Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

«Δεν ανήκω σε κανέναν, μόνο στο ποδόσφαιρο»

«Δεν ανήκω σε κανέναν, μόνο στο ποδόσφαιρο»
Την ενόχληση του από την επίθεση που δέχθηκε από την Παναθηναϊκή Συμμαχία από την πρώτη κιόλας μέρα που κάθισε στον προεδρικό θώκο της ΕΠΟ εξέφρασε ο Γιώργος Σαρρής σε συνέντευξη του. Ο νέος πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας τόνισε πως δεν έχει κάποιο «χρώμα» αλλά ανήκει μόνο στο ποδόσφαιρο ενώ μίλησε για το τι πρόκειται να αλλάξει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Σαρρής στην εφημερίδα «Real News»:

Για την επίθεση που δέχτηκε με το… καλημέρα από την Παναθηναϊκή Συμμαχία:
«Φυσικά και με ενόχλησε η ανακοίνωση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Προσπαθώ κι εγώ να εξηγήσω τη στάση αυτή, αλλά δεν μπορώ. Εγώ δεν ανήκω σε κανέναν. Δεν έχω χρώμα. Ανήκω στο ποδόσφαιρο και μόνο».

Για το πιο σημαντικό πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Είναι το θέμα της τεχνητής αναξιοπιστίας που δημιουργείται σε μεγάλο βαθμό. Δεν είναι κάτι που δημιουργείται με τις ενέργειες ενός ή δύο. Η ευθύνη ανήκει σε όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια. Οποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο φέρει ευθύνη. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να πείσω όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου να συνεργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση. Να κατανοήσουν όλοι ότι το συμφέρον τους είναι κοινό».

Για τις προτεραιότητές του: «Θα κάνουμε αυτά που πρέπει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τις ποδοσφαιρικές Ενώσεις. Σκοπός μας είναι να γίνει η ενοποίηση της Γ’ με τη Δ’ Εθνική και να προκύψει η Γ’ Ερασιτεχνική Κατηγορία».

Για τα προβλήματα των Ενώσεων: «Όσον αφορά τις Ενώσεις, γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Γι’ αυτό και θα υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας για τους υπαλλήλους, αναλαμβάνοντας ως ΕΠΟ τα έξοδα. Για κάθε Ένωση που στη δύναμή της έχει μέχρι 50 ομάδες, θα πληρώνουμε έναν υπάλληλο και για τις Ενώσεις με περισσότερα από 50 σωματεία, δύο υπαλλήλους».

Για όσα δεν θα αλλάξει: «Μα φυσικά την Εθνική. Θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε κατά γράμμα το πλάνο του κ. Σάντος, όπως έκανε και ο κ. Πιλάβιος».

Για την ΚΕΔ: «Είναι αρκετά καλή έως πολύ καλή η παρουσία των διαιτητών. Και η εκτίμησή μου είναι πως θα γίνεται συνεχώς καλύτερη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: