Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Μία Εθνική που την χαίρεσαι!!

H Εθνική μας ομάδα βρίσκεται πια στην ευχάριστη θέση και να γεμίζει γήπεδα και να παίζει ωραίο και ουσιαστικό ποδόσφαιρο αλλά δυστυχώς η νίκη με την Βοσνία δεν ήρθε. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.
Μία Εθνική που την χαίρεσαι!
Ομολογώ ότι η ατμόσφαιρα που υπήρχε την Παρασκευή στο Καραϊσκάκη ήταν εξαιρετική. Από την μία ήταν οι περίπου 27 χιλιάδες Έλληνες φίλαθλοι που προσήλθαν στο φαληρικό γήπεδο και στήριξαν τα μέγιστα την Εθνική μας ομάδα και από την άλλη οι Βόσνιοι οπαδοί που φώναζαν, κουνούσαν τα κασκόλ τους και χόρευαν στην κερκίδα.
Στο αγωνιστικό σκέλος είδαμε μία Εθνική που έπαιξε μπάλα. Έβγαλε ένα ιδιαίτερα καλό πρόσωπο, έχασε κλασικές ευκαιρίες και είχε δύο δοκάρια. Άξιζε να φύγει νικήτρια από το παιχνίδι με τους σκληρούς και επικίνδυνους Βόσνιους που παρόλο που είχαν και εκείνοι φάσεις για γκολ δεν δικαιολόγησαν τον θόρυβο που είχε προκληθεί γύρω από τα μεγάλα και βαριά ονόματα που έχουν αλλά και την γενικότερη δυναμική τους.
Το τελικό 0-0 αδικεί την Ελλάδα, όμως τα κέρδη είναι δύο: πρώτον και πολύ βασικό ο κόσμος. Ο Έλληνας φίλαθλος έχει πιστέψει πολύ στην Εθνική και γουστάρει να την βλέπει να αγωνίζεται. Ασχολείται, παθιάζεται, φωνάζει, χειροκροτά και γεμίζει το γήπεδο για χάρη της.
Το δεύτερο είναι ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παίζει κανονικό ποδόσφαιρο και όχι... κλωτσοσκούφι. Με καλή διάταξη, με σοβαρότητα, με πολύ καλές συνεργασίες και με οργανωμένες επιθέσεις. Έτσι αφήνει πολλές υποσχέσεις για την συνέχεια και πολλά θετικά μηνύματα για τα προκριματικά του Μουντιάλ.
Είναι μία Εθνική που την βλέπεις και την χαίρεσαι. Σίγουρα ο δρόμος για την πρόκριση είναι μακρύς ακόμα. Το παιχνίδι με την Σλοβακία είναι δύσκολο ενώ οι τραυματισμοί δεν αφήνουν σε ησυχία την Ελλάδα με έσχατο εκείνον του Μαλεζά. Όμως ο Φερνάντο Σάντος και οι διεθνείς μας ξέρουν πολύ καλά το τι πρέπει να κάνουν για να πετύχουν το πολυπόθητο στόχο.
Ο Αντώνης ήρθε για να μείνει
Την ίδια μέρα με το ματς της Εθνικής και για την ακρίβει κάτι... ώρες νωρίτερα έβγαινε η ανακοίνωση της πρόσληψης του Αντώνη Νικοπολίδη. Η ανάθεση του πόστου του βοηθού του Λεονάρντο Ζαρντίμ είναι μία ακόμα κίνηση στήριξης προς τον Πορτογάλο που όμως κρύβει και τα απαραίτητα μηνύματα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης όντως κάνει ότι μπορεί για να τον στηρίξει όμως και με την βοήθεια του παλαίμαχου άσου περιμένει άμεσα βελτίωση στο γήπεδο και καλά αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Τα χρονικά περιθώρια είναι πια στενά για τον Ζαρντίμ που ξέρει ότι είναι μονόδρομος για εκείνον να αλλάξει δραστικά το πρόσωπο του Ολυμπιακού και να κερδίσει άμεσα πόντους. Όσο για τον Αντώνη Νικοπολίδη; Πολύ απλά ήρθε για να μείνει στο λιμάνι. Τα κατατόπια, τα πρόσωπα, τις καταστάσεις, τις συνθήκες και τη νοοτροπία και τον τρόπο δουλειάς της ομάδας τα ξέρει απ' έξω και ανακατωτά. Λίγο χρόνο θέλει απλά για να εγκλιματιστεί πλήρως και είναι σε θέση να συμβάλλει τα μέγιστα στην περαιτέρω πορεία του συλλόγου.

πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: