Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

«Μπαρτσελόνα, ο ιδανικός σύλλογος»

«Μπαρτσελόνα, ο ιδανικός σύλλογος»
Ως τον ιδανικό σύλλογο ώστε να συνεχίσει να βελτιώνει το παιχνίδι του και να αντιμετωπίζει κατάλληλα τους αντιπάλους του χαρακτηρίζει την Μπαρτσελόνα ο Αντρές Ινιέστα.

Ο μέσος των Καταλανών παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο περιοδικό του συλλόγου και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για το πως καταφέρνουν αυτός και οι συμπαίκτες του να μην είναι εύκολα αντιμετωπίσιμοι.

«Οι ομάδες είναι καλύτερα προετοιμασμένες τόσο φυσικά όσο και πνευματικά. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει», τόνισε ο 28χρονος άσος και συνέχισε:

«Θα ευχόμουν να μην είχε γίνει έτσι γιατί πλέον είναι πολύ δύσκολο να εκπλήξεις τον αντίπαλο. Αλλά ποτέ δε χάνουμε το ταλέντο μας, αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

Είναι πολύ σημαντικό να πιστεύεις στο ταλέντο και σε ένα συγκεκριμένο είδος παιχνιδιού αλλά πρέπει αυτά να συνδυαστούν με τα αποτελέσματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χωρίς τις επιτυχίες τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά
».

Ο μέσος των «μπλαουγκράνα» ακόμη παραδέχθηκε την επιρροή που του άσκησε ο Λουίς Φαν Χάαλ στα πρώτα βήματα της καριέρας του στο «Καμπ Νου».

«Είμαι ευγνώμων για αυτό που έκανε ο Φαν Χάαλ για μένα. Πριν φύγει από την ομάδα είχα παίξει έξι αγώνες με την πρώτη ομάδα και έμαθα πολλά πράγματα εκείνη την περίοδο.

Μερικές φορές όταν είσαι σε νεαρή ηλικία μπορεί να σε επηρεάσει ότι δεν έρχεται γρήγορα η καθιέρωση αλλά αυτός με συμβούλεψε να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά
», σχολίασε ο Ινιέστα.

Όσον αφορά το σύλλογο που αγωνίζεται αυτή τη στιγμή;

«Δε νομίζω να ήμουν τόσο καλός παίκτης αν αγωνιζόμουν σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, δεν ξέρω αν θα ήμουν καλύτερος. Αλλά είμαι σίγουρος ότι βρίσκομαι στον ιδανικό σύλλογο , ώστε να συνεχίσω να βελτιώνομαι σαν παίκτης. Για αυτό το λόγο είμαι αυτός που είμαι σήμερα και δεν έχω αμφιβολία για αυτό.

Όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο, δε θα μπορώ ακόμη να συνειδητοποιήσω τι έχω καταφέρει στην καριέρα μου, είναι απίθανο.

Το μοναδικό μου όνειρο ήταν να παίξω στην πρώτη ομάδα και σε υψηλό επίπεδο. Αυτά που έχω ζήσει τόσα χρόνια είναι απλά απίστευτα
».



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: