Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Και τώρα ποιος τους πιάνει;

Και τώρα ποιος τους πιάνει;
Αυτό θα πει αντεπίθεση! Ο Σεμπάστιαν Φέτελ στην πίστα “Yeongam” της Κορέας πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 και πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας πίσω του (έξι βαθμούς) τον Φερνάντο Αλόνσο. Το ένα-δύο έκαναν οι… αφηνιασμένοι «κόκκινοι ταύροι» στην Κορέα.

Σε ακόμη μια άνετη νίκη (τρίτη τη φετινή σεζόν και 25 συνολικά ) έφτασε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος είδε να απειλείται μόνο από τα ελαστικά του και την έντονη φθορά τους.

Ο Γερμανός δύο φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής προσπέρασε τον ομόσταβλό του, Μαρκ Γουέμπερ, στον πρώτο κιόλας γύρο - και πως θα γίνονταν διαφορετικά, αφού στη Red Bull είναι ικανοποιημένοι από το ένα,δύο - και έμεινε στην κορυφή μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.

Ναι μεν αλλά…

Μπορεί ο Φερνάντο Αλόνσο να έχασε την πρωτοπορία του στο πρωτάθλημα των πιλότων μετά το γκραν πρι της Κορέας, ωστόσο μόνο στεναχωρημένος δεν μπορεί να είναι, δεδομένου ότι έχει μόλις έξι βαθμούς διαφορά από τον Φέτελ.

Ο Ισπανός πιλότος εκκίνησε τέταρτος και με ένα μονοθέσιο το οποίο δεν μπορεί να… συγκριθεί με αυτό της Red Bull ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, μένοντας ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου.

Ο Φελίπε Μάσα είναι εδώ!

Τη σταθερή και πολύ καλή απόδοση που είχε ο Φελίπε Μάσα στην Ιαπωνία βελτίωσε ο Βραζιλιάνος στον αγώνα της Κορέας, δείχνοντας πως δεν ήταν… πυροτέχνημα.

Ο Μάσα είδε την καρό σημαία από την τέταρτη θέση, ενώ είχε τη δυνατότητα να πάει ακόμη πιο ψηλά, αν δεν δέχονταν την -νόμιμη πια- εντολή από τους μηχανικούς του, να σηκώσει το πόδι από το γκάζι για να μην πιέζει τον ομόσταβλό του, Φερνάντο Αλόνσο.

Αγώνας σκέτη καταστροφή…

Μόνο καταστροφικός μπορεί να χαρακτηριστεί ο αγώνας της Κορέας για την McLaren και την Mercedes. Αρχικά και οι δύο ομάδες… έχασαν τον ένα πιλότο τους από την εκκίνηση.

Αυτή τη φορά το… θαύμα της εκκίνησης δεν το έκανε ο Ρομάν Γκροσεάν, αλλά ο Καμουί Κομπαγιάσι, ο οποίος χάνοντας τα φρένα έπεσε πάνω στον Τζένσον Μπάτον και είχε επαφή με τον Νίκο Ρόσμπεργκ.

Το αποτέλεσμα ήταν και οι δύο πιλότοι να εγκαταλείψουν. Όμως, τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν πολύ καλύτερα για τους πιλότους που συνέχισαν.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ είδε την καρό σημαία από την 13η θέση, έχοντας φτωχή απόδοση. Προβλήματα με τα ελαστικά του είχε ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος αν και εκκίνησε τρίτος ολοκλήρωσε τον αγώνα από τη δέκατη θέση…

Άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις!

Εντυπωσιακός ήταν ο αγώνας για τo δίδυμο της Toro Rosso. Από την ώρα που έσβησαν τα κόκκινα φώτα της εκκίνησης οι Βερνιέ και Ρικιάρντο είχαν πολύ καλό ρυθμό, καταφέρνοντας να πλασαριστούν εντός δεκάδας, κρατώντας μάλιστα πίσω τους τον Λιούις Χάμιλτον.

Πολύ καλός ήταν και ο Ρομάν Γκροσεάν, ο οποίος απέφυγε τα λάθη, διεκδίκησε και κέρδισε θέσεις με αποτέλεσμα να πλασαριστεί έβδομος, δύο θέσεις κάτω από τον έτερο πιλότο της Lotus, Κίμι Ραϊκόνεν.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Φέτελ, Red Bull
2. Γουέμπερ, Red Bull
3. Αλόνσο, Ferrari
4. Μάσα, Ferrari
5. Ραϊκόνεν, Lotus
6. Χούλκενμπεργκ, Force India
7. Γκροσεάν, Lotus
8. Βερνιέ, Toro Rosso
9. Ρικιάρντο, Toro Rosso
10. Χάμιλτον, McLaren
11. Πέρες, Sauber
12. Ντι Ρέστα, Force India
13. Σουμάχερ, Mercedes
14. Μαλδονάδο, Williams (1 pit stop)
15. Σένα, Williams
16. Πετρόφ, Caterham
17. Κοβαλάινεν, Caterham
18. Γκλοκ, Marussia
19. Πικ, Marussia
20. Καρθικέγιαν, HRT

Βαθμολογία πιλότων:

1. Φέτελ, 215
2. Αλόνσο, 209
3. Ραϊκόνεν, 167
4. Χάμιλτον, 153
5. Γουέμπερ, 152
6. Μπάτον, 131
7. Ρόσμπεργκ, 93
8. Γκροσεάν, 88
9. Μάσα, 81
10. Πέρες,66
11. Κομπαγιάσι, 50
12. Χούλκενμπεργκ, 45
13. Ντι Ρέστα, 44
14. Σουμάχερ, 43
15. Μαλδονάδο, 33
16. Σένα, 25
17. Βερνιέ, 12
18. Ρικιάρντο, 9

Βαθμολογία κατασκευαστών:

1. Red Bull, 367
2. Ferrari, 290
3. McLaren, 284
4. Lotus- Renault, 255
5. Mercedes, 136
6. Sauber, 116
7. Force India, 89
8. Williams, 58
9. Toro Rosso, 21

Ομάδες και πιλότοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το γκραν πρι της Κορέας στις 28 Οκτωβρίου.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: