Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση με ΕΠΟ και πολιτεία θέλει η νέα διοίκηση της ΟΔΠΕ!!

Αψηφώντας τις επιθυμίες των προέδρων των Ενώσεών τους 24 σύνδεσμοι έδωσαν το παρών το Σάββατο 13/10 στο ΣΕΦ, όπου εδρεύουν τα γραφεία της ομοσπονδίας.
Συνάντηση με ΕΠΟ και πολιτεία θέλει η νέα διοίκηση της ΟΔΠΕ
Επικεφαλής όλων ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το νομό Ηλείας Ανδρέας Μαρίνος, ο οποίος στην ολιγόλεπτη ομιλία του τόνισε πως η διαιτησία ποδοσφαίρου για 45 ολόκληρα χρόνια είναι ένα κομμάτι από τη ζωή του. Ο κ. Μαρίνος υπήρξε για οκτώ χρόνια διαιτητής του πίνακα Β' Εθνικής, Α' Εθνικής βοηθός και για 20 χρόνια, ο μορφωμένος αυτός παράγοντας ήταν πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών ποδοσφαίρου Ηλείας.
Οι 23 σύνδεσμοι που παρέστησαν και οι εκπρόσωποί τους ήταν οι εξής:
Αιτωλοακαρνανίας: Γ. Κραγιάννης, Κ Ρεντίφης
Άρτας: Χ. Γεωργαράς, Σ. Ευταξίας
Αν. Αττικής: Αρ. Σπανέας, Ε. Χαρίσης
Αχαϊας: Δ. Παπανικολάου, Γ. Μουρτέζος
Βοιωτίας: Η. Καραμάνης, Γ. Καραμάνης
Γρεβενών: Στ. Παπανίκος, Χαρ. Μποζιάρης
Δράμας: Δ. Μποσταντζής, Κ. Κοτσελίδης
Δωδεκάνησα: Δ. Κάπρος
Εύβοιας: Ελ. Θάνος, Απ. Τσολακιδης
Ζακύνθου: Β. Στεριώτης
Αθηνών: Φ. Τζουραμάνης
Καβάλας: Φ. Λαζαρίδης, Κ. Κωνσταντινίδης
Καστοριάς: Λ. Καραμανίδης
Κεφαλληνίας - Ιθάκης: Φ. Κουμαριώτης, Αλ. Σπυράτος
Κιλκίς: Κ. Ευθυμίου, Δ. Βουδούρης
Κυκλάδες: Β. Ριγούτσος, Γ. Σαλονίκης
Μεσσηνίας: Γ. Τσιμικλής
Πειραιώς: Δ. Πλουμίδης, Σ. Βούλγαρης
Πέλλης: Δ. Καρακελίδης, Χαρ. Πορτοκαλίδης
Ρεθύμνου: Γ. Κοντογιάννης, Κ. Δελήμπασης
Σερρών: Χ. Γυρίνης
Τρικάλων: Αχ. Νίκου
Χανίων: Π. Γιανακάκης, Δ. Δεδότσης
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος του συνδέσμου Αθήνας Φ. Τζουραμάνης είχε εξουσιοδοτηθεί να δώσει παρόν στη γενική συνέλευση σαν σύνδεσμος Αθηνών και να απουσιάσει από την ψηφοφορία.
Καινούργιοι καιροί καινούργιες αποφάσεις
Τη γενική συνέλευση με εντολή του προέδρου Κώστα Αλεξανδρίδη άνοιξε ο παλαίμαχος διεθνής διαιτητής από τον Πειραιά Θοδωρής Ζαβρόπουλος. Συγκινημένος μίλησε για την περιφρόνηση που δείχνουν τα τελευταία χρόνια η ΕΠΟ και προπαντός η πολιτεία.
Από του 29 απόντες συνδέσμους, οι περισσότεροι δεν είχαν χρήματα να μετακινηθούν και η ΟΔΠΕ δεν είχε την δύναμη να τους πληρώσει όχι μόνο τα οδοιπορικά, αλλά ούτε καν τα έξοδα από τα διόδια.
Και όμως η αγάπη για την ομοσπονδία τους, τους έκανε να καλύψουν αμέτρητα χιλιόμετρα, έβαλαν το χέρι στην τσέπη και από το υστέρημα ακόμα και της οικογενείας, και πλήρωσαν τα έξοδα.
Μεγάλο θέμα στη συνέλευση ήταν το ΚΑΔΥΠ, διαπίστωσαν ότι έλειπαν χρήματα, όμως σαν υπεύθυνος του ευαίσθητου αυτού ταμείου, ο πρώην διαιτητής FIFA Ηλίας Καραμάνης έδωσε την πρέπουσα απάντηση τονίζοντας: «Παίρναμε ως γνωστόν κάθε χρόνο 170χιλ. ευρώ επιχορήγηση. Πληρωνόντουσαν οι υπάλληλοι όλα τα έξοδα της ομοσπονδίας μας και περίσσευαν πολύ λίγα και είχαμε κάνει κάποια σεμινάρια.
Με τις 30χιλ. ευρώ που ενέκρινε η πολιτεία, δηλαδή σχεδόν το 20%, δεν μας φτάνουν ούτε για τους μισθούς των δύο υπαλλήλων. Είναι στα διάθεση σας τα δικαιολογητικά. Εάν βρείτε από όλο το ΔΣ να έχει εισπράξει ένα μέλος ένα ευρώ να το καταγγείλετε».

Εν συνεχεία ακολούθησε η ψηφοφορία. Στην διαδικασία όπως είπαμε παραπάνω μετείχαν 23 σύνδεσμοι, εξελέγησαν κατά
σειρά ψήφων οι:
1.Τσιμικλής Γεώργιος 18
2. Κάπρος Δημήτριος 18
3. Καραμάνης Ηλίας 17
4. Αλεξανδρίδης Κωνσταντίνος 16
5. Αδαμόπουλος Κωνσταντίνος 16
6. Σπαθάρης Ιωάννης 16
7. Σπανέας Γεώργιος 16
8. Λιόλιος Σπυρίδων 16
9. Κεφαλάς Θεόδωρος 15
10. Χαρίσης Ευάγγελος 14
11. Θαλάσσινος Θεόφιλος 13
12. Πατσαούρας Νικόλαος 12
13. Τοκμακίδης Αλέξανδρος 12
Αμέσως προκειμένου να μην δημιουργηθούν άλλα έξοδα για άλλο συμβούλιο (που δεν υπάρχουν άλλωστε), συγκλήθηκαν σε σώμα το οποίο είχε ως εξής:
Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Αλεξανδρίδης
Α' Αντιπρόεδρος: Δημήτριος Κάπρος
Γενικός Γραμματέας: Γεώργιος Σπανέας
Ταμίας: Ηλίας Καραμάνης
Έφορος: Γεώργιος Τσιμικλής
Πρόεδρος ΚΑΔΥΠ. Σπυρίδων Λιόλιος
Τέλος αποφάσισαν μία ολιγομελή επιτροπή να επισκεφτεί την Πολιτεία, και το νέο πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή πιστεύοντας ακράδαντα πως μία ομοσπονδία διαιτητών που έχει ψηφιστεί από τα πολιτικά δικαστήρια με το καταστατικό το 1955, δηλαδή 57 ολόκληρα χρόνια, αποδεκτή από όλες τις κυβερνήσεις που παρέλασαν και από όλες τις διοικήσεις της ΕΠΟ εκτός από αυτή του Βασίλη Γκαγκάτση, δεν θα την αφήσουν να εξαφανιστεί και ακούστηκε από βετεράνο διαιτητή της FIFA: «Μας αγνοούν είναι άδικοι και δεν γνωρίζουν ότι χωρίς εμάς δεν αρχίζει τίποτα».
Πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: