να παίξω σε πολύ καλό επίπεδο αν και δε μου αρέσει να μιλάω για αυτό. Νευριάζω όταν με συγκρίνουν με τον Αρίγκο Σάκι και αυτό γιατί εκείνος δεν έπαιξε ποτέ του ποδόσφαιρο».



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: